שאלה בנוגע ללחץ דם משתנה

svoivandim

New member
שאלה בנוגע ללחץ דם משתנה

אשתי בהריון כבר שבוע 36, סובלת מלחץ דם גבוה שלפעמים מגיע עד למעל 95\145 רכשנו מכשיר OMRON M-4I למדידת חלץ דם כאשר אני מודד לעצמי לחץ דם 3 פעמים רצוף ההפרש הוא די קטן בין המדידות לכן אני עושה ממוצע וכך קובע את לחץ דם שלי לעומת זאת אצל אשתי 3 מדידות לחץ הדם רצופות מראות תוצאות שונות לגמרי לדוגמא: מדידה 1: 125\88 מדידה 1: 120\85 מדידה 1: 143\90 כלומר ההפרשים די גדולים, וזה קורה די הרבה שההפרשים יוצאים גדולים, השאלה האם ישנה איזשהי מחלה\התהגות שמשפיע על ההפרשים ההלו?

יש רופאים שקוראים למצב הזה

"תסמונת היש לי בבית". וזה מהות התסמונת: תנו לפציינט איזשהו מכשיר שאמור לתת מדדים רפואיים אוביקטיביים, ותגלו איך תוך יומיים הוא מוצא אצל עצמו איזושהי פתולוגיה סובטילית, שהמערכת הרפואית בחיים לא הייתה עולה עליה בעצמה. איך מטפלים? פשוט מגבילים למינימום את גישת המטופלים למכשור רפואי. בעיניי זו ממש הגזמה. אני אישית חושבת שבהחלט יש משמעות לניטור ביתי, אבל אכן כדאי להזהר מפיתוח תלות במכשירים ומהטפלות לכל ממצא חריג. לגבי השאלה הספציפית שלך, עצם מדידת לחץ הדם גורמת לעלייה בערכים שלו, ולכן, אם עושים את הדברים "לפי הספר", צריך לחכות כמה דקות בין מדידה למדידה. שנית, במצבה של אישתך, שבו יש חשש לרעלת, אין הרבה משמעות ללחץ הדם הממוצע (בניגוד למקרים שבהם אדם נמצא במעקב בגלל יתר לחץ דם כרוני). נראה לי שהרבה יותר הגיוני לדגום את לחץ הדם שלוש עד חמש פעמים ביום, בלי מדידות רצופות, כדי לקבל מושג על המגמה, שהיא הרבה יותר רלבנטית מחריגה של 5 מ"מ כספית לכאן או לכאן במדידות עוקבות. המטרה צריכה להיות לזהות מצבים שבהם יש עלייה בלחץ הדם ללא פרובוקציה. בקיצור, אם במדידה הראשונה יוצא 120/80, אתה יכול לרדת מזה, אבל אם במדידה הראשונה יוצא ערך גבוה בצורה חריגה, צריך לחזור על המדידה אחרי כמה דקות, ואם הערך ממשיך להיות גבוה זה הזמן לפנות לבדיקה. המון המון
ורק בריאות, עתליה

למעלה