שאלה בנוגע לסרט

chicoes

New member
שאלה בנוגע לסרט

ראיתי את הסרט ולא הבנתי משהו בסוף הסרט. הילדים כאנשים בוגרים פתאום מגיעים למקום שבו הארון נמצא והם לא מזהים את המקום ובמקרה לא מבינים שהם נכנסים שוב לארון?

לא, הם לא.

וגם אם תשים לב- המקום מאוד השתנה... פתאום יש עליו צמחים והכל ובקושי אפשר לזהות שזה פנס...

chicoes

New member
אז מה זה אומר?

שהם שכחו שהם הגיעו לנרניה דרך הארון? כי עוד לפני שהם נכנסים בטעות לארון הם אומרים חצאי משפטים שנאמרו בתחילת הסרט כאילו משהו חוזר לזיכרון.

ToryMaster

New member
בדיוק

זה קורה בדיוק ככה גם בספר, אגב. הם בילו בנרניה כל כך הרבה שנים, והדברים השתנו כל כך, שהם ממש שכחו את הכל, אין להם מושג מה זה פנס הרחוב או לאן זה מוביל, אבל ככל שהם מתקרבים אליו ואל הארון - הם נזכרים.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifזה תמיד היה תמוה בעיניי../images/Emo4.gif

המאורע הכי חשוב בחייהם, ששינה אותם לחלוטין- והם פשוט לא זוכרים אותו. COME ON

Fairywitch

New member
../images/Emo6.gif

בכ"ז אענה ברצינות- האמת היא שבהדחקה מדחיקים אירוע טראומתי, וזה נראה לי אירוע טוב...

the ror

New member
האירוע בכללי היה טוב אבל הזיכרון של

חייהם מחוץ לנרניה הוא שלילי יחסית ככה שכן יש סיבה להדחקה. זה כמו שעוברים למקום טוב יותר ומשתדלים לשכוח את הצרות שעברת במקום הקודם ולפתוח דף חדש.

the ror

New member
יכול להיות...אני יודע שאם אני הייתי

במקומם גם אני הייתי מדחיק את החיים הקודמים שלי...

Fairywitch

New member
העניין הוא- ואני לא בטוחה בזה-

שהדחקה בד"כ מתרחשת בגיל מוקדם של הילדות. נניח, טראומה מגיל צעיר. ילדים בגילאי 10-14 או משהו כזה כבר לא יכולים להדחיק, אאל"ט; הזכרון כבר מובנה מדי... אבל זאת אגדה- אז אפשר להסביר את זה פשוט כך: זה הכשף שך המקום השכיח מהם את העבר. גם זה דחוק, אבל מילא...

the ror

New member
לפי מה שאני למדתי הדחקה אפשרית בכל

גיל פשוט בגילאים נמוכים יותר היא יותר נפוצה... אבל באמת התירוץ של הכישוף נשמע יותר הגיוני כבר...חחח

למעלה