ה"סכנה" העיקרית באכילת יותר מדי טופו
היא שזה בא על חשבון מגוון של מאכלים אחרים, שמכילים ויטמינים ומינרלים שהגוף צריך..
הכי חשוב לדעתי זה לגוון, ככה אם מאכל אחד דל בברזל ועשיר בסידן, ומאכל אחר עשיר בסידן ודל בויטמין סי, ומאכל אחר דל בויטמין סי ועשיר בחומצה פולית.... ככה הכל מכוסה. אם אוכלים תמיד את אותם דברים, לא בטוח שמקבלים מספיק מהכל.
אני לא יודעת להגדיר בגרמים כמה זה כמות סבירה כי אני לא רופאה או תזונאית, זה גם תלוי במוצרי סויה נוספים שצורכים (חלב סויה, שבבי סויה ועוד). אבל בואי נגיד שאם תאכלי מנה שכוללת 50-100 גרם טופו 3-4 פעמים בשבוע ותשתי בממוצע חצי כוס חלב סויה ביום, זה ייחשב ל"סביר". אישית, אני לא רואה סיבה לאכול יותר מזה, בסה"כ לא חסר אוכל טבעוני טעים שאפשר לגוון איתו.
* אני לא תזונאית וההמלצות שלי נשענות על מידע שקראתי וקצת הגיון בריא. אם יש בעיה בריאותית כלשהי או נסיון לבניית תפריט מדוקדק ורפטטיבי, עדיף לעשות את זה עם תזונאי/ת קליני/ת.