שאלה בנוגע למדד תשומות הבניה

שאלה בנוגע למדד תשומות הבניה

אז ככה: אנחנו במו"ם על דירה מקבלן, ובחוזה כתוב שכל התשלומים יהיו צמודים למדד תשומות הבניה. רציתי לדעת ממה מורכב המדד הזה, ואיך הוא מתנהג. למשל: 1. כמה הוא צפוי לעלות במשך השנה הקרובה? 2. האם הוא צפוי לעלות כשהדולר עולה? עד כמה יש קשר ביניהם? בתודה מראש, עידו.

cmontal

New member
גם אנחנו קנינו דירה מקבלן

שצמודה למדד הבנייה. כעיקרון המדד עולה בעיקר בחודשים חמים. בד"כ בחורף הוא ירד ומאפריל יתחיל לטפס שוב עד חודש נובמבר - דצמבר. אני לא כל כך זוכרת ממה הוא מורכב אבל תזכרו שלא משנה שיש מיתון ושהמדד הרגיל הוא אפסי מדד הבנייה בטווח שנתי תמיד יעלה. בשנה שעברה הוא עלה ב - 2.1% אם אני לא טועה בסיכום כללי.

eWave

New member
תוכל למצוא חומר על הנושא

באתר התאחדות הקבלנים

מדד תשומות הבנייה...

מורכב מסל שחלקו הוא שכר העבודה וחלקו חומרים ומוצרים. איננו זהה לחלוטין עם מדד יוקר המחייה אך גבוה ממנו או נמוך ממנו לא באופן קבוע. בכל שיטת הצמדה אין תעודת בטוח והכוונה היא לא שמי מהצדדים ירויח והצד השני יפסיד , אלא הכוונה לשמר את הערך של הכסף שלא משולם ביום ביצוע העיסקה באופן הקרוב ביותר להתייקרויות האמיתיות של הענף. אין ספק שמי שעשה עיסקאות דולריות הפסיד לעומת מי שצמוד לאיזשהו מדד. טבלאות מדדים מהיום אחורה לצורך השוואה בין המדדים השונים תוכל , כנראה, לבקש לראות גם בבנק שלך אם לא באחד מאתרי האינטרנט. בעיתון זה מתפרסם כל 16 לחודש.

אוקיי, האם אתה יודע

לומר פחות או יותר עד כמה המדד הזה מושפע מהדולר? עד כמה שאני מבין, שכר העבודה והחומרים שמיוצרים בארץ אמורים להתייקר באופן "נורמלי", ורוב הסיכון טמון בחומרים תוצרת חוץ, שצפויים להתייקר בגלל הדולר. אז כמה מתוך המדד תלוי בתוצרת חוץ ובדולר?

אתה מבקש ניתוח מדדים...

ואני כמוך , רק יודע תוצאה סופית ולא את הרכב הסל ו-% ההשפעה של כל מרכיב. חומרים "תוצרת הארץ" מיצרים מממרכיבי יסוד " תוצרת חוץ" - אז לא כדאי לעשות ספוקלציות. יהיו כאלה שיספגו את עליית הדולר כי מצבם על הפנים, ויהיו כאלה שחיכו לרגע הזה כי הינם יצרנים או בעלי מקצוע יחודיים שתמיד משחרים אל פיתחם.

קודם כל ../images/Emo51.gif אבל

קודם כל תודה! את האתר של הלמ"ס כבר ראיתי, אבל מה שאני מחפש זה משהו ספציפי, שאני מתאר לעצמי שמי שבתחום יוכל לענות עליו: עד כמה המדד מושפע מהדולר?

למעלה