שאלה בנוגע לעומס עבודה

MrBull

New member
שאלה בנוגע לעומס עבודה

שלום, יש לי שאלה קצת רצינית בנוגע לעומס עבודה ותוצאותיו, לפני כן אתן קצת רקע: אני עובד בחברת אלקט' בשוק מאוד תחרותי, הלחץ והעומס גדול מאוד ותמיד יש עבודה מעבר, כבר שנתיים שאני בתפקיד מרכזי בתפעול וכל כמה חודשים העומס והאחריות גדלו וגדלו. לפני כשלושה חודשים, הבוס הודיע לי שהוא מעביר משימות מעובדת אחרת אלי, על אף שכבר הייתי עמוס מאוד. ביקשתי שישקול אפשרות לגייס עובד/ת נוסף תחתיי על מנת שאוכל לשלוט בכל המשימות בלי לפגוע בעמידה ביעדים, לצערי הוא לא ראה את הדברים באותה עין וסרב להצעתי. החודש שהיה החודש האחרון ברבעון היה מאוד לחוץ וכמעט כל כמה ימים דאג להזכיר לנו כמה חשוב לעמוד בתוכנית המכירות וכמה זה גרוע אם לא נבצע זאת, רק לשם הסבר, החברה עומדת בלמעלה מ-85-90% מהיעדים שלה. בשל העומס הרב, פרויקט אחד מבין כ-15 פרויקטים התעכב ולא סופק בזמן, בפרויקט חל עיכוב של שבועיים לפחות והוא נבע בעיקר מסחבת בפעילות של קבלן משנה שהיה אמור לבצע אותו ובשל חוסר תשומת לב מצידי. היום כשפנו אלי ושאלו מדוע הפרויקט התעכב, הודיתי שנוצר עיכוב אשר נבע מעודף המשימות שלי ושל הקבלן שהיה עסוק בעוד עשרות פרויקטים הקשורים לחברה. כהזכרתי לבוס את אותה שיחה מלפני שלושה חודשים הוא מאוד לא אהב את זה ואפילו שאל אם עשיתי זאת בכוונה. כמובן שביטלתי את דבריו מכל וכל, אך הצהרתי שזה עלול לחזור בשנית והצעתי שננקוט צעדים לשחרור העומס כבר היום ולא נחכה שהמקרה יחזור על עצמו בשנית. מיותר לציין שכל הסיטואציה לוותה קודם כל בקולות רמים מצד המנכ"ל , כולל התבטאויות כגון:"עושים עבודה חרא", "בסוף נסגור את החברה וכולם ילכו הביתה" וכו' וכו'. ואח"כ בשיחה נוקבת שלי ושל הבוס בכל הקשור למה שהיה. יש לציין שכבר לפני חודש ימים הפצתי מסכר המתריע בפני עיכובים באספקות והצעה לשיטת עבודה אחרת בה יקוצר זמן האספקה וינתן שירות טוב יותר. מה דעתכם ? מה עוד אפשר לעשות כדי לשכנע את הבוס שצריך עוד יד עוזרת ? או שפוט צריך לקום וללכת לחברה אחרת ?

שלום לך../images/Emo140.gif

א. אני שמחה על שסוף סוף זה הרבה זמן רושמים בפורום שאלה שממש נוגעת ליחסים בעבודה.
ב. לאור מה שכתבת. אני ממש גאה בך על איך שפעלת בבעיה. אני היתי גם פועלת בדיוק כפי שעשית
ג. אני לא רואה כל צורך שתתפטר. אתה העלת את הבעיה בפני הבוס והמנכ"ל, הם מצידם בוחרים להתעלם ולחסוך בכ"א על חשבונך. אני הייתי בשלב זה מפחיתה בלחץ שלי בעבודה בזה שלא הייתי עובדת שעות נוספות וקורעת את עצמי. לחץ כה גדול בעבודה כפי שיש לך יכל לפגוע בך נפשית ופיזית. אתה לא צריך להיות חולה בגלל העבודה. זו לא בעיה שלך שיש חוסר בכ"א אלא בעיה שלהם. עדיף שתפוטר מאשר תתפטר. כך תקבל גם את כל הפיצויים עפ"י חוק. ד. במקביל הייתי בודקת את השוק ומנסה למצא מקום אחר עם שכר גבוה יותר, תפקיד ותנאים טובים יותר.

MrBull

New member
תודה על התגובה ../images/Emo51.gif

בחודשים האחרונים אכן הפחתתי בשעות העבודה ואני משתדל לחזור הביתה בשעה סבירה - שש שבע בערב (אחרי שאני מתחיל בשמונה-תשע בבוקר). בחוזה שלי יש הבטחה לתשלום פיצויים גם במקרה של עזיבה מרצון, לכן אני לא דואג לפיצויים, מה גם שיש חובת הודעה מראש של 90 יום (חוזה משופר תנאים), אבל ברור שלא נעים לעבוד במקום כזה ולכן באמת התחלתי לא מזמן לחפש אלטרנטיבות וכבר הייתי במספר קטן של ראיונות בחברות אחרות. אחלו לי
י.

רבקה 1963

New member
לעמוס-מרבקה ליבוביץ' יועצת אירגונית

שלום לך, כפי שתארת במכתבך אתה מצוי בקושי רב בעבודתך ובתקופה קשה בחיך . המצב שבו אתה חש עומס אכן נובע מסיבות שציינת במכתבך: 1.הגדלת היקף עבודתך עם השנים, אשר יצרה עומס עבודה עלייך. 2. העברה פתאומית ומוחלטת של תפקידים אותם ביצע אדם אחר אליך, שהיא בלבד מהווה עומס רב . על אחת כמה וכמה כשהעברה זאת מתרחשת בנוסף על העומס שאתה מתמודד עמו זה מכבר. 3. בוס המתעלם מצרכיך ומבקשותיך דבר שכשלעצמו יוצר תחושה קשה . על אחת כמה וכמה כאשר הוא נוסף על הגורמים האחרים לתחושותיך הקשות. טוב עשית שפנית למנהל ושיתפת אותו בבעיות שיצור הטלת עומס עבודה נוסף על כתפיך. אכן נראה לי תמוה שהמנהל החליט להטיל את העבודה של עובדת אחרת על כתפיך, וליצור עומס עבודה בלתי סביר עליך. כתוצאה מהמצב שנוצר בעבודה , ולפי תיאורך את הבוס שלך, עומדות בפניך החלופות הבאות: א. להישאר במקום העבודה. החלטה שמאפשרת אומנם קבלת משכורת חודשית שאני מניחה כי היא מכובדת , ויחד עם זאת מהווה ותהווה עבורך הימצאות במצב של סבל, כתוצאה מלחץ נפשי ופיזי . מצב ממושך של לחץ , לפי כל המחקרים האקדמיים אינו מומלץ וזאת "בלשון המעטה". ב. להתחיל לבדוק אפשרויות עבודה חליפיות ולעזוב את העבודה כמה שיותר מהר לטובת עבודה אחרת ואף למצב של חוסר עבודה זמני אם אתה יכול לאפשר זאת לעצמך מבחינה כלכלית גם אם הדבר כרוך ב"הידוק חגורה" כלכלי מכאיב. קיים אומנם סיכון שהעבודה הבאה לא תהיה יותר טובה מהקודמת ואולי אף גרועה יותר , אך קיים גם סיכוי טוב שתמצא עבודה מהנה במקצוע שלך במקום אחר ואולי אף תמצא את "עבודת חייך". בבדיקת אפשרויות עבודה נוספות אני מציעה לך לכתוב על דף את העוצמות שלך כלומר תכונות שבהן אתה טוב יותר מאחרים או ותכונה או תכונות שיש לך ב"כמויות". כתיבה זו תאפשר לך לחשוב ולרשום על דף כיווני התפתחות מקצועית ותפקידים נוספים אותם אתה יכול לבצע מעבר לתפקידך הנוכחי. אפשרות זו הוכחה כיעילה עבור אנשים רבים מאוד. ג. אני לא מכירה את המנהל שלך. לכן זה יהיה מצוין אם תחשוב ותכתוב לי האם יכול להיות שבשיחה שתנסה לעשותה עד כמה שיותר ידידותית "על כוס קפה" ,כשהוא נינוח , הוא יגלה תובנה ("יפול לו האסימון") כי יש להסיר מעליך כמה תחומי אחריות ולהקל עלייך את העומס. אנא כתוב לי איפיונים נוספים לדמותו של המנהל כדי שאוכל להציע לך כיווני פעולה נוספים או לחשוב ביחד אתך על כיווני פעולה נוספים. אם אתה מחליט לדבר עם הבוס שלך, לאור מורכבות הענין והמצב הרגשי הסוער בהם אתה והבוס נמצאים, אני ממליצה לך לנסח את הדברים בכתב, כדי לא להיגרר למילים "קשות" שאתה תצטער עליהן אח"כ . אם אתה מרגיש(לפי היכרותך עם הבוס ואפשרות הקיימת לשיחה בתנאים נעימים ( ששיחה עמו תהיה פחות יעילה מאשר שליחת מכתב ,שלח מכתב עניני וידידותי . קיימת גם אפשרות (לפחות בפוטנציה) לדבר עם המנכ"ל . אנא כתוב לי , האם מתוך הכרותך עם המנכ"ל או כתוצאה מהכרויות של אחרים בארגון את אישיותו, יש סיכוי שבפניה ידידותית אליו הוא יגיב בהבנה למצבך ויוכל להפחית חלק מהעומס המוטל עליך? אני מאחלת לך כל טוב והקלה מהירה בעומס העבודה. בברכה, רבקה ליבוביץ' - M.Sc , יועצת ארגונית , מרצה ומנחת קבוצות.

misty10

New member
כל הכבוד

אני מאחלת לך בהצלחה במקום העבודה החדש, תהיה אופטימי וזה יגיע, על תרים ידיים, ותחשוב חיובי. כל הכבוד שהתחלת לעשות לעצמך ולפי דעתי עשית כל מה שיכולת לעשות למען החברה יישר כח

למעלה