שאלה בנוגע לטיפול באימונוגלובולינים

שאלה בנוגע לטיפול באימונוגלובולינים

ד"ר קרני שלום רב, אחי הצעיר (בן 28) עבר התקף תחושתי אחד לפני מספר חודשים ואובחן כחולה טרשת נפוצה אחרי סדרת בדיקות ארוכה. שמענו על המחקר של ד"ר אחירון ורציתי לברר מהם התנאים להשתתפות במחקר של ד"ר אחירון לטיפול באימונוגלובולינים ? כמה התקפים קודמים? כמות נגעים? מגבלות? תנאים נוספים? בתודה מראש, סמי
 
תגובה

לא ידוע לי על המחקר הספציפי. בפועל אימונוגלובולינים אינם מקובלים כיום בתור אופציה טיפולית ראשונה היות שיעילות התכשיר לא ברורה. לגבי המחקר עצמו תצטרך לבקש פרטים אצל ד"ר אחירון.
 

sunflowers

New member
שאלת המשך - אימונו

אני מטופלת באינטרפרונים ומפסיקה את הטיפול במסגרת כוונות להכנס להריון. האם - בהתחשב בכך שלא אוכל לקבל טיפול "רגיל" בזמן הריון - מומלץ בכ"ז לקבל במהלכו "לפחות" אינטרפרונים? האם יכולה להיות סיבה להמנע מטיפול זה? הוא יכול להזיק? תודה מראש.
 

sunflowers

New member
הבהרה

אכן התכוונתי לאימונוגלובולינים. אני יודעת שניתן לקבל בהריון. השאלה היא, מבחינת אסכולות שפחות תומכות בזה מד"ר אחירון (דוגמת פרופ' אברמסקי, ד"ר מילר וכו'), האם נוכח העובדה שלא ניתן לקבל טיפול אחר בהריון, יש איזושהיא הסכמה/המלצה לטפל בדרך של אימונוגלובולינים? ונניח שאין המלצה, האם טיפול בדרך זו, בתקופת הריון (היינו - כשממילא לא ניתן לקבל משהו אחר וזה לא בא "במקום טיפול נוכח") יכול להזיק? ושוב תודה.
 
תגובה

אין מדובר בטיפול עם IVIG לאורך כל ההריון אלא מיד עם הלידה. היות שקיימת נטיה להתקפים ב-3 חודשים לאחר הלידה , והיות שבתקופה זו בדרך כלל אין כיסוי טיפולי, הרי שחשוב למצא דרך להקטין את הסיכוי לטיפול בתקופה זו. לאחרונה, מספר מחקרים הראו תוצאות מבטיחות לגבי מתן IVIG בתקופה שלאחר הלידה. העבודות הללו לא מצביעות על נזק משמעותי מיוחד, כאשר ,בכל מקרה, פרופיל תופעות הלוואי של התכשיר מוכר, והמצב שקיים לאחר הלידה אינו משנה פרופיל זה.
 

sunflowers

New member
תודה. מענין לציין כי

הבנתי שבתה"ש נותנים IVIG גם במהלך ההריון עצמו, לא רק בתקופה שאחרי (או לפני, מי שרוצה "להתנקות" מאינטרפרונים).
 
למעלה