שאלה בנוגע לעצירת נשימה בבכי

liza26

New member
שאלה בנוגע לעצירת נשימה בבכי

ד"ר שלום, בתי בת שנה וחמישה חודשים בזמן האחרון כשהיא עושה משהו אסור (כמו לגעת בחשמל, או בדברים שלא צריך) אני עומדת לידה ומסבירה לה שאני לא מרשה, שזה מסוכן ומציעה לה משהו אחר כשהיא לא מקשיבה ואני מזיזה אותה משם היא מתחילה להתפתל או להשתטח על הרצפה ובוכה עד שנעלם לה הקול והנשימה כמובן שהיא מכחילה ואז אני מרימה אותה ונושפת לה חזק על הפרצוף קוראת בשמה ומחזיקה לה את הלסת כדי שלא תבלע את הלשון לקוח לה כמה שניות עד שהיא חוזרת לעצמה(שניות שנראות כמו נצח) ואז הבכי שלה שקט ומוזר ולפעמים קורה גם שהעיניים שלה לא ממוקדות ואז עוד כמה נשיפות והיא חוזרת לעצמה ואז ממשיכה לבכות כרגיל, בטח מהבהלה של עצמה בפעם הראשונה שזה קרה כמעט חטפתי התקף לב והיום למדתי לצפות את זה ולטפל בה בלי לחץ מה שכן מלחיץ אותי זה האם נגרם לה נזק בעקבות זה?

התופעה נקראת בלועזית

Breath holding spells והיא תופעה ידועה של ילדים בגיל בתך. האירוע המזרז הוא קשור לכעס ולא מעט ילדים מנסים "לנצל" את הבהלה אותה הם קוראים על פני ההורים לשם השגת תשומת לב מרבית בעתיד. המראה של ילד בעת התקף הוא מפחיד למדי, לפעמים זה יכול להגיע לאבוד הכרה. לא ידוע על נזק שנגרם מכך , אפילו אם זה מתלווה באיבוד הכרה. זה לא קל להתמודד עם תופעה מסוג זה , אבל גם ניסיונות למנוע כל הערה מכעיסה לא יועילו. תפקיד של הורים הוא לא רק להבטיח את בריאות הילד אלא גם לחנך. אני לא מציעה לעמוד בצד ולא להתרגש מהאירוע, אבל עם חזרתה למצב הקודם יש מקום להראות לה שאף אחד לא התרגש יתר על המידה מ"ההצגה" וכמובן לא להיכנע למבוקשה. אפשר למשל לנסות להסביר לה בצורה יפה, אחרי שנרגעה, למה היא לא תקבל את מה שרצתה ומותר להראות לה שאתם כן כועסים אליה ע"י כך שלזמן מה לא תשחקו איתה. אפשר גם להיוועץ עם פסיכולוג לגיל הרך שמכיר את התופעה. דר' מילה ברק

liza26

New member
תודה רבה על התשובה../images/Emo39.gif

חייבת לציין שאני תמיד לידה כשקורה המצב הזה מרימה אותה ומרגיעה אותה (ומוציאה אותה מזה) , בנוסף אני תמיד רוחצת לה פנים אחר כך ומחבקת אבל עדיין לא נענית לבקשתה אלא מקפידה לעמוד באיסור שהצבתי תוך כדי הסבר והצעת תחליף מה שבטוח שאני עצמי לא נכנסת לפניקה מזה כמו שקרה בפעם-פעמיים הראשונות, אלא מטפלת בה בקור רוח כדי שתבין שאני לא מתרגשת מזה. שוב תודה רבה על התשובה ליזה

למעלה