שאלה בנוגע למחלת קרוהן

tzuky1

New member
שאלה בנוגע למחלת קרוהן

אני בן 28 וסובל מקרוהן למעלה מ-15 שנים. עברתי ניתוח באיכילוב, סאב-טוטל קולקטומי, על ידי פרופ' רבאו לפני מספר שנים וכיום אני מטופל במכון הגסטרו באיכילוב. נכון להיום (והאמת זה כבר ככה כ-6 שנים) אף אחת מהתרופות המקובלות כבר לא עוזרת לי ואני מאד מיואש. בתקופה האחרונה יצא לי לדבר עם לא מעט אנשים עם שעברו ניתוח איליאוסטומי וכמעט 100% מהם דיווחו על איכות חיים של כמעט 100% לאחר הניתוח.... גם אני מעונין בניתוח כזה, אני כבר לא יכול יותר לסבול את החיים שלי כיום (חיים ללא שינה, חיים סביב שרותים, כאבים, פחדים לגבי העתיד וחוסר התקדמות טוטלית בחיים). ברצוני לדעת, ברשותך, מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות בשביל לעבור את הניתוח הזה? אשמח לתשובה

סטומה לקרון

שלום בניגוד לתדמית הרעה הקיימת בציבור לגבי סטומה, מרבית החולים הנזקקים לה מחוסר ברירה מדווחים על איכות חיים טובה עד טובה מאוד ומהלים אורח חיים תקין או כמעט תקין. על מנת להעריך האם אכן זה הטיפול המתאים במקרה שלך יש לבצע הערכה של מידת המחלה ברקטום שנותר מהניתוח הקודם. אם אכן יש שם מחלה קשה שאינה מגיבה לטיפול יתכן ויש צורך בכריתת הרקטום ויצירת סטומה קבועה. יש גם לברר האם יש מחלה במעי הדק ואת חומרתה. נשמח לראותך במרפאה הפרוקטולוגית באיכילוב על מנת להחליט על המשך טיפול. דר קריב

למעלה