שאלה בנוגע לעלייה במשקל

שאלה בנוגע לעלייה במשקל

שלום, בני בן 6 חודשים, עד היום ינק באופן מלא. (נולד במשקל 3.5 קילו). בגיל 5 חודשים שקל 7.120 ובשקילה היום של חצי שנה שקל 7.180 (משמע עלה ממש מעט). לצייין שהוא מאוד פעלתן (מתהפך לשני כיוונים, קצת זוחל גחון) וערני. גם אציין שהוא מאוד שמח ולא נראה חסר שביעות רצון או רעב. הוא מושך יפה בין ארוחות (3-4 שעות) למרות שבחודש האחרון לא מושך בלילות מעבר ל 4 שעות (בעבר משך 6-9 שעות). מעבר להתחלת המוצקים (ירקות בהתחלה) האחות בטיפת חלב המליצה להוסיף דייסה לארוחת הערב כדי שיעלה במשקל. שאלתי היא כזו 1. האם עליי להילחץ שאינו עולה במשקל ואכן להוסיף תחליף לחלב אם ? כגון דייסה או פשוט פורמולה (יש לי הרגשה פנימית שאני מעדיפה פורמולה על דייסה אבל כמובן מעדיפה להמשיך להניק בלבד) 2. האם יש דרך להימנע ממתן תחליפים ובאופן כלשהו לשפר את תכולת החלב שלי כך שישמין ? תודה רבה מראש

שלום לקיצי המקורי

להניק להניק ולהמשיך להניק!!! אכן ראיתי שעל פי העקומות ישנה שבירת עקומה אך שבירה בודדת זו אינה מצביעה כבר על שבירת עקומות המצריכה התערבות. לפי מה שתארת המצב מאוד נורמאלי ואכן בנך פעיל יורת מבעבר,עדיין לא הסתגל למוצקים ולכן לא נורא של עלה במשקל. אכן זה והגיל שבו העליה המשקלית היא הגבוהה ביותר אך זהו לא מדע מדוייק ולא כ לשבוע צריכים לעלות באותה מידה. המלצתי לא להוסיף דייסות ולא תמ"ל -כל זאת בהנחה שאכן הכי נכון לך וטוב לך להמשיך להניק. חלב אם היא ההזנה הטובה ביותר לבנך. איכלי בצורה מאוזנת ובריאה. פירות ,ירקות,מוצרי חלב ובשר. הקפידי על שומנים מהצומח במידה תקינה ושתי הרבה מים. לבריאות ובתאבון לשניכם

הרחבת השאלה

ראשית אני מודה לך על התשובה המהירה, הוא למעשה שבר כבר יותר מפעם אחת : חודש 1 - 4.470 חודש 2 - 5.130 חודש 3 - 6.040 חודש 4 - 6.410 כאן שבר פעם ראשונה וירד מאחוזון 60 ל 33 חודש 5 - 7.120 המשיך וירד עוד מעט חודש 6 - 7.190 ממש ירד (אך אציין שכן גבה והגדיל היקף ראש כראוי) האם תשובתך משתנה לאור הנתונים הללו ? אני מעונינת להמשיך להניק בלבד שאלה נוספת ולא קשורה - האם אפשר להוסיף אומגה 3 מקפסולות למוצקים בגיל הזה ? והאם מומלץ בכלל ? תודה רבה !!!

שוב שלום לקיצי המקורי

ראשית סליחה על כל טעויות הכתיב... רק עכשיו שמתי לב שכתבתי לך מהר מאוד ודילגתי על אותיות... בנוגע להנקה בלעדית תשובתי לחלוטין לא משתנה. כאשר ישנה שבירה של מס' עקומות, יש צורך בבירור תזונתי. כוונתי לבירור מעמיק יותר מאשר על דפי פורום מקסים זה. אישית לא היתי רצה לבירורים אלא נותנת עוד זמן. לאור התארכותו המהירה ותחילת המוצקים ,הגיוני ששבר עקומות. את יכולה בקרוב להוסיף דייסת דגנים עשירה בברזל ולא דיסת קורנפלור שמהווה מבחינתי תוספת של קלוריות ריקות. לא ממליצה לפתוח קפסולות ולשפוך את תכולתן על מזון אחר. בתאבון

../images/Emo140.gif תודה !!!!!

שוב תודה רבה על התשובה, אני אכן אמשיך להניק ואשתדל מאוד לשתות יותר, לאכול יותר טוב (פחות שוקו ולחמניות ויותר פחממות חלבונים ושומנים). אני גם מנסה אולי לרווח קצת את ההאכלות כך שלא לתת לו מיד כשמתעורר אלא לחכות עוד חצי שעה ולפתוח את המרווח כך שיהיה יותר רעב ויאכל 2 ציצים מלאים. (בדרך כלל אוכל רק ציץ אחד). אני גם אתחיל עוד מעט אבוקדו בנוסף לירקות הכתומים שהוא קצת יותר משמין, ועוד מעט כעצתך, אוסיף דייסה. ושוב, המון תודה

למעלה