שאלה בנוגע לזכויות יוצרים

שאלה בנוגע לזכויות יוצרים

צלם צילם אותי למספר קטעי וידאו ע"מ לבנות דף נחיתה אשר משיג לידים, קטעי הוידאו + העריכה + הבניית האתר שולמו. בינתיים חתול שחור עבר ביננו, ואנו נמצאים בחוב אחד לשני כאשר לכל אחד טענות שונות ואין הסכמה לכאן ולכאן. הצלם משתמש בקטעי הוידאו והאתר שהוא בנה כדי להמשיך ולהשיג לידים - האם וכיצד אני יכול לאלץ אותו להפסיק להשתמש בקטעי הוידאו שלי, בהם אני מצולם, מעביר חומר שלי? תודה על התשובה

שאלתך לא ברורה

ואני לא מתכוון רק מבחינת הגהה, אני מתכוון שאני לא יכול לנחש למה כוונתך, אבל אם צילם אותך עבור אתר שלך, לא שלו, ומשתמש בסרטון הזה לצרכים מסחריים שלו ללא הסכמתך, לכאורה הוא פוגע בפרטיותך, דבר המהווה לכאורה גם עבירה פלילית וגם עוולה נזיקית וחוקתית. לכן אני ממליץ לך קודם כל להשיג עדויות על השימוש שהוא עושה ולאחר מכן, לפנות לעו"ד שיוציא לו מכתב התראה ודרישה להפסקת העוולה ולפיצויים. ניתן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק (סטטוטוריים) עד 50,000 ש"ח קרן.

צילם אותי עבור מערכת שצוברת לידים

בנה את המערכת. המערכת אמורה לאסוף את הלידים שנרשמים ולשלוח להם כל יום שיעור אחר... הוא אסף את הלידים הללו והשתמש בהם למטרות של העסק שלו גם כן. בהתחלה זה לא הפריע לי, אך עכשיו שאנו במחלוקת, ביקשתי ממנו שיוריד את הסרטים לאלתר, והוא לא עושה זאת... האם במצב כזה אפשר להוציא את מכתב ההתראה הזה מעו"ד? תודה

שאלה גם לי

גם אני לא מבין משהו. אתמול קניתי קוטג' במכולת. שילמתי. קיבלתי את הקוטג'. אבל היום בעל המכולת דיבר אלי לא יפה. אני רוצה שהוא יחזיר לי את הכסף שלי. את הקוטג' אכלתי אבל לא נורא. שיחזיר. בעצם למה מגיע לך שלא ישתמשו במשהו שהוזמן ממך וקיבלת תשלום עליו? אם הגעתם לסיכום על תמלוגים - מצויין. אם לא - פעם הבאה תלמד/י. אבל בעצם למה הוא צריך להוןריד את הסרטים? דרך אגב, למיטב הבנתי ממה שתואר כאן (וזה גם כן אינו יעוץ משפטי) לכל היותר מדובר כאן בזכות מבצעים ולא זכות יוצרים, וככזו, מרגע שההטבעה נעשתה בהסכמה, לכל היותר יש לך זכות לתמלוגים וגם את זה צריך לבדוק בנסיבות.

הדוגמה שלך מעניינת רק שיש הבדל אחד

משמעותי.. במקרה הזה שילמת שיבנה לך מכונה שמייצרת קוטג'ים ויושבת במכולת. שילמת עליה, שילמת על זה שתישב במכולת ושילמת על כל הקוטג'ים. כל עוד הוא דיבר אליך יפה, לא היה איכפת לך שהוא לקח קוטג'ים מהמכונה ומכר אותם לאחרים. עכשיו, הוא דיבר אליך לא יפה ואתה רוצה לקחת את המכונה הזו ולשים אותה במכולת אחרת.. האם אתה יכול לדרוש ממנו שיפסיק למכור קוטג'ים מהמכונה שלך, ותיקח את המכונה (או יותר נכון את המתכון של הקוטג' שלך) ותשים במכונה אחרת במכולת אחרת? ונניח זוהי זכות מבצעים, האם אני כמבצע יכול לדרוש ממנו להפסיק להשתמש בביצוע שלי? שיבצע בעצמו..
אני עכשיו רעב, תגיד המכונה הזו עומדת בעקרונות של מחאת הקוטג'? (-;

תשמע

אתה לא מסביר את עצמך, שאלתי שאלה ולא ענית לי לעניין, אי אפשר להבין את מערכת הזכויות והחיובים בין הצדדים, אי אפשר ולנסות להוציא ממך מידע שאתה לא רוצה לתת, או שאולי לא הבנת מה אני שואל. הפורום מיועד לשאלות כלליות ועקרוניות, לא למתן יעוץ פרטני. לשאלתך, ברגע שאתה פונה לעו"ד ומבקש ממנו להוציא מכתב התראה, אפילו בנוסח של "מרשי טוען שגזלת ממנו את הירח, אם לא תחזיר לו אותו בתוך 7 ימים, מרשי לא יהסס לתבוע אותך", תמיד תמצא כמה עו,ד שיהיו מוכנים לכתוב ולשלוח דבר כזה בתשלום. זה שעו"ד כותב משהו בשמך, לא אומר שאתה צודק או לא צודק, זה אומר שאתה טוען טענות מסויימות. כאמור מדברייך לא מובן מה היחסים המשפטיים בין הצדדים ולכן לא ניתן להבין אם יש לך זכות לדרוש את מה שאתה רוצה, או לא.

וקצת משלי

כמו לדורון, גם לי לא ברורות העובדות ולכן התמיהה שלי. למעשה לא הסברת בצורה מדוייקת את ההסכמה ביניכם ומה היא כללה. מה שזה אומר, שאם אין לכם מסמך מנוסח בכתב, אתה תתקל גם בבעיות בהסברים בשלב הבא. אתה לא מכרת לו "מכונה" אלא יצירה. העובדה שאפשר ליצור מהיצירה זרם של תמלוגים, דומה למכירת דירה שניתן להשכיר אותה. אם אני טועה, זה נובע מהסכמה אחרת שהיתה לכם אבל לא פירטת אותה. בכל אופן, ככל שאני חושב על זה יותר ויותר, אתה פשוט מבזבז את זמנך כאן. העצות שתקבל תהיינה חלקיות, לא ברורות ולא ממוקדות. אם לא תיקח את ההשקעה, ותתייעץ עם עו"ד בפגישת ייעוץ ספציפי, גם אם תקב עיצות כלשהן כאן, בדיעבד יתכן שהן פשוט לא יתאימו לך. שיהיה בהצלחה

למעלה