שאלה בנוגע למע"מ על דלק באילת

• פותח הנושא akora
  • פורסם בתאריך

akora

New member
שאלה בנוגע למע"מ על דלק באילת

טסתי לאחרונה לאילת, ושם נאמר לי שאין מע"מ על רכישת דלק 100LL.
עם זאת, חוייבתי במע"מ, ונאמר לי על ידי שירותי תעופה שעל פי החוק הם צריכים לחייב.
מישהו יודע/מכיר את החוק בנושא?

jsurie

New member
שלטונות המס החליטו כי כל טייס

שקונה דלק באילת לא משתמש בו באילת אלא לשם הגעה צפונה. הפטור ממע"מ רק על הצריכה באילת.

דלק באיילת

לגבי דלק רגיל : מכיון שמחיר הדלק מפוקח אזי ההוראה לא לגבות מע"מ על דלק היא בצו הפיקוח. לא ברור למה לדלק למטוסים קיים דין אחר

akora

New member
טענת פז שירותי תעופה

היא שהחוק אומר במפורש שדלק מטוסים, מאחר והשימוש לא נעשה באילת, מחוייב במע"מ. אשמח לקבל אסמכתא להוראת החוק.
אגב - אם המטוס יוצא לחו"ל, אז הדלק הנרכש פטור ממע"מ.

jsurie

New member
צלצל לגרייס משרותי תעופה בנתב"ג,

טל. 03-9774033. לדבריה יש לה את האסמכתא. להם לא איכפת, המע"מ לא נשאר אצלם.

מה זה הטענה המפגרת הזו?

אם אתה מתדלק באילת את האוטו זה גם בלי מע"מ... ואיפה אתה משתמש בדלק הזה? בנסיעה חזרה למרכז... זה טענה מגוכחת!
על זה הייתי מגיש תלונה למועצה לצרכנות לפתיחה בהליכים נגדם!

מסיבה מאוד פשוטה

לא אני בעל צד באירוע הזה, אין בידי את הראיות שיכולות לתמוך במילתי.
אילו הייתי צד באירוע הזה הייתי פועל בנושא.

jsurie

New member
עכשיו אתה משתפן ? איך אתה לא צד ?

אם תטוס לאילת ותתדלק הרי תשלם את המע"מ. קראת את החוק, זה הבסיס על פיו גובים את המע"מ, שהמוצר אינו נרכש לשימוש באילת, להבדיל מבנזין למכוניות, אשר לפחות בחלקו אתה משתמש באילת.

מאוד פשוט...

אם אני טס לאילת אני טס על מטוס מושכר... מה לעשות, אבא שלי מסרב לקנות לי מטוס לא משנה כמה אני מציק לו.
מטוס מושכר אומר שאני משלם בכל מקרה מחיר מלא על הדלק על אף שאני מתדלק אותו באילת לפני יציאה חזרה למרכז.
אני לא צד בעניין כי לא אני ביצעתי את הרכישה של הדלק באופן אישי ואי לכך אינני צד ישיר בעיסקה.
מי שהוא צד ישיר בעיסקה ויש בידיו את הקבלות צריך להגיש את התלונה במידה והוא מעוניין בכך.

גם כשאני מתדלק את המטוס וגם כשאני מתדלק את המכונית באילת אני משתמש בהם חלקית עד אילות כשאני יוצא מאיזור הסחר, כך שהטענה הזו דיי טיפשית ויש לדעתי האישית עילה לפעול נגדה.

חוץ מזה יכול להיות שאני משתפן... אז למה לא אתה אריה גיבור תפעל בנושא?

jsurie

New member
להזכירך אסף, לא אני טענתי שצריך לתבוע,

דבר שני, מטוסי שייך לחברה, כך שאת המע"מ אני מקבל חזרה, גם בטיסות במרכז. בנוסף, ספר לי כיצד יבחינו בתחנות הדלק בין תושב אילת לבין תייר צפוני, או זה שיטען כי הוא גם מטייל בסביבה. לפני שאתה ממשיך להתלהם, תבדוק אם אל-על ארקיע וישראייר משלמות מע"מ על הדלק בטיסות פנים. אם הן לא משלמות יש לך עילת תביעה, אולי אפילו ייצוגית, בשם כל הטייסים, מהכסף שתקבל תוכל להכנס שותף במטוס בלי עזרת אביך.

בוא תשתה כוס מיים קרים ותירגע...

בינתיים מתגובתך עולה שאתה קצת מתלהם... (אני מניח שאתה מבין את המושג התהלמות)...
אני לא התלהמתי עדיין... כשאני אתלהם אתה תדע...

לענייננו, אני לא טענתי שצריך לתבוע... תקרא שוב את הודעתי מקודם... טענתי שצריך לפנות למועצה לצרכנות, הם ידאגו להפעיל את מערכת המשפט במידה ותהיה עליה להפעיל אותם.
בתחנות הדלק של אילת ובשאר בתי המסחר אין שום צורך להבדיל בין תושב אילת לבין תושב עקבה או כל מקום אחר עלי אדמות... המדינה הכריזה על המקום כאיזור סחר חופשי... אם המקום אינו כזה מפאת חוק כזה או אחר או סוחר כזה או אחר ייתכן מאוד ויש עילה להגיש תלונה ולראות לאן זה מתגלגל.

חברות כמו ארקיע/ישראאייר אני חושב שלא מודאגות אם יש או אין מע"מ... גם הן חברות ולא גוף פרטי, גם הן מקבלות מע"מ חזרה... ובוודאי שיש להן הנחה משמעותית על דלק בגלל הכמויות הנדיבות שהם צורכים...

ודבר אחרון,בהתייחס למשפט האחרון שלך... בשם כל הטייסים אני לא הולך לעשות כלום... אני לא עובד בחינם בשביל אף אחד.

jsurie

New member
מי כתב: " על זה הייתי מגיש תלונה למועצה

לצרכנות לפתיחה בהליכים נגדם" ? תקרא עוד פעם לאט את החוק שהבאתי ותלמד מהסיפא שיש חריגים. אם היית מבין את הפואנטה היית מבין למה שלחתי אותך לבדוק תחילה אם אל-על, ארקיע וישראייר משלמות מע"מ. בשנת 1996 תבעה T.W.A את שירותי תעופה על כי חייבה אותה בתעריף גבוה יותר מאשר
חייבה את אל-על. בסוף התהליך בעליון, בשנת 2006 שילמה שירותי תעופה ל- T.W.A שניים וחצי מיליון דולר פיצויים. (למפרקי החברה). זה שאתה לא עובד בחינם
בשביל אף אחר - זכותך, אז אל תתן עצות לאחרים מה לעשות, קבלת עצה בחינם לחפש אם קיימת אפליה, במקרה כזה אתה ועורך דינך הייתם
מרוויחים בגדול, שאר הטייסים היו מקבלים פרוטות ורק אלה שהיו מוכיחים שתדלקו.(חפש בויקפדיה מה פירוש תביעה ייצוגית). דס"ל בנתב"ג למטוסי הנוסעים היוצאים
לחו"ל פטור ממע"מ, אבל אם בעל מטוס פרטי מתדלק בשדה דב 100LL לטיסה לחו"ל הוא משלם מע"מ. אולי אם ימלא אין ספור טפסים ויגישם במשרדי המכס יקבל החזר.

עכשיו אתה סתם מתלהם...

פתח מילון אבן שושן ותקרא את המושג מתלהם, ואם כבר מצא גם את ההבדל בין "תלונה" ל"תביעה"... אתה כל כך עסוק בלהתלהם מעל דפי הפורום שאתה קורא אבל לא מבין את מה שאני כתבתי ולכן אתה עסוק בלהטיף לי מוסר (הבנתי שאני צעיר וטיפש בעינייך בעוד אתה המבוגר החכם... בסדר!).

עדיין לא נתתי עצות לאף אחד פה בפורום, אבל! היות ומדובר כאן בפורום ציבורי פתוח הבעתי את דעתי האישית לעניין שמשום מה אתה בוחר להתלהם עליה כאילו אמרתי לבן אדם מה לעשות.
אילו אני הייתי במצבו והעניין היה פוגע בי באופן אישי וישיר הייתי מגיש תלונה, סוף פסוק, סוף עניין.

jsurie

New member
רק 95 אוקטן מפוקח, סולר לא. לגבי אילת יש

החלטת ממשלה שלא לגבות מע"מ. דלק מכוניות משמש את מכוניות התיירים והמקומיים להסתובב בעיר, בכלל המע"מ זה חלק קטן מהמס, העיקר זה הבלו. אבל שמעתי על ביקורות של חוליות מכס ביציאה מאילת, שם החרימו פקטים סיגריות ובקבוקי משקה, אם מצאו בכמויות גדולות.

קרלטון

New member
אני אישית מקפיד

לא ללבוש את החולצות והנעליים שקניתי באילת מחוץ לאילת וזאת כדי לא לתחמן את מערכת המס ולהישאר אזרח למופת.
אשתי לפעמים מתעקשת לקחת את התיק שקנתה באילת גם כאשר אנחנו לא בנופש באילת למרות מחאותי. בסופו של דבר הסכמנו שתשתמש בו רק בחו"ל וזאת כיוון ששם המדינה גם לא מרוויחה מע"מ.
עוד חשוב, שכל אזרח ישר יקפיד לגשת לשירותים לפני שהוא יוצא מאילת, זאת כדי שלא יהיה חשש חס וחלילה שיהנה מהמים ששתה באילת גם במשך הנסיעה חזרה חלילה וחס.
לפי חוק עזר עירוני ניתן לקבל ערכת חוקן ללא מע"מ בכל חנות קמעונאית אילתית מעל 20 מ"ר כך שתירוצים לגבי תכולת הקיבה גם אינם מתקבלים.

jsurie

New member
החוק הוא "חוק אזור סחר חופשי באילת

(פטורים והנחות ממיסים) תשמ"ד 1985.
פרק 5 סעיף (א):
" יבוא טובין לאזור אילת לשם מכירתם לצריכה באזור אילת או לשימוש בו, יהא פטור ממס ערך מוסף, הוראה זו לא תחול על טובין המפורטים בתוספת השניה"
אצל גרייס נמצאת האסמכתא, שבה מורים שלטונות המס לשרותי תעופה לגבות מע"מ על 100LL הנמכר באילת.

למעלה