שאלה בנוגע לחרמון

שאלה בנוגע לחרמון

אני מתכנן לנסוע לסקי בחרמון בקרוב, הבעיה היא שמאד קשה לי לפנות זמן באמצע השבוע לנסיעה כזאת, והייתי רוצה לדעת מה הולך בחרמון ביום שישי. מניסיון העבר שלכם, האם שווה בכלל לנסוע בשישי, או שיהיה כ"כ עמוס ומגעיל שכבר עדיף לוותר?

יום שישי בחרמון

שלום לקוף בקריז! הייתי בחרמון ביום שישי לפני שבועיים וחצי (ה 31 בינואר), וגם אתמול (יום שני 17 בפברואר) והמסקנות שלי הן שאין הרבה הבדל בין יום שישי ליום חול. צריך לבוא מוקדם בבוקר, כדי להשכיר ציוד ולעלות על ההר מוקדם. באותו יום שישי היינו על השלג (אחרי השכרת ציוד + רכישת סקי פס) בשעה 8.30, אתמול היינו על השלג כבר ב 8.00. התורים בבוקר היו ממש קצרים, אבל לקראת 11 הם ממש מתארכים. בשתי הפעמים העומסים הכי גדולים היו ברכבל שמוביל מלמטה למעלה (לא זוכרת את מספרו - השמאלי ביותר), וברכבל של השיאון. באותו יום שישי בסביבות השעה 2.30 הרכבל של השיאון לפתע התרוקן לגמרי, והספקתי לגלוש בו 3-4 פעמים עד שסגרו. אתמול (יום ב') זה לא קרה, וממש עד כמעט 4 היה תור גדול ברכבל. תור גדול = 30-45 דקות התמנה. לסיכום - מדובר ביום מאוד מתיש ומאוד מעייף, גם באמצע השבוע וגם בשישי. אבל חווית הגלישה מפצה על כך בגדול! אגב - אותו יום שישי שהייתי, היה אחרי גל השלג הראשון, ותנאי הגלישה היו די טובים, אך לא מעולים. עכשיו (אחרי גל השלג האחרון) יש תנאי גלישה מ-ע-ו-ל-י-ם.

danonit

New member
מה שאני שמעתי...

זה שבסופ"ש הרבה גולשים מדירים רגליהם מהאתר (בדיוק מהסיבות שאמרת), יש פקקים בכניסה בעיקר בגלל מבקרים אבל יש הרבה פחות עומס במעליות. אנחנו היינו אתמול - איזה תורים - פשוט זוועה, 45 דקות ברכבל הגדול. חברים שלנו היו ביום שישי לפני שבוע והיה להם הרבה יותר טוב.

למעלה