שאלה בנוגע לזכויותי בגלל היותי כבדת

ora1m13

New member
שאלה בנוגע לזכויותי בגלל היותי כבדת

שמיעה: אני כבדת שמיעה ומוכרת בביטוח הלאומי כנכה בשיעור 60%. אני עובדת במשרה מלאה, אמא לשלושה ילדים, נשואה ובת 42. האם ישנם הטבות / זכויות המגיעות לי בגלל מצבי? תודה.

צלף

New member
בקצרה

להיום לכבדי שמיעה וחרשים במצבך יש רק זכות אחת בביטוח הלאומי. ביטוח לאומי מסבסד התאמת מקום עבודה לנכים ב- 90% מהעלות עד לסך של 28000 ש"ח, אני אישית רכשתי FM וטלפון מיוחד לכבדי שמיעה, ומאותת לצלצלי הטלפון, ומזכירה אוטומטית מיוחדת לכבדי שמיעה, ניתן לקנות גם פקסמיליה ומחשב נייד לצורך תמלול, לפרטים פני לבקול וגם לביטוח לאומי. בחודש חודשיים הבאים כנראה יתחיל מסלול של סל תקשורת לחרשים שזה עבור כל אלו שהתחרשו עד לגיל שלוש וירידת השמיעה באוזן הטובה בתדירויות הדיבור היא מ- 70 DB ומעלה, לפרטים פני לאח"א (זה אינו תלוי בשימוש בשפת סימנים) ולבקול. יש גם אפשרות לפטור אגרת רדיו וטלויזיה...

Dannyk

New member
ניתן לפנות ל בקול או ל האוזן השמיני

הם יסבירו לך את כל הזכויות העומדות לרשותך בקול: לבקש את אחיה קמארה טל: 03 -6316982 פקס: 03-7305730 וכמו כן הבאתי קישור נוסף אח"א:

ora1m13

New member
תודה, האם לאחיה קאמארה יש כתובת

דוא"ל? ומדוע ניתן להבין מההודעה הקודמת שזכויות מגיעות לי רק אם בעיית השמיעה החלה בגיל 3?

צלף

New member
פני למייל הבא

[email protected] זה המייל של בקול שאחיה משמש שם בתפקיד המנכ"ל. הפיסקה של התחרשות עד גיל 3, היא רק עבור סל התקשורת, כמובן שהתנאי הזה נקבע בגלל שהאוצר רצה לצמצם את סל תקשורת רק עבור חרשים מגיל קטן (שאז הם לא הספיקו לרכוש שפה מדוברת והם אילמים ורק מדברים בשפת סימנים כביכול...). אבל כנראה יהיו מספיק כבדי שמיעה שיענו על הקרטיון הזה.

hearing

New member
שים לב: אלה מספרי הטלפון של בקול

בקול טלפון: 03-6241168 פקס: 03-6243395 עידו

Dannyk

New member
האם מספרי הטלפון שכתבתי הם נכונים?

הרי העתקתי את זה מהאתר של בקול.

למעלה