שאלה בנוגע לפגיעה בפרטיות..

VIOLETT1

New member
שאלה בנוגע לפגיעה בפרטיות..

לפני כ-3 חודשים הייתי עדה לאירוע,התקשרתי למשטרה והזמנתי אותם,במהלך השיחה המוקדנית שאלה מה מס' הטל' שלי,כתובת,שם-כל הפרטים שלי.אחרי זה גם נתתי עדות במשטרה.
לאחר בערך שלושה שבועות-חודש כל השיחה הועלתה לאתר MAKO ובה כל הפרטים האישיים שלי,לא מחקו או צנזרו שום דבר.
ראיתי את השיחה ביום חמישי ב-12 בלילה לכן לא יכולתי לעשות כלום,למחרת בבוקר ניסיתי להתקשר למשרדים שלהם ואמרו לי שהם לא עובדים,שלחתי הודעת ביפר לכתב או למוקד שלהם,אני לא כל כך יודעת זה פשוט היה הדבר היחיד שיכולתי לעשות,גם לאחר 4 שעות לא הורידו את השיחה,אז פניתי למשטרה.
3 ימים לאחר מכן גיליתי שסגרו את התיק כי זה לא פלילי.רק אחרי כמה ימים הורידו את השיחה,כשאני פניתי ל-MAKO והבחורה שישבה שם אמרה שזו הייתה סה"כ טעות ואין מה לעשות עם זה.

אז אני שואלת האם זו לא פגיעה בפרטיות,האם המשטרה לא הייתה אמורה לשמור על הפרטים שלי בתור אזרחית ובטח בתור עדה?
תודה!

טעיות קורות . גם יותר גרועות .

לא שמרו את הפרטים . אז תגישי תביעה על מליונים לבית מישפט . אולי תקבלי פיצוי והתנצלות . זה המינימום שניתן לעשות . הייתר שייך לעבר הרחוק

ממש לא נכון. עצם העובדה שהחוק קובע פיצוי

ללא הוכחת נזק על פגיעה בפרטיות, יש בה כדי ללמד שזה ממש לא קשור "לעבר הרחוק". מי שנפגעה פרטיותו, מכיר את התחושה הקשה הזו של להיות חשוף לעיני כל, למרות שבכלל לא התכוונת לזה.

חשיפת פרטים אישיים

יש טעויות שלא צריכות לקרות, ועל פניו נראה כי מדובר ברשלנות של המשטרה. כמו כן, בהחלט ניתן לטעון כי נגרמה פגיעה בפרטיות. חשוב לציין, כי עפ"י חוק הגנת הפרטיות, ניתן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק בסך של כ-59,000 ש"ח. (כמובן, לא בכל מקרה נפסק מלוא הסכום).

רצוי לציין שהתביעה מתאימה גם לתביעה רגילה

ולא רק לתביעה קטנה...

לצערי יש לי ניסיון עשיר עם נתבעים שפוגעים בפרטיות, באופן כזה או אחר.

אגב - פעם הגשתי תביעה אישית שלי על משהו דומה. שיחה של בן הזוג שלי שהועלתה ל-MSN.

VIOLETT1

New member
תודה רבה לך על התגובה המהירה..

רציתי לפנות לעו"ד אבל לא ידעתי אם כדאי לי בכלל להתחיל בתהליך,אם בכלל יש פה פגיעה כלשהי..
ועוד שאלה-התביעה היא נגד המשטרה או נגד אתר MAKO?

גם וגם.

כדאי מאוד לפנות לעו"ד במקרה הזה.

לא חייבים להוכיח פגיעה (נזק) כאמור, אלא רק את לשון הרע לפי החוק.

לפי מה שאת כותבת . אין פגיעה ואין לשון הרע

ציטטו את מה שאת אמרת בטלפון זה ה כול . איזה פגיעה יש כאן ?????????????? .

יכול להיות שאדוני צודק . לא קראתי את החוק

בפורום ראיית חשבות . תקנה של הוצאות שכר דירה בשכירות 3 רואי חשבון מפרשים את זה אחרת . עד שכתבתי : ימות משיח בדרך ומשיח צידקנו יפתור את הסוגיה . צריך לעיין בחוק . ואולי יש פירצה בחוק שזה לא כך או כך . הרבה פעמים עורכי דין . מחממים את לב הלקוח שניזכה כן יש כאן . קייס . ובסוף כלום השופט פוסק אחרת . עורך דין לא יגיד ללקוח אין סיכוי . אז הוא מפסיד לקוח . צריך לעיין במה שפורסם . וצריך לעיין בחוק . ולעשות חושבים .
בהצלחה לשואלת

אני לא מבין את התגובה שלך, אודה

הפגיעה בפרטיות כאן היא ברורה. ואין כאן עניין של "לחמם" אף אחד.

החוק קובע פגיעה, וגם אם היא נראית לך קטנה - לאחרים היא משמעותית.

להבדיל - אבל להמחיש - פעם חשבו שלהגיד למישהי "יא אללה איזה חזה" זה לא כל כך נורא, ואפילו מחמאה. פעם גם היה מקובל לצבוט לבחורה יפה בטוסיק, וזה היה נחשב משהו מאוד קטן ופעוט.

אבל הפגיעה באדם היא משמעותית. היא אמיתית. היא כנה. רוב הזמן.

בדבר אחד אתה צודק - אכן יש עורכי דין שמנסים לגרום לאנשים אחרים להגיש תביעה גם אם אין להם עילה. את עורכי הדין האלה כדאי ורצוי להוקיע.

לכן כתבתי . צריך להאזין לתמליל מה נאמר שם

ואחרי זה . גם קשה לי להאמין שחברת חדשות כמו MAKO תשמיעה תמליל של שיחה . שהיא מכירה את כול חוקי הפגיעה בפרטיות . ותפרסם את ההקלטה של המישטרה . וגם משטרה לא מוסרת הקלטות משיחות . ולראייה את השיחה של המישפחה שניספתה בטבריה
למוקד המישטרה לא מסרו למישפחה . והמישפחה ביקשה את התמליל . כך שכול הסיפור של פותחת השירשור ניראה לי תמוה

VIOLETT1

New member
אתה טועה..

במהלך השיחה נתתי את הפרטים שלי,מס' טל',שם,כתובת,אפילו הסברתי בדיוק איך להגיע לבית..
כשהם העלו את השיחה הם לא הורידו את הפרטים האישיים שלי או צנזרו אותם,שמעתי את עצמי בהקלטה אומרת את כל זה..

יש לך את ההקלטה ?????????????

אתה מספר סיפור סוחת דמעות . בשביל מה המיטרה תיתן למקו את השיחה ?? מה היר תרויח . מישטרה לא מוסרת הקלטות לשום גוף . לי לא ניראה שהמיקרה קרה ושזה הושמע . סתם סיפור כתבתה על מיקרה שלא קרה . וחוץ מיזה אז אמרו את הפרטים שלך . אתה רוצה להיתעשר מיזה ?? מה פגעו לך בפרטיות ?? השמיעו במקו שם חיים כהון גר ברחוב ירמיהוא 10 . כולם שחכו את העניין מיזמן . היום הראו ביצאתה צדיק . שרשרבים . אין כאן פגיע בפרטיות ???סתם סיפור אתה מעלה שלא הייה ולא ניברא
התופעהקיימת בהרבה פורומים שכותבים סתם . המנהל עוד לא יודעה על התופעה הזו

למעלה