שאלה בנוגע למדעי רפואה באת"א

Adrian5

New member
שאלה בנוגע למדעי רפואה באת"א

יש לי פסיכומטרי 728 וממוצע בגרויות 110 . רציתי לדעת האם כדאי לי לגשת שוב באוקטובר לפסיכומטרי וכן לנסות להעלות איכשהו בגרויות, או להכנס השנה למדעי רפואה ולנסות לעבור משם לרפואה? מה הממוצע שצריך במדעי רפואה כדי לעבור? אני מדברת על מדעי רפואה באונ' ת"א. תודה

שנה שעברה

הסכם היה 718 (תקנו אותי עם אני טועה) או בסביבות האלו בשביל זימון למו"ר. האם הסכם הנוכחי שלך עומד בטווח? לפי זה תחליטי... (מהערכה גסה נראה לי שכן, אבל לא בטוחה...) בהצלחה!

Adrian5

New member
מאוד גבולי

אבל אם נניח אני לא מתקבלת, כדאי לחכות שנה ולעשות שוב את הפסיכומטרי או להתחיל מדעי הרפואה ולנסות להתקבל משם?

dimiorr

New member
מה שאני חושב

אני מניח שאת מתכוונת למדעי הרפואה ומדעי החיים משולב, כי אני לא חושב שיש מדעי הרפואה לבד. אם כן - זה לא כדאי לך. אני לומד במדעי החיים בת"א, ואפילו ניסיתי לדבר עם ראש התכנית ההיא ולעבור בתחילת השנה הזו. הם לא מסתירים את זה שהם ממש לא אוהבים שאנשים מנסים להתקבל לתואר בשביל "מקפצה" ללימודי רפואה אחרי או באמצע הלימודים. חוץ מזה, כמו שאושרית אומרת כל הזמן, ובצדק - אם את בכיוון של לימודי שנה א' ואז לנסות לעבור, תלכי על ביולוגיה מורחב פשוט כי זה הקורסים הכי קלים (יחסית) ואת תצטרכי ממוצע גבוה. ותמיד אפשר לעבור מביולוגיה לאחת התכניות האחרות אחרי שנה.

Adrian5

New member
כמה ממוצע צריך

וכן אני מדברת על התוכנית של מדעי החיים ורפואה, כדי לעבור אחרי שנה? ואם מתחילים ביולוגיה שנה א אפשר פשוט אחרי שנה להמשיך למדעי החיים ורפואה שנה ב? האם התוכנית מדעי החיים ורפואה נחשבת ו'שווה' יותר מסתם תואר ראשון בביולוגיה (שאמרו לי שלא שווה יותר מדי)?

dimiorr

New member
שלל תשובות

לפי ידיעון הפקולטה, בשביל לעבור לדוגמה מביולוגיה מורחב לאחת התכניות צריך להירשם דרך המרכז למרשם אחרי שנת לימודים ואז יש את כל נושא הסכם לפי הציונים האקדמאים. בכל מקרה, אני מבין ממה שכתבת שההתלבטות שלך היא אם לא תתקבלי השנה לרפואה בגלל הסכם. אז ככה - אני לא יודע להגיד כמה קל או טוב זה לשפר ציונים, אבל יש פה אחרים שיודעים יותר טוב ממני. לגבי לימודי שנה א' כדי להתקבל לרפואה על סמך הציון - אפילו במזכירות הפקולטה המליצו על ביולוגיה מורחב. אבל בכל זאת אלו לימודים באוני', וזה קשה ועמוס, ומצד שני אם את מחליטה לשפר בגרויות/פסיכומטרי שנה הבאה את יכולה בכיף לעבוד תוך כדי שזה השקעה לטווח ארוך (צריך הרבה כסף בשביל האוניברסיטה הזאת....). ודבר אחרון, לגבי כמה "שווה" תואר ראשון בביולוגיה. אז ככה - לפי מה שהבנתי עד עכשיו באוני', תואר ראשון במדעי החיים יעזור לך רק למי שרוצה להיות מורה לביולוגיה....אחרי תואר ראשון מחפשים את המקום הטוב ביותר לעשות בו תואר שני ובשביל לנהל מחקר בביולוגיה גם תואר שלישי...המסלול ארוך כמעט כמו ברפואה! וזה תקף לגבי כל תואר במדעי החיים, אז כדאי לחשוב גם על הקלות שבה אפשר להוציא ציונים טובים בקורסים חשובים, שהם הכרטיס כניסה לתואר שני. הרבה חומר למחשבה בכל מיני כיוונים.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

כמוש אמרו לך כאן, למדעי הרפואה בטח שלא קל להיכנס, וגם לא בטוח שבכלל כדאי לך להיכנס לתואר אחר ולנסות לעבור אחרי שנה. בשאלות הנפוצות של הפורום כתוב די בהרחבה על קבלה לרפואה עם רקע אקדמי. בכל אופן, את ממש קרובה לסף הזימון למו"ר, ויש סיכוי קטן שיזמנו אותך למיונים עוד השנה. לדעתי, עם סכם כזה גבולי זו תהיה התאבדות להיכנס למסלול אחר במטרה לעבור, במיוחד כשמה שמוריד לך את הסכם זה הפסיכומטרי ולא הבגרויות. פסיכומטרי תצטרכי גם עם רקע אקדמי. אני חושבת שכדאי לך להקדיש את השנה הזאת לשיפור של הפסיכומטרי למעל 750. זה ייתן לך סיכוי די טוב בכל האוניברסיטאות בארץ.

Adrian5

New member
ההתלבטות

אני כבר לא כזו צעירה (בת 22) ונראה לי שאם אחכה עוד שנה ואתחיל בגיל 23...זה לא מבוגר מדי? בטכניון אני על סכ"ם 93 ויש סכוי שיזמנו אותי אבל אני רוצה ללמוד בת"א. נכון שכדאי יותר פסיכומטרי אבל אני צריכה 743 פסיכומטרי בתל אביב בשביל סכ"ם 721 . הבעיה שגם כל הבגרויות שלי מעל 90 ובגלל שלמדתי בתיכון למדעים הרחבתי רק פיזיקה מתמטיקה אנגלית מדעי מחשב (כולם מעל 94) ולא מקצועות הומניים. אני נורא על הגבול ולא בטוחה מה כדאי. אם אני עושה שנה מדעי רפואה בכלל לא מסתכלים יותר על ממוצע בגרויות באף אונ'?

ממתי 22 זה לא צעירה../images/Emo35.gif

לא חסרים אנשים שמתחילים ללמוד רפואה גם בגילאים יותר מבוגרים שמתקרבים לגיל 30, ולפעמים אפילו עוברים אותו. בקבלה לרפואה אין דבר כזה יותר כדאי פסיכומטרי. לא משנה עם מה את מנסה להתקבל, פסיכומטרי גבוה את צריכה בכל מקרה. גם עם ממוצע אקדמי 90 ומעלה את צריכה פסיכומטרי 750 לפחות כדי שיהיה לך סיכוי בתל אביב. הקטע עם מדעי הרפואה בתל אביב והתחשבות בבגרויות הולך ככה: קודם כל, צריך להפריד בין מדעי הרפואה, מה שהיה פעם רפואת שיניים, וכולנו מקווים שיחזור להיות רפואת שיניים בקרוב, לבין מדעי החיים ומדעי הרפואה, שזה מסלול נפרד מכוון למחקר. אם את נכנסת למדעי הרפואה, בתל אביב בלבד לא מסתכלים יותר על הבגרויות שלך ומתחשבים רק בממוצע האקדמי. השנה הראשונה של מדעי הרפואה חופפת לגמרי לשנה הראשונה של רפואה, והיא שנה די עמוסה, ויהיה לך מאוד קשה להגיע לממוצע מעל 90. אני מכירה אנשים שנמצאים עכשיו בשנה שניה של מדעי הרפואה ונכנסו לשם כדי לנסות לעבור לרפואה, ועד עכשיו לא הצליחו. בקבלה מכל מסלול אחר מתחשבים במה שנותן לך סכם גבוה יותר. אז אם כבר את נכנסת לאיזשהו תואר אחר במטרה להתקבל איתו לרפואה, הכי כדאי להיכנס לביולוגיה מורחב. למקרה שלא קראת, הפרטים של קבלה לרפואה עם רקע אקדמי נמצאים כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16825 אבל, וזה אבל גדול, אם הסכם שלך כל כך גבולי, ממש ממש חבל שתדפקי את עצמך ככה. יש לך עוד זמן להרחיב את אחד ממקצועות החובה במועד הקיץ הזה של הבגרויות ולהקפיץ את הממוצע שלך. זה ישאיר לך גם זמן לעבוד על הפסיכומטרי, שהמשקל שלו רק הולך ועולה בחישוב הסכם. אני לא רואה שום סיבה שבגללה כדאי לך לנסות להתקבל עם רקע אקדמי. שיפור בגרויות יעזור לך יותר, ופסיכומטרי את צריכה לשפר בכל מקרה.

Adrian5

New member
אני במסלול

מדעי החיים ומדעי הרפואה (מה שכתבת שמיועד למחקר). אם אני עושה שנה במסלול הזה, כן יתחשבו בבגרויות? כמו שאמרתי אין לי כל כך מה לשפר בבגרויות ,כל המדעים אצלי מעל 96. אולי כדאי אנגלית להעלות או לעשות 5 יח"ל כימיה או להשלים ל-5 יח"ל במשהו מספרות או תנ"ך. אוף....נראה לי שאני אלך בסוף לייעוץ באונ' או משהו. אני גם לא רוצה ללמוד בטכניון אלא ספציפית בתל אביב (למרות שבטכניון יוצא לי הסכ"ם הכי טוב כי אני ממדעים).

זה בדיוק מה שכתבתי

שכדאי לך עכשיו לעשות 5 יחידות באחד ממקצועות החובה. לפי מה שאני זוכרת, הבגרות בספרות היא בערך עוד חודש, אז יש לך בדיוק מספיק זמן כדי להשיג חומר וללמוד אליה. חוץ מהבגרויות המדעיות, איך שאר הציונים שלך
אם יש משהו שמתחת ל85, גם אם זה מקצוע חובה קטן (חוץ מאזרחות), כדאי לשפר אותו. למרות שעם ממוצע 110 אני משערת שכל הבגרויות שלך מעל 85. אנגלית כדאי לשפר אפילו ב5 נקודות גם אם הוא מעל 90. זה לא דורש יותר מדי מאמץ ומעלה את הממוצע לא מעט כי זה 5 יחידות. הייעוץ של האוניברסיטה הוא די טוב, אבל הוא עולה 140 שקל, וכדי לדעת מה כדאי לך לשפר בבגרות את לא חייבת את הייעוץ הזה. בקשר למדעי החיים ומדעי הרפואה, כן, אם הסכם שלך עם הבגרויות יהיה גבוה יותר, יתחשבו בו ולא ברקע האקדמי. אבל תביני: הבעיה שלך כאן היא הפסיכומטרי, לא הבגרויות. מה שיותר דחוף שתשפרי זה את הפסיכומטרי, ורקע אקדמי לא יעזור לך עם זה ויכול אפילו להזיק.

dimiorr

New member
וגם...

עליך לקבל החלטה - אם את רוצה ללמוד כבר, את יכולה ללכת לביולוגיה מורחב מתוך כוונה לנסות לעבור לרפואה (שמבחינת ציונים זה יהיה יותר קשה מאשר לשפר בגרויות ופסיכומטרי). ואם את לא מתקבלת את נמצאת במסלול לימודים ולא תרגישי שאת הולכת ומתבגרת ללא לימודים. מצד שני, אם את סגורה לחלוטין על זה שאת רוצה ללמוד רפואה ושום דבר אחר - נצלי את הזמן לעבודה/טיול/כיף ושיפור בגרויות ופסיכומטרי שלא יקחו לך את כל הזמן הפנוי. ככה, כשתתחילי ללמוד תרגישי שלא העברת את השנה החולפת בלחכות למשהו שתלוי בעוד הרבה דברים אחרים. זה קשה ללמוד באוניברסיטה כשאת לא אוהבת את מה שאת לומדת.

Adrian5

New member
זה דווקא

נשמע לי מסלול מאוד מעניין ומחקר רפואי דוקא סבבה עבורי, אני לא לגמרי סגורה שדווקא רפואה כן ומחקר לא. פשוט לא רוצה לסגור לי אופציות. חבל שאחרי שנה אם אני ארצה רפואה הם לא יסתכלו לי על הממועצ בגרויות שהוא די גבוה ורק יסתכלו על הציונים בשנה האקדמית הזאת שאני לא יודעת כמה הם יהיו.

dimiorr

New member
זה לא מדוייק

זה לא מדוייק שאחרי שנה באוני' מסתכלים רק על ציוני הלימודים ולא על ציוני הבגרות - הם בודקים את הסכם בשתי הוריאציות (פסיכו'+בגרויות או פסיכו'+ציוני שנה א) ואם אחד מהם מתאים לזימון למו"ר, יישלח אליך זימון. זה בדיוק מה שקורה איתי, אגב - גם ציוני שנה א' שלי, לא רעים ככל שיהיו, כבר לא משנים כי קיבלתי זימון על סמך ציוני הבגרות שלי. ההחלטה שלך לגבי שנה הבאה צריכה להתמקד בשאלה האם לימודים שאינם רפואה יתנו לך איזה יתרון בשלב הקבלה (כלומר ציונים) או שעדיף לך להעביר את שנה הבאה לא באוניברסיטה. אני חושב שלימודי מדעי החיים ורפואה יכולים מקסימום לסדר לך פטורים יפים לאחר קבלה, אבל הלימודים עצמם קשים וספק אם תוציאי ממוצע שיוכל להתחרות בציוני בגרות שלך. חוץ מזה, מהנסיון המאכזב שצברתי השנה - אם את רוצה להשאיר כמה שיותר אופציות פתוחות - הולכים על המכנה המשותף הרחב ביותר, שזה ביולוגיה מורחב, שבמקרה גם נותן את גליון הציונים היפה ביותר.

לא באת"א,

מי שלמד מדעי הרפואה/רפואת שיניים, ציוני השנה הראשונה יחליפו את הבגרות גם אם היא "גבוהה" מציוני התואר.

gina007

New member
רגע, שניה...

אושרית, ממה שהבנתי ממך פה, אם לומדים ביולוגיה ומדעי הרפואה בת"א אין מצב שיתחשבו בבגרויות שלי יותר? למשל אם אני אעשה פסיכומטרי באוקטובר ואוציא ציון שעם הבגרויות יתן לי סכם מספיק גבוה לזימון למו"ר שנה הבאה ובמקביל אני אתחיל ללמוד באוק' ביו' ומדעי הרפואה הסכם שלי יהיה חייב להיות מורכב מהממוצע ולא ממה שיתן לי סכם גבוה יותר? - למשל בגרויות

לא מדעי הרפואה ומדעי החיים

מדעי הרפואה בלבד, שזה המסלול שפתחו במקום שלוש השנים הראשונות של רפואת שיניים. מדעי הרפואה ומדעי החיים זה מסלול נפרד שלא קשור לזה בכלל. אבל בכל מקרה, גם אם יתחשבו במה שייתן לך סכם גבוה יותר, בלי פסיכומטרי גבוה, הסיכויים שלך להתקבל בכל דרך יהיו נמוכים יותר, ולשפר פסיכומטרי תוך כדי לימודים אקדמיים זה מאוד לא מומלץ.

למעלה