עמבה בדוכנים
לפי זיכרוני, כבר לפני 3 עשורים הייתה העמבה מונחת כרוטב בדוכנים של
שווארמה ופלאפל.
אגב,
במקור זהו תבלין הודי שמכינים ממנגו ותבלינים,אשר במרוצת השנים העמבה נדדה גם לעיראק,והעיראקים אימצו אותה באהבה גדולה.
לנו הייתה בעבר שכנה עיראקית שסיפרה לנו על זה, והיא עצמה הייתה מכינה עמבה בבית בתוך צנצנות זכוכית,תהליך נמשך שבועים של הבשלה בצנצנות, ולאחר שהיה מוכן לאכילה,היא נהגה לקרוא לילדים של השכנים וחילקה צנצנת לכול שכן ,שי לכבוד החג ,וכך יצא שהכרתי את העמבה מקרוב.