שאלה בנוגע למאמר על אינדקס גליקמי
עד כמה שהבנתי מהמאמר האינדקס הגליקמי נקבע ע"פ הערך של האינטגרל/שטח של פונקציית הסוכר בדם לפי הזמן. אם כך, אם מזון מסויים מעלה את רמות הסוכר תוך זמן קצר וגורם לירידה אחרי זמן קצר (שוקולד?) ומזון מסויים גורם לרמת סוכר יציבה כלשהי לאורך זמן, אז יכול להיות שלשניהם יהיה את אותו אינדקס גליקמי? לא הגיוני, כי זה לא משרת את המטרה שלשמה הומצא האינדקס הזה. אז מה לא הבנתי נכון?
עד כמה שהבנתי מהמאמר האינדקס הגליקמי נקבע ע"פ הערך של האינטגרל/שטח של פונקציית הסוכר בדם לפי הזמן. אם כך, אם מזון מסויים מעלה את רמות הסוכר תוך זמן קצר וגורם לירידה אחרי זמן קצר (שוקולד?) ומזון מסויים גורם לרמת סוכר יציבה כלשהי לאורך זמן, אז יכול להיות שלשניהם יהיה את אותו אינדקס גליקמי? לא הגיוני, כי זה לא משרת את המטרה שלשמה הומצא האינדקס הזה. אז מה לא הבנתי נכון?