שאלה בנוגע לטחור חיצוני

שאלה בנוגע לטחור חיצוני

שלום ד"ר. אני בן 24 ומזה תקופה של כשנתיים יש לי מעין "רקמת עור מידלדל" באיזור פי הטבעת ראוי לציין שאין היא כואבת כלל אבל אם להיות כנים זה פשוט מגעיל. החלטתי שאני רוצה לפתור את הבעיה, שאלתי היא- האם יש טיפול תרופתי(כדורים,משחות וכד') שיכול להעלית את הבעיה או שמא רק טיפול כירורגי יוכל לעזור?? מחכה לתשובתך.

עור

שלום כנראה מדובר ב SKIN TAG שהיא רקמת עור עודפת בפי הטבעת לעיתים כתוצאה מטחור חיצוני. בדרך כלל אין צורך בטיפול אך אם הדבר מטריד ניתן להסיר ניתוחית. אין טיפול תרופתי שיכול להעלים רקמה זו. דר קריב

תודה רבה על תשובתך המהירה ובנוסף עוד שאלה

ונצא מנקודת הנחה שזאת אכן הבעיה(אני אאלץ לבדוק אצל מומחה כמובן...) האם תוכל לספר לי בפרטים כלליים על הניתוח- הרדמה כללית? טווח מחירים? אישפוז ממושך? המון תודה :)

ניתוח

בדרך כלל הדרמה כללית או אזורית ויום אחד של אישפוז. בניתוח מבצעים כריתה של קטע העור העודף המטריד. יש להעריך לפני הניתוח מה מצב הטחורים הפנימיים כדי להחליט אם לטפל גם בהם. דר קריב

שאלת המשך

ושוב המון תודה על התשובות המהירות והמחכימות :) קראתי בפורום ובמקורות אחרים על שיטת הטיפול- HAL Doppler . רציתי לדעת האם שיטה זו מתאימה לטיפול בבעית ה skin tag שנגרם עקב טחור ובאופן כללי האם ניתן להעביר בשיטה זו גם סממן חיצוני של טחורים. תודה.

למעלה