שאלה בנוגע לטופו

טלי10101

New member
שאלה בנוגע לטופו

היי
אני לא אוכלת בשר ודגים ויש לי מחסור בזה,קראתי שטופו זה תחליף לזה איך לוקחים את זה ,כמה פעמים בשבוע ?ואיזה כמות ביום?
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
הכל תלוי כמה חלבונים את צריכה

אני אוכל 100 גרם טופו ליום ב2 מנות של 50 גרם יחד עם דגנים ,את השארית שם במים אותם אני מחליף יום יום.
כך שחבילה מספיקה לי ל 3 ימים..
בנוסף אני אוכל אורז לביבות קמח וקמח תירס ו חומוס גרגרים ועדשים.
קטניה +דגן נותנת חלבון מלא
בנוסף תחינה מלאה לסידן פירות וירקות.
הכי טוב שתתיעצי עם תזונאית טבעונית היא תוכל לתת לך הדרכה בתזונה טבעונית.
ללא הדרכה עלולים להגיע לחוסרים
 

ladybug6

New member
לא "לוקחים" את זה, זה לא תרופה


אפשר לשלב טופו בתזונה בכמות סבירה, "כמות סבירה" זה תלוי אם יש עוד מוצרי סויה שאת אוכלת אז מן הסתם לא כדאי להגזים ולאכול כל יום הרבה. זה צריך להיות משולב עם הארוחות ולא ככה בפני עצמו בכמות גדולה - למשל ירקות מוקפצים עם אטריות וקוביות טופו ברוטב של סויה וסילאן, שניצל טופו לצד ירקות או פסטה/סלט, קציצות טופו, שווארמה מטופו שמוקפץ עם בצל ותבלינים ביחד עם טחינה וירקות ולחם... וכו'.
מתכונים יש בשפע בגוגל. ממליצה לדבוק בהם בהתחלה כדי שיצא טעים כי טופו שלא מכינים טוב יכול להיות די מבאס.
 

RSPA

New member
לוקחים לוקחים...


ציטוט:
וַתֵּלֶךְ לָקַחַת וַיִּקְרָא אֵלֶיהָ וַיֹּאמַר לִֽקְחִי־נָא לִי פַּת־לֶחֶם בְּיָדֵֽךְ׃
 

july14

New member
למה הכןונה בכמות סבירה?

מה הנזק שבאכילת יותר מדי טופו? האם זה מכביד על העיכול או מבחינת ההרכב של הפיטואסטרוגנים?
 

ladybug6

New member
ה"סכנה" העיקרית באכילת יותר מדי טופו

היא שזה בא על חשבון מגוון של מאכלים אחרים, שמכילים ויטמינים ומינרלים שהגוף צריך..
הכי חשוב לדעתי זה לגוון, ככה אם מאכל אחד דל בברזל ועשיר בסידן, ומאכל אחר עשיר בסידן ודל בויטמין סי, ומאכל אחר דל בויטמין סי ועשיר בחומצה פולית.... ככה הכל מכוסה. אם אוכלים תמיד את אותם דברים, לא בטוח שמקבלים מספיק מהכל.
אני לא יודעת להגדיר בגרמים כמה זה כמות סבירה כי אני לא רופאה או תזונאית, זה גם תלוי במוצרי סויה נוספים שצורכים (חלב סויה, שבבי סויה ועוד). אבל בואי נגיד שאם תאכלי מנה שכוללת 50-100 גרם טופו 3-4 פעמים בשבוע ותשתי בממוצע חצי כוס חלב סויה ביום, זה ייחשב ל"סביר". אישית, אני לא רואה סיבה לאכול יותר מזה, בסה"כ לא חסר אוכל טבעוני טעים שאפשר לגוון איתו.

* אני לא תזונאית וההמלצות שלי נשענות על מידע שקראתי וקצת הגיון בריא. אם יש בעיה בריאותית כלשהי או נסיון לבניית תפריט מדוקדק ורפטטיבי, עדיף לעשות את זה עם תזונאי/ת קליני/ת.
 

מרב נוב

New member
משקל קוביית טופו הןא 300 גרם

פג תוקפה של אותה קובייה לאחר שבוע מרגע פתיחתה.
הבה נחלק 300 ל7, נקבל 43 גרם.
כך שעלינו לאכול פחות או יותר 43 גרם טופו ביום.
 

ladybug6

New member
דרך לא נכונה להסתכל על תזונה

התוקף של הטופו הוא לא מה שצריך להכתיב לך מה וכמה לאכול.. אל תשכחי שתמיד אפשר לבשל משהו ואז להקפיא, וגם את גוש הטופו עצמו אפשר להקפיא, או חלק ממנו (רק לקחת בחשבון שבהקפאה הוא קצת מצהיב ולאחר הפשרה הוא יותר מתפורר ומתפרק כי המים שבו קופאים ואז יוצאים ממנו אחרי הפשרה).
גם אין שום בעיה להכין את הטופו אחרי שעמד 5 ימים, לבשל אותו איך שהוא, ואז להחזיק במקרר לעוד כמה ימים.
וגם לפעמים הוא מחזיק יותר מ-7 ימים מפתיחתו.
וגם רובנו לא חיים לבד, וחולקים את הכמות עם אנשים נוספים.
 

מרב נוב

New member
אני חיה לבד.

וגם לו ילדיי היו עדיין גרים איתי בבית, לא היה זה משנה כי הם לא כמוני.
החשבון שלי לגבי אכילת הטופו היה בשביל להראות שקשה לאכול יותר מדי טופו כשמסתפקים בקובייה אחת לאדם בשבוע.
 
טופו מחזיק מעמד

שבוע +++
אצלי בד"כ טופו מחזיק מעמד במקרר שבעיים - שלוש לפני שאני אופה / מבשלת אותו ושולחת למקפיא
 

מרב נוב

New member
אני שמחה לשאלה, כי בזכותה

יש כאן עד כה, שתי תגובות מבורכות עבורי.
היום פתחתי לראשונה את קוביית הטופו שקניתי.
טעמתי.
ממש לא רע.
קצצתי בערך 50 גר' לקוביות קטנות ואכלתי עם הסלט הקצוץ אף הוא.
אין לי מספיק זמן סבלנות ובעיקר אהבה לבישולים.
מזל שהרוב טעים לי ככה כמו שהוא.
 

ladybug6

New member
יש המון דברים פשוטים שאפשר לעשות עם טופו

ואם לא מתחשק להתעסק אז אפשר פשוט לחתוך לקוביות ולהשרות במי מלח (יוצא משהו שדומה קצת לבולגרית או צפתית). אפשר גם להשרות בסויה וסילאן ואז לטגן במחבת או לאפות, ואת זה להוסיף לכריך או למוקפץ או בסלט או סתם ככה.
אפשר גם לטחון ביחד עם בצל קטן, תבלינים, כוסברה/פטרוזיליה וקצת רוטב סויה ולאפות כקציצות.
ואפשר סתם לפורר עם האצבעות ולטגן עם קצת מלח וכורכום ואז זה כמו סוג של מקושקשת שאפשר לאכול עם לחם וסלט.
 
למעלה