שאלה בנוגע לספרים של הוד-עמי

שאלה בנוגע לספרים של הוד-עמי

ערב טוב לחכמי הפורום,

רציתי לשאול האם הספרים ללימוד בניית/פיתוח אתרים של הוד-עמי שנכתבו פחות או יותר בעשור הראשון של שנות האלפיים עדיין רלוונטיים ללימוד?

תודה מראש לכל העונים ולילה טוב

תודה על התגובה

אני יודע שיש אלטרנטיבות שנחשבות מעולות ברשת (ספרים אחרים חוץ מאלה שיש לי של הוד-עמי לא בדקתי). אני מנסה ללמוד מהאתרים הללו אבל מרגיש שהמתודיקה והדידקטיקה של אלה שבדקתי לא לגמרי טובה בשבילי, או שזה אני שלא טוב בשביל המקצוע הזה

למשל, עכשיו אני לומד ב-codecademy ג׳אווהסקריפט, וההדרכות שלהם פחות ופחות ברורות לי. על w3schools בכלל אין לי מה לומר. לא הצלחתי להבין אפילו את הדוגמאות הראשונות שלהם - אלא אם כן פשוט צריך להקליד אותן באצבעות. אם כבר אצבעות - האם זה נכון שאת הקוד ״לומדים את האצבעות״ כמו שכותב זוהר עמיהוד בספרים שלו? מקווה שאצליח

אני עומד לנסות את המדריכים של מוזילה https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn/Getting_started_with_the_web

שוב, תודה על התגובה ולכל המגיבים הפוטנציאלים כבר מראש

Guy Yafe

New member
אין כאן נסים ונפלאות

ככל שתתנסה יותר, תפתור יותר בעיות, תשאל יותר שאלות, כך תדע יותר ותהיה יותר מיומן?
&nbsp
איך לומדים?
לטענתי אין לך מה להתחיל לתכנת בווב בלי שיהיה לך תואר אקדמי בתחום.
אם בכל זאת החלטת להתחיל לעבוד בזה, חפש את מה שנראה לך הכי טוב.
תיארת כל מיני ספרים שלא הסתדרת איתם.
אם כך, נסה ספרים אחרים (Murach מצויינים בעיני). אתה יכול גם לקחת קורסים ב-udemy. עולים 40 ש"ח ובעיני הם בהחלט שווים את הכסף, ביחוד עבור רף כניסה.
&nbsp
מה בדיוק אתה רוצה ללמוד? יש הבדל בין להתקין אתרי וורדפרס לבין לבנות מערכת אינטרנטית ללמידה עמוקה באינטרנט.

לא תיארתי ספרים שלא הסתדרתי איתם, אלא אתרים שניסיתי ללמוד מהם. בכל מקום בו בדקתי מה צריכים כדי ללמוד בניית/פיתוח אתרים באינטרנט קראתי ש: צריך ללמוד צד-שרת כלומר: html, css ו-javascript. ללמוד צד לקוח: php, או asp או python וכד׳. מה שהיה נכון לפני 15 שנים ויותר נראה שעדיין נכון גם היום, עקרונית לפחות. כמו כן בשום מקום לא קראתי שצריך להיות בעל תואר אקדמי (במחשבים או נושאים קרובים?). אני אוהב את הספרים של הוד-עמי בגלל אופן הלימוד שלהם. אני יודע שטכנולוגיות וסביבות פיתוח התפתחו, נוספו והשתנו. כמו כן מקריאה פה במאמרים השונים ובהודעות נבחרות, גם לא ראיתי שתואר אקדמי נדרש.

מנסה לתרום לדיון

1. התבלבלת מעט - צד לקוח הוא HTML ושו"ת, צד שרת הוא PHP וכו'.
2. העקרונות לא השתנו, הכלים כן. PHP בגרסות הנוכחיות מאד שונה מPHP של תחילת שנות ה2K. שפת HTML השתנתה גם בעקרונותיה ולא רק במימושים (בסביבות שנת 2000 השפה שמשה גם לתוכן וגם לעיצוב, כיום היא רק שפת תוכן), היכולות של JS השתנו ועוד.
&nbsp
לפיתוח אתרים לא צריך תואר אקדמי, השאלה היא אם אתה מתכנן להשאר שם, או להתקדם הלאה - לדוגמה - כדי לפתח משחק (אפשר לבנות אותו בתוך אתר), כדאי שתדע פיזיקה (לפחות בסיסית) ומתמטיקה נוסף על קידוד.
&nbsp

צודק. התבלבלתי

אני לא חושב על משחקים בכלל. רק על בניית/פיתוח אתרים. תודה על התרומה לדיון

Guy Yafe

New member
אני לא יודע איפה בדקת ומה בדקת

1.כמו שעוץלי ציין: התבלבלת בין צד שרת לצד לקוח, ובכל מקרה הטכנולוגיות השתנו מאוד.
2. כמובן שאני מתכוון לתואר אקדמי במחשבים או בנושאים קרובים. תואר בהיסטוריה לא יקדם אותך לשום מקום בתחום הזה.
3. הספרים של הוד עמי ישנים ומתאימים לטכנולוגיות בנות 20 שנה. יש היום ספרים ברמה מאוד גבוהה שמתאימים לטכנולוגיות חדשות, אבל הם באנגלית.
4. לעניין התואר האקדמי: נכון שיש הרבה בוני אתרים ללא תואר אקדמי. השאלה היא מה אתה רוצה להשיג: אם כל מה שאתה רוצה זה להתקין וורדפרס לאחרים, אתה צריך לקרוא קצת בספרי וורדפרס וזהו. אם אתה רוצה לבנות מערכות מורכבות, מרובות תהליכים, עם אלגוריתמיקה מורכבת, סקיילביליות ויעילות, כנראה תצטרך ידע שדורשים באקדמיה.

בהודעה הראשונה שלי כמדומני

כתבתי מה בדקתי: את codecademy ואת w3schools. עכשיו אני לומד עם https://developer.mozilla.org/en-US/

אין לי בעייה עם קריאה באנגלית. לשאלה מה אני רוצה, זה פשוט לבנות אתרים. כרגע אני לא יכול לומר יותר מזה. גם בשביל להתקין וורדפרס צריך לדעת את השפות שאת שמן הזכרתי, לפחות ברמה כלשהי, לא?

שוב תודה על תיקון הטעות שבדבריי

Guy Yafe

New member
אני בכל זאת ממליץ לך על הספר

כל דבר שרציתי ללמוד בצורה יסודית ועמוקה, למדתי באמצעות ספר. זה כולל בניית אתרים אחרי שכבר היה לי תואר ראשון במדעי המחשב.
&nbsp
בעיני המדריכים באינטרנט לא מספיק יסודיים.
ספרים וקורסים (Udemy לדוגמה) הם מובנים ועובדים עם דוגמאות, כך שלאורך כל הספר או הקורס אתה בונה מערכת שלמה.
&nbsp
ואני אדגיש שוב להגיד "אני רוצה לבנות אתרים" זה כמו להגיד אני רוצה לפתח תוכנה. יש אתרים פשוטים ביותר ויש אתרים מורכבים להחריד.
&nbsp
לגבי וורדפרס: אני לא מבין גדול בוורדפרס, אבל זה נחשב לאחד הדברים הפשוטים בתחום. דווקא כאן אני חושב שאתה יכול להתחיל ממדריך אינטרנטי פשוט על וורדפרס שילמד אותך קודם כל איך להתקין אותו ואת כל סביבת LAMP, ואז תחליט לאיזה כיוון אתה רוצה לקחת אותו.
קח בחשבון ש"מתקין תבניות וורדפרס" הוא בשום אופן לא בונה אתרים.

מקבל את עצותיך הטובות ומודה לך עליהן. רק אחת מהן לא איישם, וזאת ללמוד לתואר במחשבים באוניברסיטה, אליה כבר לא אלך

אני לא מספיק מבין בתחום כדי לומר יותר מ״אני רוצה לבנות אתרים״ או ״אני רוצה לפתח תוכנה״. התחום פשוט מרתק אותי. בוודאי שאם אצליח ללמוד אותו אשמח עד מאוד גם לעבוד בו. אני מתאר לעצמי שכשאבין יותר, אוכל גם להיות ממוקד יותר במה אני רוצה לעשות, ואולי אבחר תחום מסוים בכל השדה הענק הזה שאתמקד בו יותר.

כרגע אני מוצא את עצמי מתמודד ללא הצלחה עם כמה תרגילים של כתיבת קוד בג׳אווהסקריפט. ייתכן אפילו שמלכתחילה אני לא מותאם לתחום.

שוב תודה לך ושבוע טוב

למעלה