שאלה בנוגע לעמבה

yair_bar

New member
מנהל
שאלה בנוגע לעמבה

עמבה הפכה בשנים האחרונות לתוספת פופולארית למנות רבות.

האם תמיד היה ככה?

מה מנת הרחוב הראשונה ששילבה עמבה?
 

gccormnm22

New member
עמבה בדוכנים

לפי זיכרוני, כבר לפני 3 עשורים הייתה העמבה מונחת כרוטב בדוכנים של
שווארמה ופלאפל.
אגב,
במקור זהו תבלין הודי שמכינים ממנגו ותבלינים,אשר במרוצת השנים העמבה נדדה גם לעיראק,והעיראקים אימצו אותה באהבה גדולה.
לנו הייתה בעבר שכנה עיראקית שסיפרה לנו על זה, והיא עצמה הייתה מכינה עמבה בבית בתוך צנצנות זכוכית,תהליך נמשך שבועים של הבשלה בצנצנות, ולאחר שהיה מוכן לאכילה,היא נהגה לקרוא לילדים של השכנים וחילקה צנצנת לכול שכן ,שי לכבוד החג ,וכך יצא שהכרתי את העמבה מקרוב.
 

gccormnm22

New member
ואצל העיראקים משתמשים בעמבה כמתבל לסביח.

הם מטגנים פרוסות חצילים בשמן,מסננים ומכניסים לפיתה עם סלט וירקות טרי וגם ירקות כבושים ומתבלים בנדיבות ברוטב -עמבה.
 

פוקסי99

New member
עמבה אצלי

לפני 50 שנה הייתה מסעדה בסיבוב בילו שהייתה מגישה רוטב עמבה הינו הולכים ברגל רק כדי לטעום את העמבה .

עמבה מבוסס על חילבה על אבקת עמבה ומנגו בוסר
מכינים חילבה מוסיפים לחילבה המוכן אבקת עמבה לפי החוזק שאתה אוהב
חותכים מנגו לפרוסות סוגרים למספר ימים ויש לך עמבה ביתית

חילבה

6 כפות גרגירי חילבה
מלח


בקערה הרבה מים עם הגרגירים
מפעם לפעם שופך את המים שוטף את הגרגירים וחזרה לקערה עם הרבה מים
לאחר 24 שעות שופך את המים שוטף הייטב(במסננת)
למעבד מזון עד שהגרגירים הופכים למישחה חלקה
מוסיף 4 כוסות מים ומערבל מוסיף 3/4 כפית מלח

והכול לצנצנת.
אצלי ברוב המקרים מקערת המעבד עד לצנצנת הכול נגמר
כול טוב
פוקסי


.
.
אז ככה:
השם עמבה בא מהשפה ההודית כאשר עמב זה מנגו בהודית.
אבקת העמבה מיוצרת מפרות מנגו בוסר, כאשר הם חמוצים מיבשים אותם הייטב ואז טוחנים לאבקה ואכן אבקת העמבה חמוצה
(מכוון שהכורכום הוא בצבע של העמבה אני בטעימה מבדיל בינהם.)
בקשר לעמבה או לרוטב עמבה
הרוטב מבוסס על חילבה מוכנה ללא תבלינים
מוסיפים את אבקת העמבה ומנגו בוסר נותנים לכל המרכיבים לתסוס כ24 שעות ואוכלים
אלו אשר אוהבים עמבה חריפה פשוט מוסיפים פפריקה חריפה
כל טוב פוקסי
 
למעלה