שאלה בנוגע למכרז ?

as65231

New member
שאלה בנוגע למכרז ?

היי יש לי שאלה בנוגע למכרז . בפתיחת הצעות המכרז היו שתי מעטפות שלי ושל מציע נוסף הוא הציע סכום נמוך מהסכום שלי משמעותית (40% פחות) . ועדת המכרז אמרה שנקבל תשובות . 1. האם הם רשאים חוקית להעדיף אותו (מכרז של רשות מקומית) ? 2. תוך כמה זמן הם מחוייבים לתת תשובה (יש לקחת בחשבון שהתחלת העבודה היא בראשון בספטמבר) ? תודה מראש

בודאי שעל פי חוק

הם רשאים להעדיף אותו ואפילו מחויבים למיטב זכרוני, בשל הפער בתמחור, אלא אם כן הוא לא עמד בתנאים של המכרז כמו, נדרש תואר אקדמאי והוא לא גמר תיכון. במכרז צריך להיות כתוב תוך כמה זמן תקבל החלטה.

r_yuvali

New member
ההצעה הזולה עדיפה

על פי דיני המכרזים, רשות מקומית העורכת מכרז חייבת להעדיף את ההצעה הטובה היותר, אלא אם יש נימוקים טובים במיוחד. יחד עם זאת, אם הפער בין ההצעה שהגיש המציע האחר לבין האומדן הינו גדול במיוחד, ניתן לדרוש את ביטול ההצעה, מחמת חוסר סבירות (שכן פער גדול במיוחד עשוי ללמד על אי עמידה בתנאי המכרז וחוסר סבירות).

as65231

New member
עוד הערה ושאלה

אז ככה מה ששכחתי להגיד בשאלה זה שהמכרז הוא על השכרת מבנה לקיוסק כך שהסכום משולם לרשות המקומית . 1. האם עדיין הם רשאים לקבל את ההצעה הנמוכה ? 2. ואם הם מחוייבים לקבל את ההצעה שלי ולמרות זאת מקבלים את ההצעה שלו מה ניתן לעשות (יש להתחשב שהזמן קצר מאוד עד הראשון בספטמבר) ? תודה מראש

r_yuvali

New member
עכשיו הבנתי...

טוב, עכשיו הבנתי שהסכום בו מדובר הוא סכום שאתה מציע ולא סכום שאתה אמור לקבל. אם כך הם פני הדברים, הרי ככלל על הרשות המקומית לקבל את ההצעה שלך (שהיא הגבוהה יותר). תקנה 22(ד) לתקנות העיריות (מכרזים), התשמ"ח - 1988 קובעת כי: היה נושא המכרז חוזה למכירת מקרקעין או טובין של העיריה, תמליץ הועדה על ההצעה הגבוהה ביותר, כל עוד אינה נמוכה באופן בלתי סביר מן הסכום שנקבע באומדן; אולם הועדה רשאית להמליץ על הצעה שאיננה הגבוהה ביותר אם נוכחה שהדבר הוא לתועלת הציבור; החליטה הועדה כאמור, תרשום בפרוטוקול את הנימוקים להחלטתה.". כלומר, ככלל יש לקבל את ההצעה הגבוהה ביותר, אלא אם ישנם טעמים טובים שצריכים להרשם. אם בכל זאת לא תתקבל ההצעה שלך, אזי ההצעה שלי היא כי תיגש לעורך-דין שיטפל לך בענין (שכן המדובר על הגשת תביעה לבית המשפט המחוזי, וזה, ככלל, לא ענין שאפשר לעשות לבד...

as65231

New member
תודה ועוד שאלה

אז קודם כל תודה על התשובה וברשותך יש לי עוד שאלה .האם אני יכול לבקש לראות את פרוטוקול הועדה או לפחות את הנימוקים להחלטה והאם הם חייבים לתת לי לראות אותו ? תודה

r_yuvali

New member
כן

וודאי שאתה רשאי לבקש את פרוטוקול הועדה ואת הנימוקים להחלטה (אתה יכול לבקש הכל, השאלה היא מה יתנו לך...), ולדעתי הם גם יהיו חייבים לתת לך, בוודאי את הנימוקים, ולדעתי גם את הפרוטוקול. מכל מקום, אני שב ומתריע בפניך כי הנושא מורכב וכי יש צורך בייעוץ מקצועי על בסיס נסיבות המקרה על ידי עורך דין המתמחה בדיני מכרזים.

למעלה