שאלה בנוגע לניסויים בבעלי חיים

שירי ל

New member
שאלה בנוגע לניסויים בבעלי חיים

שלום רב אני אמא לתינוקת ומשתמשת עבורה בחיתולי האגיס. הובא לידיעתי שהחברה המייצרת אותם- קימברלי קלארק- מבצעת ניסויים בבעלי חיים. מאחר ואני נוהגת להחרים חברות כאלו, הייתי רוצה לדעת אם למי מיכם יש מידע שמאשר זאת, ואם כן- אפסיק להשתמש במוצריה. תודה!

m_shy

New member
תשובה ודאית

אז קודם כל שירי, ברוך הבא לפורום, ואיחולי מזל טוב ואושר עם התינוקת! לגבי קימברלי קלארק: אכן, חברה זו עורכת ניסויים בבעלי חיים, בודאות. החברה כלולה ברשימת החברות שעושות ניסויים בבעלי חיים שנערכה ע"י ארגון PeTA האמריקאי. היא מופיעה ברשימת החברות שבאופן ודאי עורכות ניסויים בבעלי חיים שאינם נדרשים עפ"י חוק. (כלומר - לא מדובר בחברה שנמצאת ברשימה על שום ביצועה ניסויים בבעלי חיים שה-FDA מחייב לעשותם לצורך אישור. מדובר בניסויים שהחברה חופשית לחלוטין להפסיק לעשותם.) מצורף הקישור למדריכי הקוסמטיקה של PeTA. ניתן גם להוריד אותם בבפורמט PDF. לילה טוב שי משולם

שירי ל

New member
תודה על המידע!

בצער רב "ניגמל" ממוצרי החברה שהם באמת טובים... אנסה לחפש אלטרנטיבה ישראלית הולמת.

babe10

New member
טוב, צריכה הבהרה.

מה זאת אומרת חברות שלא עורכות ניסויים שלא נדרשים? האם יש חברות שעורכות כאלה ניסויים שנדרשים ע"פ החוק גם בארץ? היתכן שאותן חברות בכל זאת קיבלו היתר להדפיס את הארנב? דבר נוסף, נתקלתי במספר מוצרים שלא מופיע עליהם הארנב, אבל רשום שמוצר זה לא נוסה על בעלי חיים. האם זה מספיק? ושאלה נוספת - לאחר כאב ראש מאסיבי, וחוסר הבנה בסיסי בחברות המופיעות בקישור המצורף (רוב החברות בכלל לא מגיעות לארץ) האם ישנה רשימה כזו בעברית? שמפרטת גם מוצרים המיוצרים ו/או משווקים בארץ? לי יש ספרון קטן שקיבלתי לפני שלוש שנים בערך, האם קיים משהו מעודכן יותר? אם כן איפה וכיצד ניתן להשיגו? תודה.

K A R I N

New member
בטח שקיים

תכנסי לאתר האינטרנט של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיי ושם יש את מדריך הקוסמטיקה המעודכן- העלון שבידייך כבר מזמן לא מעודכן, העלון החדש של האגודה מתעכב מעט אבל ניתן להדפיסו ישירות מהאתר

babe10

New member
קודם כל תודה

עכשיו, שאלה לי. אני עברתי לאבקת כביסה של סוד כי על האריזה שלהם מופיע ארנב שלא כמו באבקות אחרות שידוע לי שעושים ניסויים בחברה שמייצרת אותם. א-ב-ל. סוד לא מופיעה ברשימה של אלו שלא עושים. וגם הציור מופיע רק על האבקה, לא על המרכך. האם תאורטית כל אחד יכול לשים את הציור? האם יש פיקוח? האם חברה שעושה ניסויים יכולה בכלל להשתמש בציור? האם יתכן שחברה מסויימת עושה ניסויים כדי לייצר שמפו, או סבון ולא כדי לייצר אבקת כביסה? אם כן, האם מותר לה לסמן? איך אנחנו יכולים לדעת בוודאות? כי ממש לא בא לי לפרנס סאדיסטים.

ג ל ע ד ס

New member
אז ככה

אל תתיחסו לעולם לסמל הארנב. פשוט כי אין חוקים מוגדרים לגביו . לגבי סוד הם שייכים להנקל סוד והם עושים ניסויים בבע"ח (וגם אריאל וטיפ אקסל עושים ניסויים) . תעברו לפיסגה

למעלה