שאלה בנוגע לעבר פלילי

המורה3

New member
שאלה בנוגע לעבר פלילי

בן דודי מתכוון להגר לקנדה ויש נקודה אחת שלפי בקשתו רוצה שתעזרו לו להתמקד : לפני שנתיים הוא נתפס על גניבה ונפתח לו תיק משטרה, הוא פנה לעו"ד ולאחר יומיים תיק נסגר עקב "חוסר עניין לציבור" לא היה משפט, ולא עונש. הוא הוציא בתעודת יושר ומופיע תיק שסגור (יותר לא היה שום דבר) - האם זה יכול להוביל מכשול להגירה? האם כדאי לו בכלל להגיש מסמכים ולהמתין תקופה ארוכה, לבזבז זמן וכסף, ובסוף לא יאשרו לו בגלל התיק שהיה? ואם כן הוא יחלוט להתחיל בתהליך מה לרשום כששואלים על עבר פלילי?

יש הבדל בין תמצית הרישום הפלילי

לבין אישור המשטרה הנמסר לשגרירות. בזה שנמסר לשגרירות מופיעות רק הרשעות ותיקים תלויים ועומדים. תיקים סגורים ללא העמדה לדין, לא יופיעו שם.

amirshuval

New member
האם הוא נעצר?

מבחינת החוק הקנדי ביצוע "מעשה" מחוץ לקנדה, גם אם הרשויות החליטו לסגור את התיק יכול להוביל לסירוב כניסה כמהגר לקנדה.עכשיו זה עניין של איזה מידע יגיע לקנדים. יש שאלה ספציפית בטפסים לגבי מעצרים.

כל אדם כמעט בישראל נעצר אי פעם על ידי שוטר

בעברי הרחוק הייתי קצין במשטרה ואני יודע....אני לא מאמין, שתיק שלא הוגש בו כתב אישום כלל, יכול להחשב למכשלה. בכל מקרה למשטרת ישראל לפי דעתי אסור לפרט בתמצית הרישום הפלילי תיקים שנסגרו סופית ללא העמדה לדין.

amirshuval

New member
אוקיי

אז לשאלה לגבי מעצר מי שנעצר צריך להשיב בחיוב ולהסביר את הרקע המדויק. בוודאי שתיק שלא הוגש בו כתב אישום יכול לההוות מכשלה--בגלל זה הסעיף לגבי "מעשה" שיש בו עבירה הוכנס לחוק.כדי להמנע מלהשתמש בסטאנדרטים של מדינות מושחתות(לא שאני רומז שישראל כזו).בגדול אבל,מה שחשוב זה המידע שיהיה זמין לקצין ההגירה לצורך קבלת החלטה.

amirshuval

New member
דרך אגב,מכוון שאנחנו כבר בעניין

שופליפטינג הינה עבירה הייברידית.רישום פלילי מחוץ לקנדה בגינה יימנע מאדם כניסה לקנדה לפחות ל5 שנים,ורק במקרים חריגים יאושר TRP לאדם על מנת להיכנס לקנדה.

המורה3

New member
בהמשך לנאמר כאן

amirshuval קצת הסתבכתי מהתגובה שכתבתה: הבנתי שאם התיק סגור ולא היה כתב אישום אז לא לכתוב כלום על עבר פלילי?כאולו לא היה כלום או שההפך ממשהזכרת לגבי "שופליפטינג הינה עבירה הייברידית.רישום פלילי מחוץ לקנדה בגינה יימנע מאדם כניסה לקנדה לפחות ל5 שנים,ורק במקרים חריגים יאושר TRP לאדם על מנת להיכנס לקנדה." ---- אז הוא לא יוכל להכנס לקנדה? תודה רבה לכם על התגובות המהירות ומקצועיות בנושא!

amirshuval

New member
נתתי הסבר כללי

לגבי שופליפטינג והמשמעות של הרשעה/רישום פלילי מבחינת עניין ההגירה לקנדה. אם בן דודך מעולם לא הורשע,נעצר,ואין לו בעיה להציג לרשויות הקנדיות תעודת יושר נקייה,אז אין שום מקום בו העניין צריך לעלות(אלא אם כן,הוא יוזמן לראיון הגירה בשגרירות וקצין ההגירה ישאל:"האם אי פעם הסתבכת עם החוק?" )

כשאתה אומר "כמעט כל אדם בישראל"

האם אתה מתכוון ל"נעצר" או ל"עוכב"? עוכב זה גם כשרושמים לך דוח על מהירות, אם אני לא טועה. בוודאי שאתה לא "עצור". לא? עשה לי סדר בדברים, אדוני השוטר.

כל מי שמעוכב על ידי המשטרה מעל 6 שעות נחשב

ל"עצור", ומשוחרר רק בחתימת קצין משטרה. כאלה יש בארץ הרבה מאד אנשים שלא הוגש נגדם כתב אישום, אבל אם לא נקבע שהתיק נסגר הרי שהתיק תלוי ועומד לעד.....ויופיע בדו"ח המרשם הפלילי הרשמי שמוצא לשגרירות. ומבחינת הקנדים זה נחשב ל"כתם". אפשר לדרוש את סגירת התיק לפני הנפקת הנייר לשגריות אבל בשביל זה צריך לשלם את ה 36 ש"ח בולים, ולבקש לראות את התדפיס המלא.

amirshuval

New member
האם ערך הדבר שנגנב

מעל 5000 דולר קנדי? גניבה מעל 5000 דולר נחשבת ל GRAND THEFT וזו עבירה שתכניס את האדם לתוך מה שמוגדר בחוק ההגירה כפשיעה חמורה.

המורה3

New member
לא, זה היו כמה פריטים קטנים בסופר

על סך בסביבות 100 ש"ח - בטריות, אוזניות... שטוט עשה בן אדם, נתפס ע"י קב"צ אמרו שראו את הנעשה במצלמה, היזמינו משטרה ובן דודי הוזמן לתחנה למחורת, ושם התיק נפתח (שנסגר לאחר יומיים)! אז שאלתי - מה בן דודי צריך לכתוב במידה ויחלים להתחיל את התהליך? והאם יכולים לסרב לו ? תודה רבה לכם על העזרה!

amirshuval

New member
לא נעצר,לא הוגש נגדו

כתב אישום,והכי חשוב,תעודת יושר נקיה,אין לו בעיה ואין שום דבר מיוחד שצריך לכתוב.

maxkob

New member
כל עוד לא היה משפט אין אפילו רישום פליל

לכן אין סיבה לדאגה.

למעלה