שאלה בנוגע לעבודה בחינם

קרמי

New member
שאלה בנוגע לעבודה בחינם

שלום רב אני סטודנט כרגע בוונקובר ומעוניין להציע שירותי גרפיקה לחברה מסויימת בחינם בתקווה שיציעו לי עבודה אחרי סיום הלימודים. האם טכנית מותר לי לעשות את זה? אני הרי לא עובד ולא מקבל שכר אפילו כמתמחה.. השאלה היא.. האם זה בסדר חוקית.. פשוט לעבוד בחינם.. אשמח לקבל תשובה..

BABA BOOBA

New member
קנדה היא המדינה בשבילך

מאד מקובל בקנדה לעבוד עבור חברות פרטיות כ"מתנדבים" כדי לצבור "נסיון קנדי". אל תתפלא אם לאחר סיום הלימודים אותה חברה לא תקבל אותך לעבודה מכל מיני סיבות "הגיוניות" לכאורה: הם מאד יאהבו אותך כפראייר שלא דורש שכר אבל לשלם כסף?למה? ואולי יתמזל מזלך וכן יקבלו אותך. מי יודע? לדעתי עבור עבודה אתה צריך לקבל תשלום. אפילו אם הוא מינימלי או פחות מזה, אבל תשלום. אף אחד לא יעריך אותך בגלל התנדבותך. אפילו בארץ כבר לא מעריכים מי שמתנדב לצנחנים. יעריכו אותך פה בגלל מי שאתה ומה אתה יודע לעשות וכמה זה עולה להם. ברוך הבא או הנמצא בקנדה.

לא לבלבל

התנדבות זה דבר מאוד מקובל, אבל במסגרת ארגונים למטרות צדקה, מלכ"רים, מיזמים קהילתיים ואיגודים מקצועיים למיניהם. חברה פרטית שפועלת למטרות לא תיקח מתנדבים לבצע עבודה. יש כמובן "מתמחים" ועבודה זמנית ועבודה דרך כח אדם וכד'.

תתפלא

שמעתי כבר על יותר ממקרה אחד, והנושא גם נדון בסדנת חיפוש עבודה שהשתתפתי בה, שיש התנדבות גם בחברות מסחריות. פראיירים לא מתים. אני בכלל נגד כל ההתנדבויאדה הזו גם למלכרי"ם. על מתנדב למשמר אזרחי יש משפחה של שוטר בפוטנציה שלא מביא משכורת הביתה.

קרמי

New member
ואם אני בכל זאת רוצה להיות פראייר.. ../images/Emo13.gif

אני לא חושב שזה טאבו כמו בישראל.. אולי אני נאיבי אך אני מאמין שאנשים מעריכים זאת ויכולים לעזור בהמשך. אני לא רואה דרך טובה יותר ליצור קשרים פה. אז אני יכול פשוט להציע את שירותי בהתנדבות תחת ויזת הסטודנט שלי? אני הרי לא מקבל שכר כלשהו.. האם אני אמור לבקש אישור בשביל זה?

יש בקנדה מושג מקובל למי שעושה צעדיו הראשוניים

בעולם העבודה, ומחליט לעבוד בזול או ללא תשלום כשוליה או מתאמן. זה נקרא INTERNSHIP זה מתבצע בשכר נמוך או ללא תשלום ומקובל מאד כעבודת קייץ של סטודנטים, או כצבירת ניסיון ראשוני מייד עם סיום הלימודים.

קרמי

New member
השאלה שלי היא האם צריך אישור לזה?

בשביל לקבל כסף אני מניח שצריך.. אך בשביל להתנדב ולהיות מתמחה אני לא צריך שום ניירת או אישור..נכון? כי זה בעצם מה שאני מחפש.. משהו פשוט מבלי להסתבך עם ניירת ובקשות. כולה לעבוד בחינם.

internship

אני לא יודעת לגבי בחינם, אבל סטודנטים שעושים INTERNSHIP גם בתשלום מינימום מחוייבים לויזת עבודה.

קרמי

New member
לכן אני מעוניין לדעת

אם ישנה אפשרות חוקית בשבילי פשוט לתת שירותים בחינם תחת ויזת סטודנט. לפי ההגיון אין שום בעיה אם אני לא מקבל שום כסף. אני פשוט רוצה להיות בטוח.

למעלה