שאלה בנוגע למערכת הלימפה

lost in dreams

New member
שאלה בנוגע למערכת הלימפה../images/Emo26.gif

שלום, יש לי זיהום בבלוטת הלימפה. זה לא אבחון מדויק יותר מדי, היות ומעולם לא נבדק לעומק, זה יותר ניחוש של הרופא שבדק אותי וישר דחף לי כמויות של אנטיביוטיקה בתקווה שזה יעבור. וזה עבר ועכשיו, כמעט שלוש שנים אחרי זה חזר. הבלוטה הכואבת היא בצוואר בצד שמאל והיא הופיעה גם עכשיו וגם בפעם שעברה בלי שום תופעות נלוות. היא פשוט נפוחה ואדומה (נראית קצת כמו עקיצת יתוש) ורגישה וכואבת מאוד. השאלה שלי היא- האם יכול להיות לפי דעתכם שזה קשור למשהו נפשי? האם יכול להיות שזו תגובה פיזית למשהו פנימי? אשמח לשמוע את דעתכם...
תודה, עדי

שלום עדי!../images/Emo68.gif

על המזלג של בלוטות הלימפה: מערכת הלימפה מנקזת נוזלים מכל חלקי הגוף ומשיבה אותם למחזור הדם. המערכת כוללת צינורות לימפה בהם זורם הנוזל הלימפטי ובלוטות לימפה. בלוטות הלימפה שייכות למערכת החיסון, הן מייצרות תאי דם לבנים שתפקידם להגן על הגוף מזיהומים שונים. הבלוטות פועלות כמחסום נגד "גורמים זרים", וחומרי פסולת הנעים בדרכי הלימפה.כאשר נוצר חוסר איזון בין סינון הנוזלים שבין התאים לבין הספיגה שלהם ע"י מערכת לימפה, נוצר עודף נוזלים בין התאים. כמות מוגברת של נוזלים שלא נספגו במערכת הלימפה מציף את הרקמות, הלחץ עולה, העור נמתח וגורם לרקמות להתנפח וכך מתקבלת בצקת. הבצקת היא המצב המוכר ביותר המצביע על ליקוי במערכת הלימפטית. לא ידוע בדיוק מהי הסיבה שספיגת הנוזלים במערכת הלימפטית השתבשה. אך ידוע בברור שבד"כ בצקת מופיעה על רקע משבר ברמה הפיזית או ברמה הנפשית.וכמו שכבר צוין רבות בפורום זה, אנו לא מפרידים את הגוף מהנפש, יש ביניהם קשר בלתי נפרד. חשוב/ חישבי האם עברת איזה אירוע רגשי חזק בזמן האחרון, כזה שמשבש לך את המערכת? או אולי משהו שמטריד במשך הרבה זמן ולא מקבל התייחסות /טיפול ראוי. רצוי לקבל חוות דעת נוספות ולבדוק האם המצב מאפשר טיפול אלטרנטיבי או שיש צורך להתערב בטיפול תרופתי. לבריאות,

משהו לשתף בנושא

גם לי היתה חוויה דומה עם זיהום בבלוטת הלימפה פעמיים ומסתבר...שזה הגיע דווקא מזיהום דלקתי בשורש שן. הרופא הסביר לי שלפעמים הזיהום יורד לרקמות הרכות לצוואר. לאחר שטיפלתי בשן ברוך השם עבר.. אז כדאי לבדוק את מצב השיניים... עזר כנגדו

lost in dreams

New member
תודה על השיתוף... ../images/Emo13.gif

במקרה שלי קצת קשה לי להאמין שזה קשור לשיניים... אני בת 23 וטפו טפו טפו- מעולם לא הייתה לי בעיה כלשהי בשיניים. לפני כמה חודשים החלטתי שהגיע הזמן לבדוק אם הכל בסדר עם השיניים שלי והרופא לא מצא כלום...

lost in dreams

New member
תודה על ההסבר אלינור...

בעיקרון מבחינה פיזית אני די בסדר בתקופה האחרונה... בקשר לטראומות נפשיות- אני בטראומה נפשית אחת גדולה כבר יותר משנתיים... קשה לי להאמין שזה קשור לזה כי אין שום דבר חדש בתחום. אבל אולי הגוף שלי התעורר עכשיו... בכל מקרה הייתי אתמול אצל רופא והוא לא חושב שזה בבלוטה עצמה, אלא ליד... הוא אמר שלדעתו זה אפצסט גדול בתוך בעור והפנה אותי לרופא עור... תודה בכל אופן ושבת שלום!

למעלה