שאלה בנוגע לחוזה הקמה ואחסון של אתר אינטרנט

Engineer2

New member
שאלה בנוגע לחוזה הקמה ואחסון של אתר אינטרנט

שלום,
יש לי חוזה להקמה ואחסון של אתר אינטרנט. אני מעוניינת להוסיף סעיף של ביטול התחייבות בין הצדדים (סתם ככה, אפילו בלי סיבה). האם אפשר לכתוב דבר כזה:
9.1. הצדדים רשאים לבטל את השירות (להלן: "ביטול השירות") בהודעה מוקדמת של 14 יום מראש ללא תמורה ו/או פיצוי כספי כלשהו.
9.2. ביטול השרות כולל ויתור על כל ההתחייבויות והשרותים, לרבות שרות אחסון האתר וקניינה של מקימת האתר לפי סעיף 8.

אם ניתן להוסיף סעיף כזה, האם הוא כתוב בצורה נכונה?

תודה,
רוית

חוזה

קודם כל, יש לך חוזה שמישהו ערך (זכויות היוצרים כנראה לא שלך).
דבר שני, חוזה יכול להיות "רגיל", כלומר מפגש של רצונות בית אנשים וגופים, ויכול להיות "חוזה אחיד", כלומר, חוק החוזים בהאחידים חל עליו, ואז הוא נוסח על ידי ספק או מטעמו, על מנת לשמש להתקשרות אם פרטים בלתי מסויימים ובלתי ידועים מראש, מתוך הציבור.
במקרה זה, זה חוזה הצטרפות, כשללקוח יש את הברירה להתקשר או לא להתקשר אם הספק המסויים בחוזה.

בעוד תוכנו של החוזה הרגיל יכול שיהיה ככל שיסכים הצדדים, ככפוף לכך שחוזה בלתי חוקי או בלתי מוסרי או נוגד את תקנת הציבור ייפסל על ידי בית המשפט, אם יתבקש על ידי צד, בחוזה האחיד, ייפסל תנאי מקפח, אם יתבקש על ידי הלקוח.
משאמרתי את זה, אציין שלא ניתן לומר אם הסעיף "בסדר"/"לא בסדר". צריך לדעת איזה חוזה, מה המתרה של הסעיף, ולנסח אותו כראוי. את זה יוכל לבצע עו"ד ביעוץ פרטני, זה לא נעשה בפורום ולא מתאים לשאלה בפורום.

אני רוצה להיות יותר נחרץ מדורון

רוית,
ברשותך אני אהיה יותר נחרץ מדורון.
ניסוח של חוזה בלי שעורך דין המומחה בתחום דיני האינטרנט והקניין הרוחני מסייע בידיך באופן ישיר לא רק שלא יפתור לך את הבעיות אלא בעוד שאתה תהיי משוכנעת שאת מוגנת, כשתקרה תקלה את תהיי בבעיה. הדינים כל כך מורכבים שתקלות בהכרח תקרינה ואת תחשבי שאצלך הכל בסדר.
כך גם התייעצות על נוסח של סעיף ספציפי בהסכם שלם מבלי שעורך הדין המייעץ יכיר את כל ההסכם - תוביל בהכרח לתקלות.
אני מתנצל אבל העלות של תקלה כשתקרה מצדיקה המלצה חד משמעית להוציא כסף מהכיס ולגשת לעורך דין מומחה בתחום שיכין עבורך הסכם שבאמת יגן עליך.
שיהיה בהצלחה.

למעלה