שאלה בנוגע לחוקיות של עבודה מועדפת מול המעסיק

kenveloboy

New member
שאלה בנוגע לחוקיות של עבודה מועדפת מול המעסיק

שלום לכולם ... הישתחררתי לא מזמן ורציתי לעבוד בעבודה מועדפת שחבר שלי גם עובד בה... (עבודה באיזה מפעל) כשהלכתי לברר על העבודה המעסיק אמר לי להציג תעודת לוחם ואמרתי לו שאין לי כי לא הייתי לוחם אבל הייתי בתפקיד מבצעי אז הוא אמר לי שהעבודה לא מתאימה לי ושהוא רוצה רק לוחמים (והמפעל הוא לא מפעל ביטחוני או עבודה שדורשת תעודת לוחם .. סתם עבודה באריזת מישלוחים) השאלה שלי האם מותר לו להגיד לי שהוא לא מעסיק אותי בעבודה במפעל יצור בתור עבודה מועדפת בגלל שלא הייתי לוחם בצבא? פשוט לא הבנתי את הקטע ההזה .. בצבא הייתי בתפקיד מבצעי ולא לוחם ... אז זה אומר שאני הייתי חייל סוג ב' ??.. שכאילו עשיתי 3 שנים על פארש אם אח"כ לא מקבלים אותי אפילו לעבודה במפעל יצור מסכן?? האם יש לי עילה לתבוע את המפעל על הדבר הזה ??? בבקשה ח'ברה תעזרו לי בשאלות האלו... פשוט זה לא ניראה לי תקין שחיילים כמוני שעשו 3 שנים מלאות ולא הישתמטו אבל עשו אותם בתפקידים לא של לוחמים מקבלים יחס של סוג ב'.... מה אני אשם שהצבא החליט לשם אותי בתפקידים האלו???

DoubleD

New member
אם אתה אומר

שדרישת התפקיד במפעל לא כוללת רובאי מסויים (וזה הדבר היחיד שעסקים יכולים לדרוש מבחינת אופי השירות וכמובן מילוי השירות באופן מלא...) הרי שזו אפליה.. זה בדיוק על אותו משקל של צבע, מין וכו'.. לדעתי יש לך עילה, אבל יכול להיות שאני טועה, תפנה לייעוץ מקצועי בתחום דיני העבודה. ובנימה אישית יותר: עזובותך מפעל תרד לאילת

kenveloboy

New member
שומע ...

אין להם דרישות של רובאי .... הוא דורש רק שתהיה לוחם משוחרר כי המנכ"ל "רוצה לצ'פר את הלוחמים" אז לדעתי זה בדיוק מה שאמרת שזה יוצר אפליה .... אני באמת אפנה ליעוץ מיקצועי יותר בנושא הזה ... השאלה היא גם האם האגף להכוונת חיילים משוחררים יכול לעזור לי בזה ???? ובנוגע לאילת .... הייתי שם שבוע שעבר... לא מצאתי שם עבודה ... אלה עבודות רק במלונות בתור מלצר .. ואני לא רוצה לעבוד שם בתור מלצר... אז אם יש לך הצעה לעבודה יותר מעניינת מזה שם אני מוכן לשמוע.... :)

DoubleD

New member
אני שומעת

ובקשר להכוונת חיילים משוחררים, אין לך מה להפסיד... דבר איתם, אולי תוכל אפילו לדווח על אותו מעסיק לאיזשהו גוף ציבורי שמפקח עליו, אין לך מה להפסיד רק לדבר איתם.. הם אנשים מאוד נחמדים :) באילת יש מגוון די רחב של עבודות למועדפת, לדעתי, וזאת משום שבבית מלון יש כמעט הכל.. זה רק תלוי מי אתה :) ברמן, קב"ט, מציל, פולבוי, בלבוי, פקיד קבלה, צ'קר... וזה רק מה שאני זוכרת .. זה כמובן תקף לכל בתי מלון באשר הם, פשוט באילת יש הרבה מעבר לרק עבודה. וזו רק המלצה אישית .. המון בהצלחה, תעדכן אם יש התפתחות !

kenveloboy

New member
אופס.... סורי .... עכשיו שומעת ... חח

אני באמת ידבר איתם .... תודה רבה על ההכוונה אליהם ... ובנוגע לאילת ... התחלתי לברר שם בנוגע לעבודה במלונות ... בגלל שעכשיו חופש הכל תפוס להם בילדים שהם מעדיפים להעסיק ולשלם להם 16 וחצי במקום להעסיק אחד כמוני משוחרר ולשלם לו איזה 20 + כי מבחינתם שנינו עושים את אותה עבודה ... רציתי לעבוד שם במועדון צלילה (כי זה התחום שלי ) אבל פיספסתי באיזה שבועיים ככה .. אז חזרתי למרכז לחפש פה עבודה ..

pumking

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני תושבת אילת ואני אשמח לעזור לך למצוא עבודה באילת,כי באמת שלא חסר והביקוש הוא גבוה,לא יודעת לאיזה מלון פנית.... בכל אופן דבר איתי בפרטי אם תצטרך עזרה,אגב אתה מדריך צלילה?

EmGee

New member
the reason that he wants someone with

a fighter card, is that he doesn't want to hire crying bitch like you.

kenveloboy

New member
תקשיב .... אתה הכי לא קשור עכשיו ....

מה זה קשור???? אתה לא יודע מה עשיתי בצבא ... הייתי בתפקיד מבצעי .. פתחתי את הצורה יותר מחצי מהקרביים .. בקושי ראיתי את הבית הייתי יוצא 21- 28 חופשי לבית ... אז מה הקשר למה שאמרת ...

למעלה