שאלה בנוגע לזכויות בתיכון...

• פותח הנושא Catty
  • פורסם בתאריך

Catty

New member
שאלה בנוגע לזכויות בתיכון...

אני כבר בתיכון...
לצערי, עלי לציין. כידוע ישנם לנו כמה זכויות בבגרויות כגון: הארכת זמן, 10 נקודות, מילון אלקטרוני ועוד. שאלתי היא האם ישנם לנו עוד זכויות בתיכון חוץ מבבגרויות? כמו הארכת זמן במבחנים רגילים? שמעתי שניתן לקבל שיעורי עזר, מה עוד? ואיך מוכיחים את זכויותינו לביה"ס? זכרוני שהולכים לשמע ושם הם נותנים דפים או משהו, מה עושים? מקווה לתשובה...

ניתן לבקש אישור שיכפולים חופשי

כלומר מכיוון שתמיד חרשים מצלמים מחברות מחבריהם השומעים והוצאות השיכפול די יקרות ניתן לבקש מהנהלת הבי"ס שתתן אישור שיכפול חופשי, אני תמיד ניצלתי את הזכות הזו וזה ממש עזר בימי התיכון והאונ´... ניתן כיום לבקש הצבת מתורגמנים בזמן בגרויות או מבחנים רגילים (במידה ואת תלמידה חירשת יחידה בכיתה של שומעים,אולם במידה ואת בכיתה של חרשים הזכות הזו לא קיימת..)אין צורך להוכיח את זכויותייך במידה והנהלת הבי"ס או המחנכת שלך מודעים לעובדה שיש לך ליקוי בשמיעה (ואני בטוח שהינם מודעים לעובדה זו..) בהצלחה ושנה טובה....

Catty

New member
אישית תמיד העתקתי ידנית

ולא שכפלתי... כך המחברת גם יוצאת יותר מסודרת וגם קל יותר לזכור... כי כשמשכפלים הרבה פעמים לא טורחים לקרוא אפילו... אני כבדת שמיעה בכיתה של שומעים... המחנכת שלי לא ידעה. זה הייה דיי מצחיק, אחרי פגישת היכרות היא שאלה אותי "יש לך משהו בגרון?" עניתי: "לא, אני פשוט כבדת שמיעה..." והצבעתי על האוזן. היא הייתה רצינית ואמרה "כן?" הנהנה לעצמה באיטיות "תסבירי לי ביום ראשון הכל"... אמרה. הסכמתי וכל אחד הלך לדרכו... וכשהלימודים סוף סוף התחילו, והיא לקחה אותי הצידה בסוף היום, לא דיברנו הרבה, רק שאלה אם יש משהו שהיא או מורות צריכות לעשות, איך היא יכולה לעזור וכו´... אז הסברתי לה שאני קוראת שפתיים וכו´ וכו´... תודה, גם לכם בהצלחה! נ.ב. יש לנו זכות להארכת זמן במבחנים רגילים?

המרחפת

New member
הזכויות בתיכון

נידונו בהרחבה מספר פעמים. הגיע הזמן שאעשה על זה מאמר, אה? הנה כמה מהדיונים שנערכו (שווה לקרוא את כל הדיון, כיוון שכל אחד מתקן ומוסיף) על הזכויות היבשות והאם הן באמת מוצדקות באשר לצילומים וכאלו נכון שהמחברת יותר מסודרת ויודעים יותר כשמעתיקים, אבל בתיכון מגלים שגם החברות שמעתיקים מהן צריכות ללמוד ממנה. מסכמים וכותבים הרבה יותר, והן לא תמיד יכולות להשאיל לך את המחברת לשעות. ויש לך כמה מקצועות להשלים בהם. אני לדוגמה הייתי לוקחת את המחברות לצילומים, ובכל זאת, ברוב המקצועות הייתי בכל זאת מעתיקה למחברת שלי- כי רק כך למדתי, כשכתבתי את החומר. זה כל אחד ומה שיותר נוח לו. רק בכיתה י´ או י"א עברתי להשתמש במכונת צילום, וזה כל כך כל כך נוח!!! גם בצבא, כשאני צריכה להשלים מחברות, אני משתמשת במכונת הצילום. השימוש במכונה הוא חופשי, אבל צריך בשביל זה הקצאה של נייר. קיבלתי הקצאה נוספת, במיוחד בשביל זה, אחרי שביקשתי מהמפקדת והצגתי לפניה את הבעיה. להשלים מחברת לוקח שעות. לא חבל על הזמן שלך ושל החברות שלך? זה מבזבז מההפסקות המעטות שיש (או במקרה שלך, מהזמן הפנוי אחרי הלימודים), וגם החברות צריכות את המחברת, אחרת לא היו כותבות בה. באשר למחנכת- אני מבינה שכבר הסברת לה. אל תשכחי לפרט את כל מה שנובע עקב הליקוי שמיעה, על מנת למנוע אי נעימויות וטעויות בעתיד. בהצלחה!!! וברוכה הבאה לתיכון.

Catty

New member
אני מעתיקה מהחברות\מי שיושב לידי

ב-ש-י-ע-ו-ר-י-ם... בזמן שהמורה מכתיבה. זה קצת מסובך, אבל שווה. בחטיבה בד"כ ישבתי עם חברה אבל גם אם לא, כולם הבינו ובלי שביקשתי כל פעם שהמורה הייתה מפסיקה לרגע, היו מסובבים את המחברת לכיוון שלי...

כל אחד וצורת הלמידה שלו...

האמת.. הייתי תלמיד כזה עצלן שבכלל לא אהבתי לכתוב בכיתה ובטח שלא להתאמץ (לא שזה טוב.. אבל עצלן כבר אמרנו???
)אז כל הזמן שיכפלתי, ולפני המבחנים פשוט הייתי קורא ועושה את המבחנים... תודה לאל על ימי התיכון שהיו וחלפו
אם כי מדי פעם בפעם אני מתגעגע לתק´ התיכון העליזה...

Catty

New member
עדיין לא הבנתי...

אם יש לנו זכות במבחנים? (לא מדברת על מבחני בגרות...)

לדעתי יש זכות לקבל תוספת זמן

גם במבחנים רגילים... אבל הכל תלוי בבי"ס שבו כל אחד לומד... תנסי לשכנע את המחנכת שלך, יש סיכויים שיילכו לקראתך וייתנו לך תוספת זמן

המרחפת

New member
הכל כתוב במאמר החדש

שדני ואני הוספנו. חלק מהזכויות חלות גם על מבחנים רגילים, בעיקר תוספת הזמן. ובאשר להעתקה- עד כיתה י´ גם אני נקטתי בשיטה שלך, העתקה בזמן שיעורים. אבל עוד חודש חודשיים תגלי שהקצב קצת יותר מהיר ושבשיעורים עדיף להקשיב למורה ולא להשקיע אנרגיה במחברת מסודרת (ד"א, לקראת י"ב גם הקטע של מחברות מסודרות נעלם) ובהתחננות לחברים שיפנו את המחברת (עוד דבר שנעלם עם הזמן).

למדתי בתיכון רגיל

נתתם לי רעיון שלא חשבתי עליו אף פעם לא ביקשתי הנחות בשביל צילומים בתיכון אבל עוד חודש כשאתחיל ללמוד באוניברסיטה אבדוק אם יהיו מוכנים ללכת לקראתי ולתת לי הנחה בשביל מכונת הצילום כדי שאוכל להסתדר יותר בקלות. אבל האמת שלדעתי הכי טוב זה להעתיק ביד תוך כדי השיעור, כך גם אפשר להספיק וללמוד ולנצל את זמן השיעור עצמו ללימודים. אם אי אפשר אז להעתיק אחר כך אבל אם רק מעתיקים במהירות זה כמובן פוגע בכושר הקליטה, ואם רק משכפלים בלי להעתיק ומוסיפים את הדפים המשוכפלים למחברת, אז מנסיוני... אף פעם לא לומדים מהם ממש... ואז בכלל היה חבל לי על הבזבוז..

Catty

New member
שמעתי גם ש...

פעם מישהי היתה שמה מכשיר שהקליט כל מה שהמורה אמרה על הקלטת... וכשחזרה הביתה אמא שלה הייתה מקשיבה ומעתיקה הכל לכתב יד...

למעלה