שאלה בנוגע לעבודה במידענות

שאלה בנוגע לעבודה במידענות

שלום רב, אני לקראת תחילת שנת השלמות לתואר שני במידענות בבר-אילן. הגעתי לכך לאחר התלבטויות רבות והכוונה מקצועית (אני בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית). היות שמאז ומתמיד הייתי "תאבת-ידע" וסקרנית לגבי תחומים רבים המקצוע הזה נראה לי מעניין וגם פרקטי. אולם כעת מתחילות לעלות אצלי ספקות והייתי שמחה אם תוכלו לחלוק איתי חלק ממחשבותיכם בנושא. אני יודעת שתחום המידענות ספג מכה מסוימת עם קריסת ההייטק ושכיום הוא במגמת התאוששות. אני יודעת שישנם הרבה דיבורים על כך שמידענות היא "מקצוע העתיד" אבל בפועל זה עדיין לא נראה לעין. היות שאני מגיעה מתחום הומני ומטבעי יותר מעוניינת בתחומי הרוח והחברה האם בכלל יש סיכוי שחברה בתחום הייטק/רפואה/מדעים מדויקים תעסיק אותי? האם יש צורך בידע מוקדם והשכלה ספציפית מעבר למידענות על מנת להשתלב בארגונים ספציפיים בניגוד לארגונים של איתור ידע?. מה הוא המצב של שוק העבודה הפתוח למידענים כיום? היכן כדאי לחפש?. ואיך אתם חשים בנוגע לעתידכם המקצועי והכלכלי כיום בשלבי לימודיכם? אה, ועוד שאלה - בחרתי במסלול עם תיזה היות שאני שוקלת להמשיך לכיוון האקדמי. הבנתי שרבים ויתרו על אופציה זו מסיבות שונות. מה דעתכם בנידון? תודה.

למעלה