שאלה בנוגע ללימודים

Lord Of Dark

New member
שאלה בנוגע ללימודים

שלום, אני בן 22 אחרי צבא ואני מעוניין ללמוד כלכלה ומנהל עסקים או כלכלה ובנקאות. השאלה היא כזאת: B.A בכלכלה ומנהל עסקים הוא רב תחומי והוא של אוניברסיטת בר-אילן אך נלמד במכללת אשקלון, וB.A בכלכלה ובנקאות הוא תואר של מכללת אשקלון אבל יש בו התמחות בבנקאות. בשביל B.A בכלכלה ובנקאות אני יצתרך לשפר מעט את ציון המתמטיקה שלי וזה יגזול ממני שנה אקדמאית, ולB.A בכלכלה ומנהל עסקים אני יכול להתחיל ללמוד כבר באוקטבר. השאלה היא האם יש הבדל משמעותי בין שתי התארים הללו שיהיה שווה "לוותר" על שנה אקדמאית אחת? ומה אתם היתם ממליצים לי לעשות? עוד שאלה: אם סיימתי B.A בכלכלה ומנהל עסקים רב תחומי, ואני לוקח קורס המקנה לי תעודת גמר בייעוץ השקעות וניהול תיקים+ נותן לי רישיון מטעם הרשות לניירות ערך, עם הקורס הזה והתעודה הזו אני ייחשב כמתמחה בהשקעות? למרות שלא כתוב לי את זה בדיפלומה שלי? (אני יוכל למצוא מקומות תעסוקה?)

shroni82

New member
B.A

קודם כל התארים שציינת הם תארים פיננסיים טובים ומכובדים וההערכה היא שיש בינהם הרבה מן המשותף, אולם אם הכיוון הכללי הוא לעסוק בתחום של השקעות או בנקים מומלץ בחום רב לחשוב על תואר בבנקאות ושוק ההון. נראה לי שרק במכללת נתניה מלמדים אותו (אם אני לא טועה). התואר מתמקד וממקצע בתחומים שונים בניהול בנקאי וכן בשוק ההון בארץ ובעולם. כמו כן התואר מביא את הבוגרים למצב שהם יוכלו להיבחן בבחינות של הרשות לני"ע ומשם להמשיך להתמחות בתחום וכך לקבל הסמכה לייעוץ השקעות/ניהול תיקי השקעות . בהצלחה :)

למעלה