חלבון מלא
אבני הבניין מהם מורכבים החלבונים הם חומצות אמינו. בטבע קיימות מעל ל-100 חומצות אמינו שונות, ו-20 חומצות אמינו נפוצות, אולם את חלקן הגדול הגוף יכול לייצר מחומרים אחרים. ישנן 8 חומצות אמינו שנחשבות לחיוניות עבור בני אדם בוגרים משום שהגוף לא יכול לייצר אותן וזקוק להן ממקור חיצוני. בכדי שהגוף יכול לנצל את החלבון במזון לבניית רקמות, הוא זקוק לכל 8 החומצות החיוניות. במידה ואחת מהחומצות החיוניות חסרה או נמצאת בכמות נמוכה מאד, הגוף לא יוכל לנצל את החלבונים לבניין הרקמות בגוף וישתמש בהם בתור מקור לאנרגיה. ישנם מוצרי מזון, כגון ביצים ומוצרי חלב, המכילים את כל חומצות האמינו החיוניות בכמת סבירה ולכן נחשבים ל"חלבון מלא". למוצרים אחרים חסרה חומצת אמינו חיונית אחת או שתיים ולכן אינם חלבון מלא. לדוגמה, באורז יש חוסר בשתי חומצות אמינו: ליזין ותרונין. בקטניות דווקא יש את שתיהן אבל יש חוסר בחומצת אמינו אחרת: מתיונין, ולכן שילוב של אורז וקטניות ישלים את החלבון לחלבון מלא. אפשר להניח שארוחה הכוללת אורז וקטניות בכמות שווה פחות או יותר תיצור חלבון מלא כך שהן החלבון של הקטניות והן החלבון של האורז ינוצלו (כלומר, אפשר פשוט לסכום את כמות החלבון בקטניות ובאורז ביחד).