שאלה בנוגע לכדורי הרגעה

skeptic

New member
שאלה בנוגע לכדורי הרגעה

בעבר כתבתי פה קצת.
אמא, בת 88, בערך 5-6 שנים עם אלצהיימר מאובחן. גרה עם אחותי ללא עזרה צמודה.
לא סיעודית.
לא מכירה אף אחד ומלאה בהזיות/דמיונות.
עד עכשיו ללא טיפול כלשהו.
בזמן האחרון חשבנו שצריך להתחיל לתת לה כדורי הרגעה.
לקבל תור אצל הרופאה הפסיכו גריאטרית (שהיינו אצלה בעבר והיינו גם במרפאת החוץ באיכילוב) זה עניין לכמה חודשים. (במאמר מוסגר, לטעמי זה חלק מהשיטה של הממסד להתנער מחובותיו).
רופאת המשפחה אומרת שתתן מרשם לסרוקל 25 מ"ג, אחד ליום בערב, להתחלה. הבעייה שהמרשם שלה לסרוקל לא תופס בקופ"ח (כללית) ונצטרך לקנות בחוץ.
האם ידוע מה המחיר המקובל?
האם יש דרך נוספת להשיג?
האם למישהו יש מחשבות נוספות?

תוד למתייחסים.

ענתי44

New member
האם לאמא יש ביטוח מושלם של קופ"ח?

כי אם יש לה אז מגיע לה ללכת 3 פעמים בשנה לרופא פרטי בהשתתפות הביטוח. אני הגעתי וקיבלתי תור תוך יומיים אצל אחת הרופאות הטובות ביותר בעלות של מאה שקלים בלבד. במידה ואין לכם ממליצה להתקשר לזימון תורים, בצורה נעימה אך אסרטיבית לבקש להיכנס לרשימת ההמתנה שמקבלים תור של חולים שביטלו. לא להתבייש להתקשר ולהזכיר.
בקשר לסרוקל אני לא מכירה אבל בטוחה שאחרים יענו לך.
תחזיקו מעמד אתה ואחותך.אנחנו כאן לכל שאלה או סתם לעודד.

רגינה9

New member
מימון סרוקוול

התרופה היא אחת מתרופות ההרגעה שרופאים נותנים לחולי אלצהיימר,
המגלים הפרעות התנהגותיות קשות.
למרות זאת התרופה אינה מוכרת בסל הבריאות כמיועדת לחולי אלצהיימר,
אלא לחולי סכיזופרניה.
לכן במיקרה של חולי אלצהיימר מימון התרופה חל על משפחות החולים.
"ההגיון הלא הגיוני" שייך למשרד הבריאות

מכבי מגן מימנו זאת לאמא שלי ולנו הייתה רק

השתתפות מסוימת. לא זכור לי איך השגנו את האישור, הייתה פרוצדורה מסויימת.

ועוד מילה לגבי סרוקוול. בתקופה האלימה וההזויה זה היה חיוני. אמא הגיעה עד 125 מ"ג. בחודשים האחרונים לחייה הפסיקו עם הסרוקוול מסיבות שונות ולהפתעתי, חל שיפור קוגנטיבי עצום. היא זיהתה אותי שוב, קראה בשמי וניתן היה לנהל איתה שיחות לוגיות ברמה מסויימת.
לאור הניסיון הזה אני מאד ממליצה לתת סרוקוול כשאין ברירה אבל להחזיק אצבע על הדופק ומדי פעם לנסות להוריד כמות או להפסיק ולראות מה קורה. אחרי הפסקת הסרוקוול במקרים של אי שקט קלונקס פתר את הבעייה לפי הצורך.

למעלה