שאלה בנוגע לעונש על עבירה

onlymine

New member
שאלה בנוגע לעונש על עבירה

יש הרי את התקנה שכל מי שרשיונו הוא מה-1.11.05 אחרי 3 חודשי המלווה רשאי להסיע עד 2 אנשים ברכבו [במידה ואף אחד מהם אינו מלווה] מישהו יודע מה העונש על עבירה על החוק הזה? למשל נהג שכזה שנוסע עם עוד 4 אנשים נוספים בברכב? היכן ניתן לברר זאת?
 
העונש לא רציני

שלילה ל30 יום מנהלתי. העמדת הרכב ל30 יום. הזמנה לבית משפט ששם בד"כ מקבלים שלילה לכמה חודשים ובתום הנהג חדש צריך לעבור מבחן עיוני בנהיגה מחדש. אההה ויש גם קנס גבוה
 

michellona

New member
עאלק לא חמור..

שלילה במקום! עד הודעה חדשה\ במשך 30 יום קנס. אח"כ קובעים בועדה מה צריל לעשות כדי לחדש את הרישיון - טסט מחדש או תיאוריה מחדש.. אל תסתכנו!
 

offirla

New member
אל תלחיצו את הבחור...

אין על עבירה זו סמכות פסילה מנהלתית! אבל כן יש: הזמנה לדין והשופט יבחר עבור הנאשם את העונש שיתאים לו ביותר...
 

onlymine

New member
אז בקיצור

אין על זה שום עונש קבוע בחוק, ואם לשוטר בא לעצור אותך על זה הוא שולח אותך למשפט והשופט מחליט מה שבראש שלו?
 

offirla

New member
מה שבראש שלו

כשהמטרה העיקרית היא: הרחקת נהגים מסוכנים / מסכנים מן הכביש ומהציבור. ולצורך כך, השופט מסתמך על גיליון ההרשעות שלך, תוך חיפוש דברים שחוזרים על עצמם (אם יש): בכמה עבירות הורשעת בעבר, כמה עבירות הנחשבות למסוכנות ביצעת בעבר [גם אם אליהן לא הגעת למשפט: כל ציות לתמרורים למשל], תוך התייחסות לתאריך שבו הוצאת רישיון נהיגה / הותק והניסיון שיש לך או שאין לך בכביש. לצורך המתקת העונש, תוכל לטעון כי אתה זקוק לרישיון לצורך פרנסה, למשל - הנחה שתצטרך להוכיח על-ידי מסמכים (כמו מכתב המלצה מהמעסיק). באם אתה תלוי בקצבה או תשלום מביטוח-לאומי (לצורך הקטנת הקנס), תוכל להביא אישור גם מהם, אישור מעובד סוציאלי המטפל במשפחה - בקיצור אישורים ומסמכים.... אם כי, חשוב לציין, כי ייתכן והמחוקק הגדיר עונש מינימלי, במקום כלשהו בחוק (למשל: פסילה שלא תפחת מ- 3 חודשים).
 
תקנה שנמצא בשלבי סיכום סופיים

נהג חדש מורשה להסיע 2 נוסעים בלבד. במידה ושוטר תפס אותך עם יותר, העבירה תגרור קנס (לא יודע את הסכום) ו-4 נקודות. מלווה נחשב במניין הנוסעים.
 

offirla

New member
שקר וכזב... אין נקודות על-פי

אתר האינטרנט של משרד הרישוי... והנה הראיה: סמל עבירה: 06689 סעיף תקנה: ס' 012א2 ניקוד: 00 תאור עבירה: נוהג חדשפחות מ21 עם 3 נוס' ללאמלווה סוג עבירה: התנהגות בצומת ענישה: הזמנה לדין הם לא היו מספיק חכמים, בכדי להצמיד לזה ניקוד (אולי בגלל פסילה מחייב ל- 3 חודשים).
 
הזמנה לדין דינה כמתן נק'

גם במעמד בית-המשפט, השופט יכול להכריז על עונד מסויים קרי: קנס או אפילו נקודות שנגררות איתך ברשיון. חמוד, תאמין לי שהספר הזה, כבר נטחן לי במוח יותר מידי...חבל שאין אותו לכל אחד
 

offirla

New member
שופט...

לא יכול להטיל נקודות על עבירה כלשהי, אם המחוקק (קרי, ועדת הכלכלה של הכנסת) החליטה שעל ביצוע אותה עבירה יקבל הנהג, באם יורשה בה, מספר נקודות חובה כלשהו (0, 2, 4, 6, 8 או 10). ההזמנה לדין, אינה גוררת נקודות אוטומטית.
 

onlymine

New member
זאת אומרת ש-

במידה ומישהו נתפס מסיע 3 נוסעים, השוטר מזמן אותו לדין שבו בשופט יחליט על כל עונש שירצה [מקנס ועד שלילה] ועד תאריך המשפט לנהג נשאר הרישיון והוא לא משלם קנס ולא מקבל נקודות-עד למשפט בו יוכלו לקחת לו את הרישיון למשל.. הבנתי נכון?
 
תקנה שנמצא בשלבי סיכום סופיים

נהג חדש מורשה להסיע 2 נוסעים בלבד. במידה ושוטר תפס אותך עם יותר, העבירה תגרור קנס (לא יודע את הסכום) ו-4 נקודות. מלווה נחשב במניין הנוסעים.
 

onlymine

New member
זה לא הגיוני, כי כשיש מלווה מותר

להסיע אוטו מלא.. איפה מצאת את זה בכל מקרה? אם זה רק קנס ו4 נק' אז מגניב השאלה מאיפה מצאת את זה?
 
הזמנה לדין חד משמעית

בתור מי שעוסקת בנושא... החוק אומר שנהג שהוציא רשיונו לאחר 1.11.04 חייב 3 חודשים במלווה במקום חודשיים ומותר לו להסיע 2 נוסעים בלבד ברכב עד גיל 21 אלא אם כן המלווה נוסע לצידו ואז מותר לו להסיע כמספר המקומות ברכב עד 8 נוסעים בכל מקרה. מלווה למקרה זה הוא נהג שיש לו רשיון בתוקף לסוג זה ואינו בפסילה וכמובן אינו שיכור. מעבר לכך זו הזמנה לבית משפט והששופט מחליט מה הלאה מעבר לפסילה וכל זה
 

onlymine

New member
והעונש במקום מהשוטר הוא רק הזמנה

לדין? או שזה מלווה בקנב/שלילה מיידית וכו'?
 
למעלה