שאלה בנוגע לסילואט קמאו

Headspace

New member
שאלה בנוגע לסילואט קמאו

שלום,
אחרי שקראתי קצת ברשת (ולא מעט בפורום שלכם
) החלטתי לקנות את ה-Silhouette Cameo המדובר.
אין לי כרגע בריסטולים או דפים עבים בבית, השתמשתי בדף מדפסת והגדרתי לפי התוכנה (להב מס. 2) והמכשיר יצר מעין 'גרירות' שקרעו את הנייר בחלק מהמקומות,
והרעש היה קצת יותר מטריד מאיך שלדעתי הוא אמור להשמע.

יש פיתרון לנושא? איך אתן חותכות דף מדפסת רגיל?

אגב, אשמח לקבל טיפים כלליים על השימוש במכשיר (יכול להיות שרשור שימושי בעתיד) כדוגמת איך מזהים באיזה דף מדובר או מה משקלו או עיצות לייעול.

מקווה שתוכלו לעזור,
תודה רבה מראש

מעולם לא חתכתי דף מדפסת,

ואני די מופתעת שהוא לא נקרע לך כשהורדת אותו מהמשטח, כי משטח החיתוך מאוד דביק בהתחלה.
בעקרון ההגדרות די משתנות ותלויות בעובי הנייר בו את משתמשת. יש המלצות בהגדרות של התוכנה, ושם את יכולה לבחור בחומרים שונים (נייר מדוגם, קארדסטוק, וייניל וכו'). אבל יש כאן גם הרבה ניסוי וטעייה. יש בתוכנה אפשרות לעשות test cut, וכשיש נייר שאני לא בטוחה איך לחתוך, אני תמיד מנסה קודם עם החיתוך הזה.
אני חותכת במכונה רק נייר מדוגם או קארדסטוק (או נייר נצנצים בשם !POW של אמריקן קרפטס שהוא מדהים לחיתוך עם הסילואט). ההגדרות אצלי הן בד"כ מהירות 3
עובי 33 (האמת שאין לי מושג מה זה אומר) והסכין שלי על 6. יכול להיות שהייתי יכולה גם 5, אבל אני רוצה להיות בטוחה שהכל ייחתך. בנייר הנצנצים אני מעלה את הסכין ל-7.
הטיפ הכי טוב שלי, לנסות לראות.
אם אין לך בעייה עם אנגלית ובא לך לשמוע עוד קצת דיבורים על הסילואט, הנה שעה ומשהו מוקדשות כמעט רק לה:)
http://www.paperclipping.com/prt189-latest-greatest-cemetery-gates/

חתולי8

New member
ממעט הניסיון שיש לי,

ניר מדפסת הוא דק מדי ולא צריך להשתמש בו. הכי טוב זה קארדסטוקים.
ולגבי הרעש, גם בנייר מתאים הרעשים ממש מוזרים....

חתולי8

New member
אני לא יודעת מה ההגדרה

המדוייקת של קארדסטוק. אבל זה לא הבריסטול הרגיל שיש בחנויות יצירה. יש לו טווח עוביים ספציפי והוא נוח לעבודה. הוא הרבה יותר איכותי ולכן הבנות מגיעות למראה מקצועי בעבודות שלהן. מומלץ בחום!

חתולי8

New member
דברי איתי במסר פרטי

ואז אוכל להראות לך את ההבדלים. כדי שממש תבחיני בהם.

למעלה