שאלה בנוגע למתא"ם

plomphy

New member
שאלה בנוגע למתא"ם

היי לכם (
)

האם מישהו יודע לומר לי אם ההסתכלות על ציוני המתא"ם היא כמו על הפסיכומטרי, במובן זה שרק הציון האחרון נחשב,
או שבועדות הקבלה עלולים לראות בעין לא יפה ציון קודם נמוך?
אני מתלבטת מאוד אם לגשת השנה למבחן או לדחות אותו..

תודה רבה!

sense9

Member
מנהל
לא הציון האחרון קובע אלא הציון הגבוה

plomphy

New member
אני יודעת שהוא רשמית הקובע,

השאלה היא האם יש התייחסות של הועדה לציונים קודמים (שעלולים להיות נמוכים משמעותית)..

sense9

Member
מנהל
אני מניחה שא"א לדעת באמת, אבל

מן הסתם המזכירות מעבירה להם רק את הציון הגבוה ולא את כל הציונים.

yael1085

New member
ציון נמוך יכול להיות מסיבות רבות

אם תשפרי משמעותית אני בספק אם זה יעניין אותם שקיבלת ציון נמוך. נהפוך הוא- זה שלמדת הרבה ושיפרת זה רק מראה על התמדה, מוטיבציה וכוח רצון.
ואני יכולה להגיד לך שגם לי הייתה התלבטות אם לגשת בשנה שעברה כי היה לי ממש עומס עם הלימודים בסיום התואר, אבל החלטתי בכל מקרה לגשת כדי להתנסות, כי חבל לחכות שנה שלמה, ולהפתעתי קיבלתי ציון משביע רצון והתמיינתי למגמות שרציתי. יש כאן הרבה מזל- רוב המבחן מורכב מאנסינים כך שזה תלוי כמה תתחברי למאמרים, באיזה מצב רוח תהיי, ופחות כמה למדת, לפחות לגבי הפרק של הטקסטים. ואם לא תקבלי ציון משביע רצון (שאגב לפעמים כן כדאי בכל זאת לנסות להגיש מועמדות) אז כאשר תגשי שוב, תדעי על מה לשים דגש ורוב הסיכויים שתשפרי.

מאחלת לך הרבה הצלחה!

plomphy

New member
זאת בדיוק ההתלבטות שלי

אני לא מסוגלת נפשית להשקיע עכשיו 3 שבועות, ומצד שני חבל לי להפסיד שנה שלמה בלי אפילו לנסות...

תודה רבה על העצה, עזרת לי מאוד.. כנראה שאני אגש :)

yael1085

New member
בהצלחה!

אגב התקבלתי בסוף לכמה מקומות, אז היה שווה לנסות לגשת. כך גם שמעתי מאחרים שניגשו (לא משנה לאיזו מגמה). הרבה ניגשים בזמן העומס הזה. צריך לדעת לחלק את הזמן בחוכמה, ולתת הרבה פוש לקראת הסוף

למעלה