שאלה בנוגע לסטים...

YogevBO

New member
שאלה בנוגע לסטים...

תוכנית בעלת 27 סטים שהזמן הכולל של התוכנית 40 דק'... (התוכנית כוללת סופר סטים ודרופסטים) אפשר להוסיף עוד תרגילים לתוכנית ושהזמן לא יעבוד את השעה?

johnniewalker20

New member
מה המטרה?

אם המטרה היא היפרטרופיה (ניחוש פרוע), אז אין כל כך צורך. עדיף שתכתוב מה התרגילים,ומתי אתה עושה את הסופר-דופר-דרופ-סטים. אגב, 60 דקות לאימון זה לא איזה גבול קסום
שמעבר אליו יש להפסיק את האימון.

YogevBO

New member
אוקיי אז שניכם אומרים...

שאין למה להוסיף סטים.. אז אני שואל מה הסיבה, למה??

YogevBO

New member
כי...

אז אני יכול לעבוד עוד על השריר ולחזק אותו יותר... לא כך?

oridoron77

New member
או אולי לגרוע

עקב עבודה רבה מידי (מה שיכול להאריך זמני התאוששות ואף להקטין את זמן בניית הרקמה). העיקרון הפיזולוגי מתבסס שאם הוספה של עבודה (סטים, עצימות וכו'..) לא יוסיפו, אז עדיף לתת כמה שיותר זמן להגוף להתאושש ולנוח (ולבצע תהליכי אדפטציה) לקראת האימון הבא. מבין? אורי

הר ניר29

New member
אתה מסתכל

על האימון של רק בהיבט של נפח... ישנם פרמטרים נוספים כמו עצימות, תדירות ומנוחה. הייתי ממליץ לך לבחון איך אתה יכול לשנות את העצימות ואת יחס המנוחה. ואף אולי בעקבות שינוי זה להוריד את מספר הסטים במעט. בהצלחה

galzp

New member
עדיף

עדיף שתעבוד בעצימות גבוהה ותגיע אפילו לכישלון חיובי בסטים שאתה עושה ולא תוסיף עוד סטים. 27 סטים באימון זה מספק.

oridoron77

New member
27 סטים זה יותר מידי

ולא הייתי ממליץ להגיע לכישלון דרך קבע באימון, אלא אחת לכמה אימונים (עם סידורים נכון של פריודיזציה נכונה) עקב התאוששות רבה שכישלון גרום. אורי

למעלה