שאלה בנוגע למשכנתא בריבית קבועה?

Eddiel

New member
שאלה בנוגע למשכנתא בריבית קבועה?

האם בנקים נותנים נקודות יציאה על משכנתא בריבית קבועה? שמעתי על אנשים שקיבלו תנאים כאלה אך כל פעם שאני שואל אומרים שכנראה לא הבנתי נכון או שהם לא מספרים הכל?

פוריק

New member
אני ביררתי בכל הבנקים על ריביות

קבועות כי זה מה שאני מתכננת לעשות ובאף בנק אין נקודת יציאה. אבל אני לוקחת בחשבון שהריביות היום יחסית מאוד נמוכות ואם אני ירצה בעתיד לפרוע חלק מהסכום לא יהיה קנס כי לבנק יהיה יתרון שאני יפרע ואז את השאר יקח בריבית שתהיה באותה התקופה שלבטח תהיה יותר גבוהה.

פוריק

New member
כן...

הציעו לי 4.8 ל- 25 שנה. יש לך הצעה יותר טובה או שזאת ניראת לך הצעה טובה?

פוריק

New member
אביאסף ולכל המבינים האחרים בוקר טוב

מכיוון שאני רואה שאתה שולט פה על העניינים ומתמצא בריביות רציתי לשאול את דעתך לגבי ההצעה שהציעו לי:4.8 ל25 שנה האם ניתן עוד ללחוץ? מלבד זה יש לי עוד שאלה. הבנק אישר לי 70% מערך הנכס ( בניה עצמית) כרגע אני בשלב של סיום קירות חיצוניים מה שאומר שערך הנכס בסביבות 150000$. אני צריכה הלוואה של 120000$ כלומר הבנק מוכן לתת לי כרגע 105000$. מה עושים עם 15000$ נוספים? איך לקחת אותם? בריבית משתנה או שיש אופציה אחרת?

תשובה

לגבי הריבית אין לי תשובה. הדרך היא לבדוק בעוד בנק או שניים. לגבי המימון: ראשית, לא ברור לי איך נכנסת לעיסקה אם אין לך מקורות למימון הבניה שישלימו את מה שאישר לך הבנק. אם אכן אין לך אתה צריך לעצור מיד ולחשוב איך אתה יוצא מזה (מקטין את הוצאות הבניה, משנה תכניות, לוקח מההורים). אם הבעייה היא זמנית אז אתה צריך להיעזר במשפחה, חברים,עבודה לתקופת הבינים. אני מבין שהבנק לא מאשר לך יותר ואף בנק אחר לא יתעסק עם הלוואה נוספת בנסיבות כאלה.

פוריק

New member
לא הבנת אותי נכון

אין לבנק שום בעיה לתת לי 120000$. העניין הוא שכדי לקבל את הסכום הזה אני צריכה עוד קצת להתקדם עם הבניה (כלומר לחכות בערך חודש) ואז ערך הנבס יעלה יגיע כבר ל180000$ ואז אין להם שום בעיה לתת לי 120000$ (שזה 70%). אני פשוט לא רוצה לחכות חודש כי הריביות עכשיו עולות לכן אני ממהרת לקחת עכשיו כשהריביות יותר נמוכות (במיוחד שמדובר בריבית קבועה) חוץ מזה תודה על התשובה המהירה

תשובה

קשה מאוד לייעץ איזה מסלול לקחת.דעתי האישית (שלא מחייבת) היא לנצל את הריבית הנמוכה (עדיין) במסלול הקבוע. רק אם יש לך תכניות מוגדרות לפרעון מוקדם כדאי לקחת משתנה כי שם הריבית יותר נמוכה וגם בתחנות השינוי אין עמלת פרעון מוקדם

למעלה