שאלה בנוגע לטבעונות.

strange key

New member
שאלה בנוגע לטבעונות.

שלום לכולם :) אני בת 19, וצמחונית כבר כמעט 4 שנים. כבר די הרבה זמן אני שוקלת לעבור לתזונה טבעונית, אך החלטתי שכדאי שאני אעשה זאת רק כשיהיה לי מספיק זמן לדאוג לתזונה מאוזנת היטב. בעוד שנה אני מתגייסת (ובנוגע לזה שאני אתגייס בגיל 20 - אני עושה שנת שירות ויהיה לי קורס של חצי שנה לפני הגיוס), ואני בשום פנים ואופן לא סומכת על חדר האוכל הצה"לי שיספק את הצרכים התזונתיים שלי. ובדיוק לפני כשבוע קראתי על זה שקיימת אפשרות להיות טבעונים בצבא. אז... למה לא לקפוץ על ההזדמנות ולהתחיל להיות טבעונית כבר בקרוב מאוד :) והשאלה שלי היא כזאת: דרושות כל מיני פרוצדורות כדי להשיג אישור מצה"ל לטבעונות (והכוונה היא לדמי כלכלה וכו'), וכדי שלא אסתבך בנבכי הבירוקרטיה, אני אשמח אם מישהו מכאן שיודע מה בדיוק ואיך מתנהלת הפרוצדורה הזאת יוכל להסביר לי. המון תודה מראש לכל מי שיענה :) שלכם, strange key.

טבעונות בצבא

היי, קודם כל ניגש לעניין - הצבא דורש מינימום 6 חודשים של טבעונות כדי לתת דמי כלכלה לטבעוניות. צריך להגיש הצהרה חתומה על ידי רופאת המשפחה שמכירה אותך לפני הגיוס שתאמת את זה. את צריכה להביא גם תצהיר עו"ד ולהפגש עם דיאטנית ולהצהיר גם בפניה שאת טבעונית ומנהלת אורח חיים טבעוני (הצבא חושב משום מה שטבעוניות לא מעשנות ולא לוקחות תרופות לעולם). אם אין לך דיאטנית ועו"ד אזרחיים שאת מכירה, את יכולה לחכות לאחרי הגיוס והצבא יסדר לך פגישות איתם בחינם, אז אל תוציאי על זה כסף מעצמך. את כל זה מגישים למש"קית ת"ש אחרי שכבר הוצבת ביחידה (למרות שאת יכולה להכין הכל מראש, ואפילו רצוי). הצבא די איטי כשזה נוגע לכל דבר כמעט, ויש מקומות שגם יתקשרו למשפחה ולחברים לאמת איתם שאת אכן טבעונית ומעל ל 6 חודשים. אה, והם גם עושים ביקורת בבית (לוודא שיש טופו במקרר). (ביקורת חד פעמית בתיאום מראש, לא ביקורת פתע, לא להבהל). טבעונות נעימה!

למעלה