שאלה בנוגע לצעדות המוות

Rose131

New member
שאלה בנוגע לצעדות המוות

היי, קוראים לי נועה ואני יוצאת לפולין עוד חודש. קראתי את ספרו של אלי ויזל- "הלילה" [מומלץ!] ופתאום עלתה בי תהיה, שמפתיע שלא עלתה עוד קודם. תמיד ידעתי על קיומן של צעדות מוות נוראיות אלו, אך אף פעם לא עלתה בי המחשבה- למה? כלומר, איזה אינטרס היה לנאצים לפנות את המחנות כשהחזית התקרבה אליהם?

שלווה789

New member
היי נועה שאלה מצויינת ותשובות רבות לה...../images/Emo41.gif

נועה יקרה כבת לדור שני אענה לך תשובה ישירה מדור ראשון... אימי שתחייה עם מספר אושוויץ על היד...שיצאה בינואר 1945 מאושוויץ בירקנאו לצעדת המוות.. ...דווקא ....בגלל ההתקדמות של בעלות הברית לעבר גרמניה החלו הגרמנים בפינוי מהיר של האסירים מהמחנות, כשהצבא האדום( צבא רוסיה) עמד בשערי פולין...נתן הימלר הוראה לפוצץ את מתקני ההשמדה...כחלק מתכנית השמדת ראיות... 1.לכן הנאצים החלו בהשמדת ראיות שחלקן הוא כמובן אסירי המחנות מזי הרעב... ובינואר 1945 החלו הנאצים להוביל את יהודים למחנות אחרים ובכיוון גרמניה, ללא ציוד, בשלג ובקור. כשבמהלך ההצעדה, הוצאו להורג כמה מאות יהודים. הרבה יהודים לא שרדו ומתו בדרך. החלשים נורו בדרך. בסוף הצעדה נהרגו כ-60 אלף יהודים... 2.הגרמנים כ"ייקים " היו חייבים לבצע את "עבודתם נאמנה" למרות שראו כבר את גודל התבוסה והמפלה... כשייכים למפלגה הנאצית ימ"ש המשיכו במדיניות ששמו להם למטרה להשמיד את כל היהודים ותרבותם.. .ולפי המוטו של היטלר שאמר "שבעתיד יהודי יראה רק במוזיאון" אימי מציינת את העובדה שהם פשוט רצו להרוג כמה שיותר פקודה שהיגיעה מלמעלה ועד שזה לא נגמר זה לא נגמר... דרך אגב דבר מעניין היה לה הזדמנות להגיע לבית החולים באושוויץ היה משהו כזה ...שם נשארו וד אסירים שחלקם גססו והושארו...אך רופאה יהודיה גילתה לה שתכנית הנאצים לפוצץ את הכל כולל כמובן את בית החולים על יושביו...ושכדאי לה לצאת לצעדה...לפחות שיהיה לה אולי סיכוי להינצל או לברוח העיקר לצאת מהמחנה הארור....הם יצאו לכיוון סביבות ברלין .. שם פגשה במאי 1945 את אבי ז"ל שברח מהמחנות והצטרף לצבא הרוסי בכיבוש ברלין...וזה כבר סיפור אחר לגמרי נועה שיהיה לך קל.... עד כמה שאפשר במסע זה... אשמח אם תשתפי אותנו בחוויותייך ורק אם תרגיש צורך אני וכל חברי הפורום לשירותך ... חזק ונתחזק

Rose131

New member
קודם כל תודה,

באמת הדבר היחיד שחשבתי עליו הוא טשטוש ראיות, אבל תהיתי למה שלא יוציאו להורג פה במקום במקום לקחת לצעדה כזו אכזרית שממנה כן יצאו ניצולים שמעידים על כל מה שהיה... ואולי... אולי דווקא עדיף שיהיה קשה. שאעבור את המסע כמו שהוא אמור להיות ולא כעוד איזה 'טיול שנתי' כמו שחלק מהיוצאים למסע לוקחים אותו...

שלווה789

New member
בבקשה,נועה ../images/Emo140.gif

נועה שאלת מדוע לא עשו זאת על המקום...אענה לך .... הזמן היה דחוק הדי המלחמה התקרבו בצעדי ענק אליהם... הם ניסו כאמור... לטשטש... ראיות להרוג את כולם ולהעלימם בעשן בכבשנים, לא היה להם... ז מ ן ....לא יאומן אה ...הימלר נתן את ההוראה לטשטש את הראיות ולכן גם היה מתוכנן לפוצץ את כל המתקנים... באושוויץ שלא ישארו עדויות... מבנים ואסירים חיים...כל מה שישאר שם כביכול...מזל שלא הצליחו ... כי חלק מהאסירים נשארו והצליחו להצילם... הרי הם היו "מומחים" בהסתרת הזוועה בדרכי הסוואה שונות ... וזוהי הסיבה העיקרית...בין סיבות שונות רבות משונות ולא... מ ו ב נ ו ת... כמו כל "השואה" הזו... שוב נסיעה קלה תודה לך על שאת משתפת בהתלבטויותייך... אענה בחפץ לב לכל שאלותייך...

7575

New member
אל תצאי

אל תיקחי חלק בתעשיה הזאת,תשכנעי גם את כל מי שבסביבתך לא לצאת לשם. לפולין נסעת פראייר יצאת

schlomitsmile

Member
מנהל
כל הנימוקים בשירשור שמתחיל בהודעתה של ענת "המסעות לפולין מתקצרים בגלל העלות הכספית", גלגלי קצת למטה, ותמצאי אותו ../images/Emo13.gif על חילופי המהלומות שבו את מוזמנת לדלג, אבל יש בו נימוקים בעד ונגד המסעות האלה.

7575

New member
הסבר ?מימני את מצפה להסבר ??

למה מי אני ביכללללללללללללללללללל תשאלי אותו מה דעתו, ואם אולי יש לו רעיונות יותר טובים לעשות עם הכסף שאת הולכת לשרוף. שתהיה לך נסיעה טובה,כשתחזרי ספרי לו חוויות

שלווה789

New member
7575- אתה כותב לנועה שלא תצא לפולין - אוקיי

אך כשאתה מפתח דו שיח או שירשור ...וכותב נושא תצפה גם לבקשת הסבר נועה ילדה בת 17 שאינה מכירה את הנושא פונה אל הפורום שלנו וזו תשובתך ...חבל שכך ...מצטטת את דבריך... "למה מי אני ביכללללללללללללללללללל תשאלי אותו מה דעתו, ואם אולי יש לו רעיונות יותר טובים לעשות עם הכסף שאת הולכת לשרוף. שתהיה לך נסיעה טובה,כשתחזרי ספרי לו חוויות " ומוסיף תמונה מזעזעת ... 7575 בכל הקשור לתקשורת שלנו עם הסובבים, אם חשוב לנו שעמדתנו תהיה ברורה, גם אם אינה תואמת את העמדה המקובלת מהצד השני חשוב מאוד שדעתנו לא תתפרש כתוקפנית... כי זו דיעה פרטנית בלבד.. בכל הודעה שלך אתה כותב."כל מה שעושה אדם, עושה הוא לעצמו". אפשר להסביר את דעתנו גם בלי.... להעכיר.... את האווירה או להיכנס לעימות עם מישהו.... בהערכה ושבוע טוב

7575

New member
שלווה יקירה מצטער מאוד,נועה לא ילדה קטנה

נועה חודש הבא נוסעת לחוץלארץ, ולא סתם לחוץ לארץ לאשוויץ כך שלדעתי היא צריכה להיות מספיק בשלה ובוגרת גם להודעתי. נועה תשאיר מאחוריה ללא שום בעיה את חבריה וחברותיה לכיתה אשר אינם מסוגלים לעמוד בהוצאה,(כמובן שאינני מתכוון עליה ספציפית אלה מדבר באופן כללי) מצפוני נקי

Rose131

New member
האמת שלא בדיוק.

אחת החברות הגדולות תורמת סכומים עצומים של כסף לביה"ס בתמורה לכך שכל תלמיד שיוצא למסע[גם אני] תרם שני ימי עבודה במפעל החברה. אני יודעת שכל מי שביקש מלגה ונמצא מתאים לכך קיבל וזה הוריד את עלויות המסע ל-50 תלמידים שהגישו בקשה לכך בכמה אלפי שקלים. אז כן, ההחלטה שלי הייתה לנסוע כי אני יודעת שדווקא בעניין זה ביה"ס עוזר בהוצאות למי שאינו יכול ולא סתם השנה המסע היה בסימן עזרה הדדית לאלו שאינם יכולים לממן את המסע. אני בעצמי עבדתי בקיץ בכדי לממן חלק מהמסע. אני יוצאת למסע הזה כי אני מוצאת את הנצחת ותיעוד השואה כמטרה שרוב בני הנוער צריכים לשאוף אליה. רק מקריאת טוקבקים לעדויות שקראתי באינטרנט באנגלית אני מבינה כמה הכחשת השואה הולכת ומתרחבת ואני רואה בזה חובה שלי לצאת למסע ולראות בעצמי את המקומות בהם נרצחה רוב משפחתי, ולדעת, ולזכור, ולהעיד בבוא הזמן.

7575

New member
אין ספק,כתבת מילים יפות.

כנראה ששום דבר בעולם לא יוכל לעצור את זה,זה כמו לזרוק אבן בחלל,אם אינני טועה,עם הזמן הוא תופס יותר ויותר תאוצה. עוד כמה שנים הפולנים יעברו ליורו,והמחירים יהיו יקרים הרבה הרבה יותר ממה שהם היום,אבל גם זה לא יעצור את זה. יתכן ואת מאלה שכן ראוים לצאת.תעשי חיים

מדריך1

New member
לנועה

צאי למסע, הוא חשוב , תוכחי כאשר תחזרי. אני מאחל לך מסע חוויתי, מענין ומפיק לקחים. לגבי צעדות המות- אין תשובות חד משמעיות. יש הרבה יותר שאלות מאשר תשובות, בכל הנוגע לקבלת החלטות של הרוצחים. ביולי האחרון בקרתי, לא במסגרת הדרכה בפולין, בבית הקברות הנוצרי בעירה קטנה , בשם קשאונז'ניצה- ksiaznice . בבית הקברות הזה קבר כומר פולני של העיירה 48 נרצחי צעדת המות, מאושוויץ, יהודים ופולנים. רשם את המספרים שהיו על היד על גבי המצבה שהקים. אחד המדריכים גילה את הסיפור לפני שנתיים. שיתף את יד ושם והצליחו לזהות חלק מהניספים. קבוצה של שרותי הבטחון הכללי, שבקרה במקום הקימה מצבה חדשה ובה נחרטו שמות אלה שזוהו, גילוי המצבה היה לפני כ-3 חודשים יחד עם בני המשפחות שהצליחו לאתר בארץ. אני מצרף תמונה של האנדרטה. באותו סיור, במערבה של פולין, בקרתי בעוד אנדרטה שהפולנים הקימו לזכרם של 33 נרצחים אחרים של אחת מצעדות המות, הפעם ללא כל זהוי.

7575

New member
את תצאי למסע,אין לי שום ספק בכך.

רק אל תשכחי,לצאת ל"מסע" כל אחד יכול (זה בסך הכל עניין של כסף) לא לצאת "למסע" לא כל אחד יכול,וצריך להיות הרבה יותר חזק ובוגר בכדי לעמוד בלחץ.

מכתב שכתב צבי המאירי - ניצול שואה

המתאר, לדעתי, את חשיבות המסע לפולין: צבי המאירי – מכתב לגיהינום אל קצין ה"אס אס" מפקדו לשעבר של מחנה ההשמדה אושוויץ : סוף סוף הגיע הזמן שתדע דברים אלה ממני, האסיר לשעבר 17724 מאושוויץ. זה אני, שהובלתי עם משפחתי כמו בהמות, בקרון של בהמות, בצפיפות שלא תתואר, שני ימים ולילות אל המחנה שלך. זה אני, שעבד בפרך שש עשרה שעות במכרה של מלח תמורת 160 גרם לחם וחצי ליטר נוזלים. קפצתי, רצתי והשתטחתי לפי הדרישה והשגיון של הקצין התורן שערך סלקציות לחיים או למוות מדי פעם. קנה המידה לחיים היה מרחק הקפיצה ומהירות הריצה. רציתי שתדע, שבת אחת מהמשלחת הנה נכדה שלי, של האסיר לשעבר באושוויץ. עברו מאז 42 שנים ואני כל הזמן לא יכולתי להתגבר על התחושה שייסרה אותי : למה לא התקוממתי? התביישתי בפני הבנים שלי וכמעט שלא סיפרתי להם את הקורות אותי שם, בפלנטה האחרת, מפני שנתתי שיובילנו כצאן לטבח. והנה דווקא הנכדים שלי (כולם תוצרת הארץ, אתה יודע) עזרו לי להבין. אני כן התקוממתי, כן לחמתי בכם, מפני שרצית שאמות שם, שתוכלו לפזר את האפר שלי יחד עם אפרם של המיליונים הרבים בשדות אושוויץ. אבל אני לא נכנעתי לכם ועכשיו יש המשך ויש עתיד. נכדתי עברה בשערים המקוללים של אושוויץ, נערה גאה, חברת המשלחת מישראל תחת דגל ישראל. ושם בגיא ההריגה שרו את ההמנון של מדינת ישראל. ובכן, לא הלכתי כצאן לטבח, אלא נאבקתי, מרדתי והמשכתי. על כך הייתה המלחמה בינינו ואני זה שניצחתיך. סמלי הניצחון שלי- נכדי. על החתום סבא של שגית מהמשלחת חבר קיבוץ בית השיטה

7575

New member
מכתב מאוד מרגש אין ספק אבל

יש גם ניצולים שלא מוכנים להיכנס עד היום למכונית פולקסווגן,ובוודאי שלא היו מוכנים לשלם אלפי דולרים עבור נסיעה לפולין. הנני מכבד הרבה יותר את בני הנוער שלא נוסעים מאשר את אלה שנוסעים,בשבילי הם בכמה רמות מעל אותם בני נוער שכן נוסעים. מצטער.

אני חושבת שיש הבדל עצום בין נסיעה לרכישה

אין תשובה ברורה אם זה טוב או לא טוב לנסוע מכיוון שמדובר כאן ברגשות ואיתן אין מה להתווכח.יש לציין שלהרבה משלחות מצטרף גם "איש עדות" כלומר ניצול שחשוב לו לספר על מה שהיה ולספר זאת שם. אני הצטרפתי כאם מלווה למשלחת תלמידות שנסעה. למרות שהייתי ביד ושם מס' פעמים, קראתי ספרים וראיתי סרטים, אני יכולה להעיד על עצמי כי חזרתי משם אחרת. כבר אמרו חכמים ממני שטוב מראה עינים ממשמע אוזניים...אני חושבת שטיבו של המסע תלוי מאד באופן הכנתו. אני מבינה את האומרים שאין לפרנס את הפולנים אבל אני גם מבינה את אלו שאומרים שצריך וחייבים לנסוע לשם. אני חושבת שצריך לנסוע לשם אבל לצמצם ככל האפשר את פרנסת הפולנים למינימום ההכרחי. ואסביר את עצמי - לשלם למלון, לכניסה לאתרים השונים, לאוטובוס ולמתורגמן - צריך לשלם אבל אוכל ניתן להביא מהארץ. המשלחת שאליה הצטרפתי,(מכיוון שאנחנו דתיים) הזמינה את האוכל מהארץ. במלון רק חיממנו אותו. בנוסף, לוח הזמנים היה צפוף ועמוס ביותר שהתחיל בכל יום בקימה בסביבות השעה 6:30 בבוקר וחזרה למלון בסביבות 21:00 . בלו"ז כזה מה שנשאר הוא לאכול ארוחת ערב, שיחת משלחת ושינה בניגוד למשלחות רבות שמגיעות למלון בשעות הערב המוקדמות וכדי "למלא את הזמן" הולכים לקניות/למועדונים וכד', דבר שלדעתי ממש לא לעניין. מכיוון שאנחנו דתיים, היינו בהרבה מקומות (כגון בתי כנסת וישיבות) שעפ"י מה שראיתי באתרים שונים באינטרנט, לא מגיעות אליו משלחות מבתי ספר שאינם דתיים. לכן הצעתי היא לקוראים שיעבירו הלאה לאותם בתי ספר, שניתן "להעמיס" בכל יום יותר מקומות ובכך לצמצם את מספר ימי השהות בפולין (וכאן אני מגיעה לשאלת המימון...) ובכך להוזיל את המסע שהרי שמונה ימים בפולין זה לא תורה מסיני.

7575

New member
אין לישראלי מה לחפש שם נקודה.

למחנות צריכים לנסוע בני עמים אחרים,על מנת שילמדו על ההיסטוריה,וידאגו שדבר כזה לא יקרה שוב בעתיד,אם הנער ירון כחלון מחולון נסע או לא נסע, אותי זה לא מעניין,וגם לא צריך לעניין אף אחד. אם אין לו ידע ורגישות לנושא,גם אלף נסיעות לפולין לא יעזרו לו. לא מחזיק ממי שנסע,בשבילי הם בכמה רמות יותר נמוכים מאלה שלא נסעו

למעלה