שאלה בנוגע לעיקול משכורת

ni5ni

New member
שאלה בנוגע לעיקול משכורת

לפני שנים חתמתי לאבי על ערבות להלוואה מהבנק. מאז הוא נקלע לקשיים, הפסיק את החזרי ההלוואה ומצוי בהליכים משפטיים בנוגע אליה. יש לציין כי הנני הערב היחיד להלוואה זאת (הסכום אינו גדול כמו משכנתא אך גם אינו דבר של מה בכך עבורי). כל העת היה ברור לי כי בשלב כלשהוא יגיעו אלי וברצוני לנסות ולהגיע עם הבנק לעסקת תשלומים. אלא שלאחרונה נאמר לי כי ישנה אפשרות שבכלל לא יפנו אלי ולא ינסו לקבל את הכסף בצינורות המקובלים, אלא ייתכן כי יוציאו ישירות צו בית משפט המעקל את משכורתי וזאת ללא נוכחותי, ללא שיודעתי על כך וללא שניתנה לי הזדמנות להתגונן (או לנסות לשלם ממקורות אחרים). האם הליך כזה הוא תקין וחוקי וניתן להפעיל עיקולים לפני שמוצו כל האפשרויות האחרות ? בתודה מראש ג.

תלוי מהו סכום ההלואה

תלוי מהו סכום ההלואה שנתנה ומתי נתנה הבנק צריך בכל מקרה להמציא לך את כתבי בית הדין כחוק ולקבל נגדך פסק דין ורק לאחר מיכן לפעול נגדך בהליכים.

ni5ni

New member
קצת יותר פרטים

ההלוואה המקורית הייתה על סך 50,000 שקל, מתוכם שולמו כ 10,000. ההלוואה נלקחה לפני כשלוש שנים. עד עתה הבנק לא פנה אלי בשום צורה, אלא שכתובתי במשרד הפנים לא הייתה מעודכנת עד לאחרונה ויתכן שמכתבים שנשלחו לא הגיעו אלי. בימים האחרונים יצרו אנשים שונים שאיני מכיר קשר אתי או עם קרוביי ושכניי וניסו לברר עליי פרטים אישיים כמו כתובת, טלפון, מקום עבודה וכ"ו ויש לי הרושם כי מדובר בחוקר פרטי המנסה להתחקות אחרי. מכיוון שמלבד העניין הזה אין לי שום חובות או עניינים לא סגורים עם אף אחד אחר אני מנחש כי מדובר במישהו מטעם הבנק המנסה להגיע אלי (או לפחות מכין את הקרקע לכך) ואני מנסה להיות מוכן לעניין. אני מסוגל לשלם את הסכום הזה אם הוא ייפרס בצורה הגיונית וסבירה ללא בעיות מיוחדות (אך לא בשלמותו). האם במקרה זה תהיה נכונות לבוא לקראתי ? אינני מעוניין בכלל להגיע להליכים כלשהם אלא פשוט לשלם את זה ולגמור עם העניין... שאלה נוספת, מקריאתי את החוקים בנושא הבנתי שאין הבנק רשאי לדרוש ממני מעבר לסכום ההלוואה המקורי (ריביות שהצטברו, שכ"ט עו"ד). האם זה נכון ? האם בזה שהבנק שלח את ההודעות לכתובתי הקודמת הוא יצא ידי חובתו והדבר נחשב כאילו שהודיע לי ? תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה ג.

למעלה