שאלה בנוגע לועדת ערער לועדת השמה

אריה127

New member
שאלה בנוגע לועדת ערער לועדת השמה

שלום
סיפור לא שלי - הזוי ואמיתי.
הורים שרצו להעביר את הילדים למסגרת אחרת לקראת כיתה א' פנו לועדת השמה. המסגרת (גן) העבירה את הילד אבחון פסיכולוגי ללא אישור ההורים, ובו יצא שהילד לא PDD ויש לו בעיות רגשיות, מנהלת הגן והפסיכולגית של הגן הביאו את האבחון לועדה והמליצה להעביר את הילד למסגרת לילדים עם בעיות רגשיות. ועדת ההשמה קיבלה את דברי המנהלת והפסיכולגית והפנתה למסגרת רגשית (מקדמת רגשית) לא תקשורת.
אז צריך ללכת לועדת ערער. במקרה כזה עדיף ללכת עם יעוץ משפטי. האם ידוע לכם מי נותן ייעוץ כזה? (אלו"ט? ....)
תודה

TikvaBonneh

New member
אפשר לקבל יעוץ באירגון קשרל

הנה מידע שקיבלתי מהם לפני כשבועיים:

הורים יקרים ,
· האם אתם מוצאים את עצמכם אובדי עצות וחסרי ידע מקצועי, אל מול אינטראקציות רבות עם אנשי מקצוע ועם מערכת חינוכית סבוכה ולא תמיד ברורה?
· האם אתם רוצים להכיר ולהתמצא במשאבים ובשירותים הקיימים במערכת החינוך
לבחור בין חלופות, ולקבל תמיכה, ליווי ויעוץ העונים לצורכי הילד?

סניף קשר תל אביב והמרכז מזמין אתכם למפגשי יעוץ אישיים, בנושאים הקשורים בילדכם ובמערכת החינוך.
השרות ניתן ע"י סטודנטיות ממכללת לוינסקי, הלומדות בקורס הכשרה למנהלי תיק טיפול בחינוך (case manager ) במסגרת שת"פ עם ארגון קשר.

תהליך הליווי יתבצע בהדרכתה של גב' שרה און, מנהלת תכנית ההכשרה, מומחית בתחום החינוך המיוחד, מנהלת בית ספר לחנ"מ ומפקחת במשרד החינוך לשעבר, עם ניסיון בתפקידי יו"ר ועדות השמה וערר.

המפגשים יתקיימו, בתל אביב בתיאום טלפוני מראש. מספר המקומות מוגבל.
משפחות שימצאו מתאימות, יוכלו לקבל בין 3-5 מפגשים בני שעה וחצי כל אחד ובהתאם לצורכיהן.
השרות ללא תשלום .
משפחות המעוניינות להירשם לשרות זה , מוזמנות להירשם דרך הלינק, או ליצור קשר עם דורינה בטלפון 03-5282518, או במייל [email protected]

SMADAR55

New member
שיפנו למרכז המשפחה - בית לורן

לטלפון 03-6703077 , שיבקשו לשוחח עם אחת העובדות הסוציאליות (טלפונית), ושיבדקו האם אפשר לקבל ייעוץ משפטי דרך אלו"ט.
יש משרד עורכי דין שעובד איתם, הם מייסעים בערר לבטוח לאומי. אולי אפשר להיעזר גם במקרים אלו.

TikvaBonneh

New member
אולי גם זה רלוונטי, כי הוא עולה מגן לבית ספר

הנה עוד הודעה מסניף קשר תל אביב
חדש בסניף! - יעוץ בנושא מעברים בין מסגרות

משפחות המתמודדות עם נושאים קשורים למעברים בין מסגרות: מהגן לביה"ס, מביה"ס למסגרת תעסוקתית, או מהבית למסגרת חוץ ביתית. מוזמנים לייעוץ טלפוני עם אורנה פדואל.

אורנה היא יועצת חינוכית ,מטפלת משפחתית ומדריכה בנושא חינוך חברתי-מיני.

ניתן לקבל תמיכה באנגלית או עברית.

להרשמה לייעוץ אנא הכנסו ללינק או התקשרו 03-5282518

ממילא הוא מתקרב לגיל 7, נכון?

ככה שבכל מקרה צריך אבחון חדש.
שילכו לאחד המאבחנים היותר טובים שיש, ואם הוא ייצא בספקטרום זו הוכחה.
אם גם להם הוא לא יצא בספקטרום-אז צריך פיתרון שהוא לא כיתת תקשורת.
אגב, גם לדעתי חוצפה האבחון שעשו במסגרת.
אם אני לא טועה המסגרת המדוברת לא מתעסקת עם התפקודים הכי גבוהים (אספרגר/PDD NOS קל) וייתכן שהילד יותר גבוה ממה שהם מכירים.

אריה127

New member
תודה - אעביר למי שצריך

לפי מה שביררתי, יש בהחלט עבירה פלילית. האבחון הנוסף נעשה ללא אישור הורים.
גם לא ברור כיצד נעשה אבחון תקף ללא ראיון עם ההורים.
אם יש המלצות נוספות - אשמח לשמוע ולהעביר.

yuliyuli1

New member
מקווה שההורים ימצו את הדין עם האחראים

אני יודעת שקשה להילחם ביותר מידי חזיתות אבל הסיפור הזה ממש הרגיז אותי.

אריה127

New member
הלוואי

הסיפור סופר לי ע"י אשתי מתוקף תפקידה בעבודה. אבל את המנהלת והמסגרת אנחנו מכירים כהורים. ומדובר במסגרת נצלנית שלא נותנת טיפולים (גובים על סל בריאות מקדם ולא נותנים אפילו את הטיפולים הבסיסיים). התלוננו בזמנו במשרד הבריאות. אבל אין פיקוח על נושא סל הבריאות. כשדיברנו על כך עם המנהלת עברנו "סדרת חינוך" משפילה. ב"ה כמה ימים לאחר מכן העברנו את הילד שלנו למסגרת אחרת. כ"כ עצוב לנו על הילדים שנמצאים שם. ההורים חושבים שהם מקבלים טיפולים ובסך הכל זה ביביסיטר קצת מושקע.

למעלה