שאלה בנוגע לסחלבים

• פותח הנושא casdi
  • פורסם בתאריך

casdi

New member
שאלה בנוגע לסחלבים../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

יש לי סחלב שקניתי השנה, פרח יפה עד השבוע. השבוע נשרו כל הפרחים וגם עלה אחד הצהיב והרקיב עד שנפל. אני משקה את הסחלב בערך פעם בשבועיים עם מים ודשן נוזלי. רוב הזמן אדמתו לחה ולא רטובה ממש. למה לא מצליח לי איתו? אשמח לקבל טיפים לגידול סחלבים.

gavish

New member
עוד פרטים בבקשה

בריאות הסחלבים תלויה באור, טמפרטורה, לחות, השקיה, תזונה ואוורור. קודם כל, אשמח לקבל יותר פרטים בכדי לעזור לך: באיזה מים השתמשת? האם הדשן מיוחד לסחלבים? היכן מונח הסחלב, קרינה ישירה? מה מצב השורשים? הסחלב הוא פרח מדהים, אך עדין מעין כמוהו. הוא זקוק ליותר תשומת לב והשקעה, אך התוצאה שווה. אז אל תתיאשי.

casdi

New member
להלן הפרטים החסרים...

אני גרה בדרום הארץ ולכן הרבה לחות אין לי, אבל הסחלב נמצא ליד חלון גדול צפוני, מושקה במים רגילים עם דשן ביולוגי שאינו מיוחד לסחלבים כיוון שלא מצאתי כזה למרות שחיפשתי. יש לו כמה שורשי אויר שנמצאים בחוץ אבל כיוון שקניתי אותו לא מזמן, לא החלפתי לו עציץ, כך שהשורשים הם במצב שבו קניתי אותו. אין לו קרינת שמש ישירה, ואוורור יד מדי פעם כאשר אין סופות חול ואני מעיזה לפתוח את החלון בחום המדברי. אשמח לספק עוד פרטים ולקבל את ה"אני מאמין" שלך בנושא סחלבים. תודה,

raya

Well-known member
בקשר לסחלב... ערב טוב! גם אני גרה בדרום,ויש לי סחלב משגע מעל חודש. אפילו זכיתי לכמה פרחים חדשים.. סרקתי כרגע מאמר שהיה במוסף גינון בעיתון "הארץ". מקווה שהקובץ אינו גדול מדי, ואז אוכל לצרף אותו. במידה ולא אצליח, נא לפנות אלי במייל (בשורת הנושא לכתוב משהו שיזכיר סחלב), ואז אשלח את הקובץ למייל בחזרה. בכל מקרה כדי להקטין את נפח הקובץ הורדתי את תמונת הפרח.. רעיה טוב הקובץ גדול מדי , 615KB, אז נשארת רק האפשרות לשלוח במייל.

gavish

New member
סליחה על ההתמהמהות ../images/Emo52.gif

הסחלב הוא, כפי שציינתי, פרח רגיש במיוחד ועלייך להיות מוכנה לטיפול מסור ומפנק, אך התוצאה בהחלט שווה. מים - המים בארץ הם מים קשים ולכן מומלץ להשקות במים מזוקקים, או במים מינרליים (יש הטוענים כי מי-עדן מומלצים במיוחד, אך אנחנו השתמשנו בסוגים שונים, בהתאם למבצעים בסופר, ואין הבדל בתוצאות). השקיה - אנחנו בחרנו את יום שבת כיום ההשקיה הקבוע, בכדי שנוכל לעקוב אחר שינויים ובעיות בקלות רבה יותר. אנחנו משקים את הסחלב בדיוק אותה כמות כל פעם, בכיור, כדי שהמים יזרמו החוצה (לא כדאי להשתמש בתחתית הצוברת את הנוזלים מאחר והשורשים התחתונים עלולים להירקב). איוורור - רעיון לא רע, אם כי לא מחוייב. יש להקפיד כי העובדה שהחלון פתוח אינה משנה באופן משמעותי את התנאים אליו הרגלת את הסחלב. מיקום - נראה כי המיקום שבחרת טוב. תוודאי שאין דבר כלשהו שנוגע בפרחיו (אנחנו, למשל, לא שמנו לב בהתחלה כי האנטנה של הרדיו נוגעת באחד מפרחי הסחלב - לא יאומן איך הפרח הושפע מכך). דישון - יש דשן מיוחד, אך אני לא יודעת היכן ניתן לקנות (אנחנו הבאנו את שלנו מארה"ב ורק לאחרונה נודע לנו כי מומלץ לא להשתמש בו). העברה - אני הייתי מחכה, מאחר ונרה כי כרגע זה לא הכרחי וחבל להעביר את הסחלב בשוק שכזה. לאחר שכל הפרחים נפלו אפשר לנקוט בשתי טקטיקות: 1. האסכולה החדשה - לא לעשות כלום, חוץ מלהמשיך להשקות את הסחלב באופן קבוע. 2. האסכולה הישנה - לחתוך את הגבעול עד כמחציתו, להמשיך להשקות, לחכות עד שהגבעול יצמח מחדש ולקוות שאולי אף יתפצל. 3. האסכולה הישנה לסבלנים ולמתקדמים - לגזום את הגבעול כולו ולחכות עד שהגבעול יצמח מחדש (אמור להאריך את חייו של הסחלב). מקווה שעזרתי ו
יעל

למעלה