שאלה בנוגע למיספור יצירות המלחינים

yoni0546

New member
שאלה בנוגע למיספור יצירות המלחינים

ידוע לי שלחלק מו המלחנים היה מיספור יצירות למשל: ידוע לי שלמוצרטהיה אדם בשם קאחל (k) שמיספר לו את היצירות. לבאך זה bwv שזה בגרמנית ראשי תיבות של משהו, להנדל יש hwv שזה גם סוג של ראשי תיבןת וידוע לי גם שלשוברט יש d שזה איש בשם דויץ' שמיספר לו את היצירות אשמח לדעת: א. האם יש עוד מיספורי יצירות מיוחדים למלחינים? ב. מה הם ראשי התבות של הנדל ובאך?

Petrus

New member
מספורי יצירות

BWV זה Bach Werke Verzeichnis, כלומר רשימת יצירות באך. HWV זה אותו דבר רק עם הנדל בהתחלה. יש גם SWV של שיץ ו-BuxWV של בוקסטהודה. היצירות של ויואלדי מסודרת בקטלוג RV (רשימת ריום), והיצירות של היידן מסודרת בקטלוג על שם הובוקן (Hoboken). חלק מהקטלוגים מסודרים לפי סדר כרונולוגי (כמו הקטלוג של מוצרט שהוכן ע"י קכל), וחלק מקובצים לפי ז'אנרים וסוגי יצירות (כמו רשימת היצירות של באך, שהכין אדם בשם שמיידר).

yoni0546

New member
תודה רבה ועוד שאלה

תודה רבה על התשובות. אם אפשר אשמח לדעת עוד על בוקסטהודה.

Petrus

New member
בוקסטהודה

אתה מסתדר עם אנגלית? אם כן אז אתה יכול לקרוא עליו בוויקיפדיה. בכל אופן, מדובר במלחין שנולד בדנמרק, והתפרסם בתור נגן העוגב של העיר ליבק בגרמניה. הוא ידוע לנו היום בעיקר בתור העוגביסט שבאך העריץ, והלך ברגל בשנת 1705 מארנשדט לליבק כדי לשמוע אותו. יש לו יצירות רבות למקלדת, כמו גם קנטטות ומוזיקה קאמרית, והוא נחשב כיום, ביחד עם היינריך שיץ, למלחין החשוב ביותר בגרמניה של אמצע הבארוק. וממה שאני מכיר (כמה קנטטות ויצירות למקלדת), מדובר במלחין מרתק שכתב מוזיקה נפלאה.

בוקסטהודה

נכון להיום, היצירה הכי מייצגת שלו זה Membra Jusu Nostri שזהו מחזור של 7 קנטטות למקהלה מעורבת ותזמורת. אני גם מאד ממליץ על ההקלטה של ג'ון אליוט גרדינר ליצירה הזאת. כמו כן מופיע בתקליטור הזה גם ה O bone jesu, fili Mariae של היינריך שיץ. (שגם עליו פטרוס דיבר בהודעה הקודמת)

Petrus

New member
Membra Jesu nostri

הביצוע של גרדינר טוב, והמקהלה שלו נשמעת שם טוב מתמיד, אבל יש ביצועים, איך לומר, יותר "סגנוניים", שהולמים יותר את המוזיקה האינטימית כ"כ של בוקסטהודה, כמו למשל הביצוע המעולה של קנטוס קלן שיצא לפני קצת יותר משנה, שעליו אני ממליץ הרבה יותר.

למעלה