שאלה בנוגע לנשירת השיער

שלהבת3

New member
שאלה בנוגע לנשירת השיער../images/Emo66.gif

אמא שלי התחילה בטיפולים. אמרה לי שהטיפול הוא לא מהחזקים יחסית וכנראה שלא תהיה לה נשירת שיער. האם זה נכון? האם יש מצב כזה? הטיפול הראשון עבר בשלום פרט לבחילה קלה לא היו הקאות והיא היתה בסדר.... אמרו לה שהטיפול השני יהיה כנראה יותר קשה. למה? ומה זה אומר לגבי נשירת השיער? מה דעתכם? נ.ב. הבאתי לה פרחים והיא מאד שמחה......

נשירת שיער

זה תלוי בשני משתנים. אחד זה החומר שנותנים לה, והשני הוא התגובה של הגוף. יכול מאד להיות שלא ינשור לה השיער כי יש תרופות שלא גורמות לנשירה, או שגורמות לנשירה חלקית בלבד. אם יש לך את שמות התרופות את יכולה לבדוק באתר של האגודה למלחמה בסרטן לפי השם ולראות מה כתוב לגבי תופעות לוואי. זה אמנם מאד כללי שם אבל זה נותן איזשהו מושג לגבי התופעות שלהן אפשר לצפות. נ.ב. גם אני הייתי שמחה לפרחים. אני חושבת שלכל אחד פרחים עושים שמח. קנית גם לעצמך כמה פרחים לשבת?

שלהבת3

New member
היי ציפורת

נכנסתי לפה לכמה דקות לפני שינה סליחה שלא יכולה להגיב לכולם..... אין לי שמות התרופות לא יהיו לי כי זה בגדר חסוי מפניי ואני מכבדת פרטיות. פרחים לא קניתי גם לי לא הרגשתי צורך יש לי פרח קטן וחמוד
שמשמח את ליבי כל יום שעה שעה......
אבל אולי בפעם הבאה אדאג גם לעצמי לזר קטן לפעמים אני קוטפת מהשדה או מהגינה מאיזה שיח או עץ מה שמותר.... תודה

לי../images/Emo57.gif../images/Emo9.gif

תודה לאל, לי יש המון שיער ואני כבר אחרי 4 מחזורי טיפול כימותרפי. זה לא מחייב שתהיה נשירה, תלוי בחומר הכימותרפי. מנסיוני- הטיפולים הולכים ונעשים קצת יותר קשים מפעם לפעם. ואיזה יופי שהבאת לה פרחים, שלהבת, בטח עשית לה את היום
אור ואהבה, אילת.

שלהבת3

New member
אויש

מה זה אומר שהטיפולים נעשים יותר קשים? מאיזו בחינה? היא חוזרת לעבוד זה לא יפריע לה?

תשמעי, זה מאוד אישי, לדעתי

כל אחד ואחת מגיבים אחרת לטיפולים. זה מאוד אישי. בנוגע לחומרים ה"לא כל כך קלים" שנשארים בגוף- יש הגיון בזה שהטיפולים לא נעשים קלים, כי בגוף יש הצטברות של חומרים שלא קל לו להתמודד איתם... אבל שוב, זה מאוד אישי ויש פתרונות לתופעות הללו. פתרונות מגוונים כמו לדעת להתחיל להקשיב לגוף ולשנות קצת את אורח החיים, הרפיות, הדמיות, מדיטציות למינהן, התעמלות עדינה שמעודדת את הקשב לגוף, יוגה ויש המשתמשים בתרופות נוספות, שבאות להקל את המצב. אני יודעת גם שיש המשתמשים בעוד חומרים ומעידים שהם מקלים, למשל, שימוש במריחואנה, ניתן לקבל מירשם רופא לטיפול זה כיום. בכל מקרה, אני חייבת להודות שבימים האחרונים חזרתי לרוץ במדרגות, ביחוד כשאני רעננה בשעות הבוקר, אז... אין שום דבר שלא עובר אצלי. אור ואהבה, אילת.

למעלה