שאלה בנוגע למיגון/רישות תריסים

שאלה בנוגע למיגון/רישות תריסים

למישהו יש רעיון איך להפוך את התריסים בתמונה מוגנים מחתולים.
שהחתול לא יוכל להשתחל בין השלבים ולצאת?
מאחורי התריסים אין כלום, לא סורג ולא משהו אחר.
חוץ מלהצמיד רשת מבחוץ (קומה רביעית) ולהצמיד אותה לקיר,
יש עוד איזה פתרון?
תודה

דגלמנגה

New member
בהנחה שאתה לא אקרובט

אז הרשת צריכה להיות בתוך הבית.
הרעיון הוא 3-4 מסגרות שמתקפלות הצידה, כמו גרמושקה. רשת תוכים מנירוסטה שומרת על הצורה ולא צריכה מסגרת. אם שלבי התריס כשהם פתוחים תופסים את כל המעקה, אפשר להוסיף פרופילי אלומיניום למעלה ולמטה, או למטה מדף (יהיה לחבר'ה איפה לשבת לתצפת ולאנשים איפה להעמיס שמונצעס). אם זו דירה שכורה ואסור לקדוח, אפשר לקבע לעמודי ספריה, שהברגה לוחצת אותם בין הרצפה לתקרה. מסגור, צירים, נעילות וכו' אלה כבר פרטים טכניים.

תודה רבה על התשובה

זה היה עבור אנשים שהתעניינו בגורים שלי.
בסוף הם החליטו לא לבצע מיגון לתריסים והגורים
שלי לא יגיעו אליהם.
&nbsp

למה צריך מיגון לתריסים ?

זה בית או בית סוהר ? זה בית או מחסן אפל , סגור וחשוך ?
חתולים צריכים אור. צריכים שמש. צריכים אוויר צלול. צריכים לשמוע ולראות את העולם שבחוץ , לשמוע חתולים בשכונה , מכוניות , תנועה , ציפורים.
הם צריכים להריח את העולם שבחוץ.
כל הגירויים האלה הכרחיים לבריאות ולשפיות החתולים שגרים בבתים.
בעולם מושלם חתולים לא היו חיים בתוך דירות אלא משוטטים פראיים וגאים בטבע
אבל לצערינו המציאות הכניסה אותם לבתים שלנו - אבל זה לא אומר למרר להם את החיים בתוך הבית , לנוון אותם ולהפוך אותם לעציצים שיושבים במעצר בית 24 שעות על הספה ולא זזים.
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
וואו, יש לך טעות ענקית.

בעולם מושלם לא היה אף חתול שחי מחוץ לדירה, אף פעם, ובטח לא 'משוטטים פראיים וגאים בטבע', אלף כי הם לא אריות וטיגרסים, ובית כי אין טבע, בחוץ יש עיר או שטח חקלאי מסוכן (כלבים, תנים, חומרי הדברה).
כל החתולים שלנו שייכים למין הנקרא 'חתול הבית' - תפנים, 'חתול הבית'.

אריות וטיגריסים הם חתולים גדולים.

וכשכתבתי עולם מושלם התכוונתי לעולם שלפני בניית ערים , ביניינים ודירות. העולם שהיה.
עולם של טבע ומרחבים.
ועדיין יש טבע. גם בישראל. לא יודע אם יהיה בעוד 50 או 100 שנה כי העולם צועד לקראת סופו אבל כיום עדיין יש.

גורדיאן

New member
נחמד לפגוש אוטופיסט.

הבעיה עם אוטופיות היא שההוגים שלהם אף פעם לא חושבים עד הסוף מה משמעות האוטופיה שלהם, באותו עולם מושלם שלך אם אין תרבות שבונה ערים גם אין תרבות שמכשירה רופאים, ו-ווטרינרים, אז כולם מסתובבים בטבע המושלם עם כאבי שיניים, פרעושים ומחלות שונות ומשונות.
טוב, אנצל את ההזדמנות למכור קצת את עצמי (מה יש?) - אם אתה רוצה לקרוא על אוטופיה אמיתית (שלטון הפלוטוקרטים במקרה הזה), כנס לאתר עברית:
https://www.e-vrit.co.il/?gclid=Cjw...sBVD-7GaRgpDYr87-leYIYnTSTVO2k3BoCN7wQAvD_BwE
חפש שם את הספר 'המאבטח' - הנאה מובטחת (ראה בהמלצות למטה).

גורדיאן

New member
זה 'פרק דוגמה', כך האתר עובד.

מה שכן, דווקא העמוד הזה לא בדיוק מייצג את הסגנון של שאר הספר, אם אתה רוצה לדעת מה באמת הסגנון חפש את הספר 'התרנגולת, הנץ והמלחמה הקוואנטית' (או לך לפי שם הסופר) מאותה סדרה ושם יש את כל הפרק הראשון.

אל תקשיב לי. תקשיב לסטיבן הוקינג.

אדם קצת יותר חכם ממני וממך שקבע שתוך 200 שנים אי אפשר יהיה לגור יותר
על כדור הארץ - כלומר העולם יגיע לסופו כתוצאה מפיצוץ אוכלוסייה של בני אדם , ערים , ביניינים , בטון , חיסול הטבע ובעלי החיים. אנחנו כבר בשיאו של התהליך. 60 אחוז מחיות הטבע בכדור הארץ נמחקו מעל פני האדמה מאז 1970. כדור הארץ גוסס ובעוד 200 שנים אנחנו נראה את נשיא ארה"ב מחטט בפחי הזבל כדי לחפש אוכל .

גורדיאן

New member
הוקינג היה אופטמיסט.

200 שנים זה הרבה יותר מאשר מה שההערכות המעודכנות אומרות.
מצד שני יכול להיות שמיקרוסופט תגמור עד אז לשפר את חלונות-10, אז יש מקום לאופטימיות.

דגלמנגה

New member
אני הבנתי "מיגון" במשמעות של "רישות"

וזה מְצֻוֶּה - לא סתם מומלץ - לחלונות ולמרפסות. זה לא מחשיך את הבית, זוהי רשת עם חורים די גדולים, רק לא מספיק גדולים שחתול או תוכי יוכלו לעבור דרכם. זה כן מונע מאלופי הסקרנות החתוליים, לנסות להשתחל בין השלבים, כשהם פתוחים ולמצוא את עצמם על סף תהום (קומה רביעית) ללא מדף לעמוד עליו, כששומדבר בסביבה לא מאפשר להם להיאחז בציפורניים.

חתולים יכולים לעבור דרך השלבים של התריס

בטח חתולים גורים וגם בוגרים (אצל הוריי נכנס חתול מבחוץ לבית דרך השלבים ודבר אותם...).
אז שלבים לא מספיקים.
גם אני חושבת שחתולים נהנים מאד להיות בחוץ וההחלטה הן חיות שיכולות לחיות בחוץ.
אבל ברגע שיש חתול שרגיל רק לבית והוא יצא החוצה : הוא לא ידע להזהר מהמכוניות, מאנשים מכלבים ...
אז מי שמגדל חתול בבית מעוניין שהוא יישאר אצלו ולא יטייל ברחובות.

dimitrygo

Active member
מנהל
חתולים לא זקוקים לשמש כי בניגוד לבני אדם השמש לא גורמת אצלם

להווצרות של ויטמין D.
&nbsp
רישות טוב דווקא עשוי לספק לחתול שחי בבית מקומות נונספים להשתזף ולבלות את היום. למשל בבטן של סורגים אפשר לסדר להם מיטה, רשת מחוץ לתריסים תאפשר לפתוח את התריסים והחתולים יוכלו לשבת על המעקה ולפות החוצה.
&nbsp
רשותת וסורגים כשלילת חופש זה מושג של בני אדם. לחתולים לא איכפת עם חלון מרושת או לא אם הוא יוכל לשבת עליו לתצפת דרכו החוצה.

התגובה שלך לא קשורה לכלום

מה כתבתי, שאני רוצה לבנות מרתף ולשם לזרוק את החתולים?
דיברתי על רשת שתמנע מחתולים ליפול מקומה רביעית.
רשת לא אוטמת בית ולא חוסמת קרני שמש ולא מונעת מהם להשקיף החוצה.
גם חתול בוגר יכול להשתחל דרך שלבים של תריס ובטח גורים.
אני כל הזמן נתקל בטרגדיות שיכלו להמנע עם רשתות

sharonei1

New member
בקשר לקדיחה

מותר לקדוח בדירה שכורה כל עוד הדבר לא גורם לנזק בלתי הפיך
ובסיום השכירות (שמימלא צריך לצבוע את הדירה) לסתום את החור אפילו מי שלא יודע להכין יש חומר שפכטל מוכן שרק שמים

צילי 25

New member
מיגון רשת

אצלי בבית יש 4 חתולים, וגם לנו יש תריסים כאלה ומאחורה רק מעקה ,כל השנים פתחתי את השלבים של התריסים, הם יושבים על מסילה מסתכלים בחוץ, ואף אחד מהם אף פעם לא ניסה לצאת דרך השלבים, אני חושבת שהם פוחדים להשתחל, כי הם מבינים שהם יסתבכו עם זה, לפי דעתי אין לך מה לדאוג ,נסיון קרוב ל13 שנה

טומי שלנו יצא מהשלבים שבסלון

כשהוא היה קטן יותר.
פתאום אחד הילדים אמר שהוא נמצא על המעקה החיצוני, די רחוק מהחלון.
קראנו לו והוא חזר. מאז אנחנו פותחים את התריס בסלון רק אם אנחנו יושבים שם ומשגיחים (עד שנתקין גם שם רשתות או משהו דומה).

ולי יש ניסיון של 22 שנים.

&nbsp
לגדל חתול בבית חי , מרווח עם אור שמש , חלונות פתוחים , אוויר , נוף , צלילים וריחות וגירויים ומשחקים - זה כן.
&nbsp
לגדל חתול בתוך בית חנוק , חשוך וסגור בתנאי צינוק , בתנאי מעצר כשהחתול הוא על תקן עציץ שיושב 24 שעות על הספה ולא זז - כבר עדיף לקנות עציץ אמיתי. עולה 50 שקל וקל יותר לגדל . אני יכול להמליץ על משתלות מצויינות באיזור המרכז למי שמעוניין.
&nbsp

למעלה