שאלה בנוגע למס הכנסה לעצמאיים

forgotmyname

New member
שאלה בנוגע למס הכנסה לעצמאיים

שלום לכולם,

רציתי לדעת אם תוכלו להאיר כמה נקודות בנוגע למיסים המשולמים בקנדה לעומת ישראל.
בישראל עצמאי משלם מס הכנסה בדרגות מס שונות לפי ההכנסה השנתית שלו, מע״מ וביטוח לאומי (גם על פי הכנסה).
קראתי כתבה נקודתית מאוד לגבי אדם (קנדי) שהשווה את המיסים של ארה״ב וקנדה והוא סיפר שהמיסים שהוא אישית משלם מצטברים לכ42% מכלל ההכנסה שלו.
רציתי לדעת אילו מיסים עצמאיים בקנדה משלמים ואם אפשר להפנות אותי לדרגות המס השונות?

תודה רבה על העזרה!

TrigATUSA

New member
עצמאי

יש שתי דרכים לארגן עבודה כעצמאית בקנדה
1. SOLE PROPRIETORSHIP:
נרשמים למעמ רק אם יש צורך, מוציאים קבלות ללקחות וכל ההכנסה (בניכוי ההוצאות) נחשבת כהכנסה פרטית, ככה שמשלמים מסים בדיוק כמו שכיר. אין מצב ל 42% (אולי שולי, אני בספק)
&nbsp
2. CORPORATION (חברה בע"מ)
ההכנסות נשארות בעסק, ומשלמים עליהם מס חברות נמוך (פחות מ 20%)
מה שמוציאים בצורה של משכורת או דיבידנד מחושב בצורה כזו שמשלמים עליו פחות או יותר אותו מס כאילו זו הייתה הכנסה של שכיר.
בשיטה הזו, אם יש לך הכנסה גבוהה, והוצאות נמוכות, אפשר לחסוך הרבה מאוד תשלום מס (העסק הופך להיות קופת הפנסייה שלך)

forgotmyname

New member
תודה רבה על התשובה המהירה - עוד שאלה

תודה רבה,
&nbsp
בעקרון זה נשמע לי כמו מדרגות מס? בישראל לדוגמא, אתה בהתחלה עסק פטור, ואז מורשה ואתה יכול להיות חברה בע״מ רק אם אתה מגיע לדרגת הכנסה שנתית מסויימת.
האם אפשר להיות CORPORATION רק אחרי שמגיעים לאיזה סף הכנסות מסויים או שזה נעשה לפי שיקול דעת עצמי או גורמים אחרים?
&nbsp
לא ציינת תשלום מס נוסף בדמות ביטוח לאומי. אני מקווה שזה אומר שאין תשלום דומה שכזה.
&nbsp
תודה רבה!

TrigATUSA

New member
נדמה לי שאתה עושה סלט כלכלי שלם

מדרגות מס זה דבר שמתאר רמות מס שונות ליחידים על פי הכנסתם - זה קיים ישראל, ובקנדה (ובכל מדינה מערבית בעיקרון), ואין לזה שום קשר ללהיות עצמאי
&nbsp
מס חברות בקנדה הוא עם רמה אחת בלבד קבועה בלי קשר לגובה ההכנסה
חשוב לציין שמכיוון שהמס מכיל חלק פדרלי וחלק פרובינציאלי, הרי שמס החברות יהיה מעט שונה ממקום למקום
&nbsp
אין שום מגבלת הכנסה ללפתוח עסק מורשה. העסק המורשה שלך יכול להרוויח מיליון או להרוויח 0 (למיטב הבנתי זה גם המצב בישראל)
מתחת לרמת הכנסה מסויימת (וזה גם תלוי ברמת ההוצאות שלך) לא משתלם לפתוח חברה בע"מ. מדברים על כלל אצבע של 150K לשנה
בגדול, אם את כל מה שהחברה מרוויחה אתה ממילא צריך למשוך על מנת להתקיים אין משמעות להטבת המס, כי ממילא תשלם מס אישי על כל הסכום.
חברה בע"מ זה כדאי רק אם אתה חושב שההכנסות של החברה יהיו גבוהות משמעותית מכמה שאתה צריך למשוך מהחברה על מנת להתקיים

TrigATUSA

New member
לגבי ביטוח לאומי

אם אתה עצמאי אתה יכול להפריש לקרן פנסיה הממלכתית (CPP)
ביטוח רפואי אתה משלם בנפרד (בפרובינציות בהן יש תשלום כזה)
אין ביטוח אבטלה לעצמאיים (לא שזה שווה הרבה בשביל שכירים, מדובר בסכום סמלי)

Tetrahedron

New member
לטריג

אתה מתכוון ל-EI? לא הייתי קורא לזה סכום סמלי. בחופשת הורות קיבלנו כ-500 דולר לשבוע כ"א, שזה בוודאי פחות מהמשכורת הרגילה, אבל לא סמלי.
אגב, נדמה לי שרק בריטיש קולומביה מתעקשת לגבות מס בריאות נפרד, בתור מכשיר חינוכי או איזו שטות כזו.

TrigATUSA

New member
למי שמרוויח בהייטק 2500 לשבוע

שזה משכורת לגמרי רגילה, 500 לחודש לא מכסה אפילו את המשכנתא
להבנתי בישראל, ביטוח לאומי מכסה לך כמעט את כל המשכורת בזמן שאתה מובטל?
&nbsp
אני לא מדבר מידיעה כי מעולם לא הייתי זכאי לדמי אבטלה בישראל....

michaelbl

New member
גם בישראל יש תיקרה לדמי אבטלה

מצד שני תקופת האבטלה כאן היא ארוכה יותר.
חוץ מזה כשאתה מובטל אתה שמח על כל סכום כסף שנכנס לך.

forgotmyname

New member
הבנתי, תודה.

אני אנסה למצוא באינטרנט לגבי גובה הסכומים המשולמים, תודה רבה!

למעלה