שאלה בנוגע למשלבת במעון

Tehila Elmaliah

New member
שאלה בנוגע למשלבת במעון

שלום לכולם,
הבן שלי בן שנתיים, נמצא במסגרת של גן רגיל בו הוא מקבל את כל הטיפולים הפרא-רפואיים +משלבת (80 שעות בחודש).
המשלבת גם עובדת בגן מלבד שעות השילוב של הילד. (שזו טעות בפני עצמה לקחת מישהי מהגן.. אבל לא משנה כרגעע) היא לא קשורה לעירייה כי הוא לא בגן עירייה (בן שנתיים..)
שאלתי היא-
1. למי קודם כל היא מחוייבת? לגן או לשעות של הילד?למשל אם אני דורשת ממנה לעבוד עם הילד עוד שעה ביום כי היה חופש והמנהלת לא מסכימה?
2. מי אחראי עליה מבחינת סדר היום של הילד? מתי להיות איתו מתי להתחיל?
3. האם אני יכולה לדרוש ממנה כל יום את השעות שהייתה עם הילד?

תודה מראש. (=

TikvaBonneh

New member
העסקת משלבת

אני מבינה שהגן הוא עסק פרטי. המשלבת שלך היא עובדת של הגן ברוב זמנה.
העבודה כמשלבת היא עבורה משרה חלקית בלבד.
לכן סביר מאוד שהיא מחוייבת לגן.
גם אם לא הייתה עובדת של הגן בשאר הזמן, , הצלחת השילוב תלויה מאוד ברצון הטוב של המנהלת, ולא כדאי שהמשלבת תתעמת איתה.
לא ציינת מי משלם עבור 80 שעות בחודש. אם זו הרווחה או את.
אם את משלמת לה, האם היה הסכם ביניכם? האם הוא לא כלל את שעות העבודה, חופשות בחגים, דיווחי שעות?
כשהבן שלי שולב בגן פרטי, תאמתי את שעות השילוב עם מנהלת הגן. כמו שציינתי, הרצון הטוב שלה חשוב. הכנסתי לה עובדת לתוך העסק הפרטי שלה, זה מצב רגיש.
לגבי הדרישה להשלים את שעות העבודה של החג, זו אינה דרישה מקובלת משכירים במקומות עבודה. מגיע לה חופש בחג.

Tehila Elmaliah

New member
הגן הוא של נעמ"ת. ומי שמשלם לה זה הרווחה.

אני אתן דוגמא ממה שקרה לי היום-
המשלבת לא הגיעה לגן והודיעה רק למנהלת, בכלל לא טרחה לעדכן אותי. כשפניתי למנהלת, היא טענה שהמשלבת הי זו שצריכה לדאוג לעדכן אותי במידה והיא לא באה.
אם אני רוצה לבקש ממנה להגיע מחר ב8 בבוקר ולא ב9 וגם המנהלת מבקשת ממנה להגיע לסייע בגן (המנהלת נותנת לה שעות של הגן), למי היא מחוייבת למנהלת או אלי?

winterfell

New member
מה שהיה אצלנו

הבן היה בגן ויצו. הייתה לו משלבת, אבל את הטיפוליפ הוא קיבל בהתפתחות הילד (את לא מבינה איזה בונוס זה, כשהכל בגן ואת לא צרחכה להסיע 3-4 בקרים בשבוע...)
המשלבת הועסקה דרך הרווחה והשלמתי לה שכר, כך שהיתה צריכה לדווח לי כמה שעות עבדה עם הילד. את הדיווח לרווחה היא אכן צריכה להעביר דרך מנהלת הגן בלבד.
במהלך השנה היא התחילה לעבוד כמטפלת בגן. הסיכום היה שהיא עובדת רק באחת הקבוצות האחרות כדי שלא יווצר בלבול או וויכוחים לגבי התפקידים והאחריות שלה.
גם זה לא מצא חן בעיני, אבל אם היא עובדת חצי משרה אני לא יכולה למנוע ממנה לעבוד ביתרת הזמן שלה...
אצלנו היתה לה מחויבות גם כלפינו כי שילמנו לה - אז היא סיכמה איתנו שעות וכו'.
אני לא יודעת מה המחויבות הרשמית שלה כלפיכם מבחינת שעות.
שאלות נוספות הן מי מנחה אותה? האם אתם מנהלים מחברת קשר? גם זו דרך לדעת מתי היא היתה או לא היתה.
מלבד זה, יש גם עו"ס של הרווחה שאמורה להיות אתכם בקשר, ואפשר לשאול אותה.

מחוייבות של משלבת

תהילה היקרה,
אם הסייעת היא עובדת של הגן, המחוייבות שלה היא קודם כל לגן. זה מצב מאוד בעייתי. סביר להניח שהיא תמיד תעשה קודם את מה שהמנהלת מבקשת ממנה ורק אח"כ את מה שאת מבקשת. בנוסף, כפי שכבר שאלו כאן, חשוב לדעת מי מדריך אותה ומי בכלל מפקח על העבודה שלה, הן מבחינת שעות והן מבחינה מקצועית. שווה לך לבדוק אפשרות של מציאת סייעת שאינה חלק מצוות הגן, לרשום אותה ברווחה ושהיא תעבוד עם הילד שלך באופן בלבדי. בשאר השעות היא יכולה לעבוד היכן שרק תרצה אבל לא בגן הזה (את זה הייתי מעלה בראיון איתה). כמובן שכשאת מוצאת, לפני שאת רושמת אותה ברווחה את צריכה להפגש (ממש לא כדאי טלפונית) עם מנהלת הגן ולהסביר שאינך מרוצה, מבחינה מקצועית בלבד, מהסייעת. לא להכנס למה שתיארת כאן. לדבר עניינית ומקצועית. לומר שאת חיפשת ומצאת מישהי מתאימה יותר לבן שלך ולעבודה הזו. ואז לבקש את אישורה (את יכולה להציע לה גם לפגוש אותה).
המון בהצלחה,
רקפת

למעלה