שאלה בנוגע לסרטן שד

שאלה בנוגע לסרטן שד

שלום לכולם אני פונה אליכם בשאלה ומתוך יאוש רב הנני חולת סרטן שד ואובחנתי בסוף פברואר. בגופי התגלה גידול של 15 מ"ממ שישב איפהשהוא מעל הפיטמה ומשך את הפיטמה פנימה. לאחר ששני רופאים הימליצו על כריתה מלאה בגלל מיקום הגידול היגעתי לרופא שלישי שהימליץ על כימוטרפיה ליפני ניתוח במטרה להקטין את הגוש ולהמנע מכריתה מלאה. עברתי ארבעה טיפולים של אדריאמיצין והכון לאתמול בבדיקה של הרופא - בדיקה ידנית, וכהגדרתו "לא נימושו בלוטות מתחת לבית השחי" והפיטמה פרצה בשלמותה החוצה הרופא ממליץ על טיפול של 12 שבועות בטקסאן עלי לעבור כרגע ממוגרפיה וכמו כן לאחר הטקסאן ניתוח והקרנות אציין קצת רקע כללי - אני בחורה בת 38 ללא ילדים עברתי טיפולי פוריות קשים (הזרקה של 8 מנוגון ביום ועוד הורמונים נוספים) במשך 4 שנים אין במשפחתי היסטוריה של סרטן שד וסרטן ביכלל תודה לאל אני מאד סובלת מהקטע של נשירת השיער ובכלל השהות במחלקה האונקולוגית בכל שלושה שבועות , ואני בחורה באמת חזקה יחסית האם ישנה אפשרות להמשך טיפול קל יותר לאור הנתונים הנוכחיים?? כמו למשל הקרנות בלבד?? מפריע לי מאד הבילוי של 12 שבועות במחלקה והאופציה של נשירת גבות וריסים (למרות שהאונקולוג טוען שלטקסל אין שום תופעות...האינטרנט אומר אחרת) אציין שעברתי מיפוי עצמות והכל תקין וכן אולטראסאונד של איבריפ פנימיים כליות כבד לבלב וכו והכל תקין אני חושבת שמאד חשוב להקשיב ולהתחשב גם בצד הנפשי של החולה - האם ישנה אפשרות כלשניא להקל עלי??? אולי לצמצם את ההגעה למחלקה האונקולוגית בתדירות של כל שבוע? אולי אפשר לקבל פחות מ-12 שבועות?? אני לא מנסה להיות חכמה רק רוצה שיסתכלו על התמונה הכללית כולל הנפש ושיקשיבו וייעצו וכמובן שאני אקבל את ההחלטה האם למישהי יש ניסיון עם טיפול כימוטרפי ליפני ניתוח? האם עזר? האם למישהו יש ניסיון עם טיפולים אלטרנטיביים? אשמח לשמוע את תגובות המון תודה ובריאות לכולם

rona39

New member
אי אפשר להקל

במקרה של סרטן. לכל גידול מותאם פרוטוקול בהתאם לסוג לגודל למיקום, בלוטות וכו. לא חושבת שאפשר לשנות פרוטוקול. טקסול שבועי הוא באמת קל, אני למחרת הלכתי לעבודה. השבועות עוברים מהר והנה את בסוף הטיפולים. את נמצאת במלחמה עכשו, בודאי שהשהות בבית חולים לא נעימה. את החלק הקשה עברת, תחזיקי מעמד. מה שאת כן יכולה לעשות זה ללכת לחות דעת נוספת, לרופא פרטי ואולי אז תהיי רגועה. בהצלחה

מזי א

New member
אין מה

לעשות, כאשר זה הטיפול המומלץ, צריך לעבור אותו וזהו. אני נמצאת היום, שנה וחצי לאחר סיום הכימוטרפיה וההקרנות, נכון, עברה עליי תקופה לא קלה, הפיאה שלי היתה עם פוני, שאני בכלל לא אוהבת,אבל לא היתה ברירה, את הגבות מילאתי באמצעות צללית בערך באותו צבע. נשירת השיער היא רק מהאדריאמצין, הטקסול/ טקסוטר לא גורמים לנשירת שיער אז אין מה לחשוש מהטיפול הזה. לפי ההסבר שלך, את מקבלת את אותו טיפול שאני קיבלתי, 4 טיפולים של אדריאמצין כל 3 שבועות ואח"כ 12 שבועות רצופים של טקסול. תאמיני לי , זה עובר, תמשיכי להיות חזקה נפשית ולראות את זה כתקופה שאת חייבת לעבור וזהו, תיגמר ואין אח"כ שוב . מה שכן אני עברתי כריתה מלאה ואח"כ טיפולים. דרך אגב ההקרנות הן כל יום למשך 20-30 יום, לידיעתך. אז אני מצטערת , אבל את נחשבת " צעירה " לפי הרופאים ותקבלי את הטיפול המקסימלי להחלמה. אין משהו אחר, סליחה על חוסר האופטימיות שלי, אבל שוב, היי חזקה והתקופה תעבור מהר וזהו שבת שלום

בסרטן אין קיצורי דרך! ../images/Emo140.gif

וכל מה שרשום בפרוטוקול הרפואי לכל חולה וחולה, צריך לעשות, אין ברירה, גם אם קשה לנו לפעמים, וקשה. אני מצטערת שחלית, אבל אם את רוצה להיות בריאה עליך לעשות כל מה שרופאיך אומרים, או לקבל חוות דעת נוספת כדי להגיע להחלטה סופית, אם את לא שלמה לגבי היעוץ הרפואי שקיבלת. אני בת 37, אם ל- 2, סרטן שד, 3 גושים (הגדול ביניהם 5.5 ס"מ) + בלוטות למפה, לאחר כריתת שד. אובחנתי בסוף אוגוסט 2003, בפברואר 2004 עברתי כריתה. לפני הניתוח עברתי 4 טיפולי AC, ואחרי הניתוח 12 טיפולי טקסול, עברתי כבר 10. אותו פרוטוקול רפואי כמו שלך (חוץ מהכריתה כמובן). היה לי מאוד קשה ועדין קשה לי, אבל אני עוברת כל מה שאומרים לי לעבור. אין לי ברירה. אני חייבת את זה לעצמי ולילדי וגם לבעלי. גם אני עברתי נשירת שיער מוחלטת, פיאה וכו' השיער צמח והתחיל שוב נושר בגלל שינוי מינון של טקסול. אבל זה החלק שמפריע לנו אסטטית אבל לא הכי חשוב במחלה. זהו החלק שלנו אולי נראה קשה, אבל הבריאות!! באמת זה הדבר הכי חשוב, ומי כמונו יודע. את בדרך להחלמה, אל תתייאשי, את צעירה וגופך חזק לעמוד בטיפולים. המטרה שלך להיות בריאה ואת תהיי ב"ה. אני מאחלת לך המון חוסנים. שבת שלום, מיכל

מיליתו

New member
שלחתי לך מסרים

ואין לך מושג כמה אני מבינה אותך. תמיד יש עוד אופציות - תמיד! צריך רק לשקול את היתרונות והחסרונות שלהם. אני פניתי לרופאה שלי וישבתי איתה כמעט שעה (באמצע היום) כדי שתסביר לי בדיוק איזה אלטרנטיבות יש לי (לטיפול המערבי) ולמה דווקא אופציה מסויימת טובה יותר. חוץ מזה, הכל יסתדר בסוף - חשוב לחשוב חיובי. לדעתי, שתינו עוד נהיה בהריון אחר כך...

blg

New member
אני עם מילתו

לא מקבלת את הגישה של "תעשי מה שאומרים לך, כי ככה זה בסרטן" אצלי אחרי גמר הפרוטוקול המתוכנן, אמר הרופא "אני ממליץ עוד 2 כימו" מאחר והמחשבה על זה עשתה לי ממש רע, התייעצתי עם עוד 2 או אולי 3 רופאים עמדתם היתה "בשום פנים ואופן לא נותנים לך עוד כימו'" זה היה השלב הראשון שהתיישבתי ללמוד מה יש לי.. עד אז עשיתי מה שאמרו לי (זה היה קל, כולם אמרו אותו דבר...) בכל מקרה אני ממליצה לשאול - לשאול חולות/מבריאות אחרות מה היה הטיפול שהן קיבלו, מה היו השיקולים שהן שקלו, מי היו הרופאים שלהן וכו' וכו'. תוכלי ללמוד מה לשאול את הרופאים, אולי תגלי שיש כמה אסכולות תקבלי יותר שליטה על התהליך (נדמה לי שזה תורם להרגשה הטובה). וחוץ מזה תרגישי טוב.

נ.ב. - את יכולה להתייעץ

עם פרופ' תמר פרץ משר"פ ירושלים הדסה עין כרם, היא פרופסור שמתמחה בסרטן שד. הייתי אצלה והיא נהדרת. הבעיה זה התורים הארוכים. בהצלחה והרבה בריאות, מיכל

למעלה