שאלה בנוגע לקטיעת אצבע

גברבר 1

New member
שאלה בנוגע לקטיעת אצבע

מה עושים באמבולנס במקרה של קטיעה מלאה של אצבע או יד? היכן מניחים בנתיים את האיבר הקטוע?

Perrymedic

New member
"שקית מיוחדת"..

כולה שקית רק בצבע שחור. הוא מדבר מבחינת טיפול (נראה לי) מה עושים עם האיבר הפגוע? לא אם מניחים בשקית או על המוניטור...

שקית מיוחדת, כלומר

כלומר שקית שיחדו אותה לשם מטרה מסויימת, במקרה הזה לשם איסוף איברים - לכן זאת אכן שקית מיוחדת. ואפילו אם הוא טעה (והוא לא טעה), הגישה הלועגת שלך לא במקום. מה גם, שהשאלה של "גברבר 1" משתמע בוודאות ששאלתו היא לגבי האיבר הקטוע ומקום הנחתו. ולכן הגיע התשובה הפשוטה של רן, שישנה שקית מיוחדת לשם כך, ושם מאחסנים את האיבר הקטוע. יום טוב. נתי.

נראה לי ש...

"היכן מניחים בנתיים את האיבר הקטוע?" - אין לדעתי צורך לפרש מעבר לזה את הכוונה... מיוחד (ע"פ מילון כיס של אבן שושן) - קבוע לתכלית מסויימת. השקית שבמאמבולנס נמצאת שם לצורך איסוך חלקי גופות (זאת תכליתה) ולכן היא מיוחדת לנושא זה. לפי דעתי העיקר הוא שיש שקית וצבעה השחור זה הפרט הכי שולי עבור מישהו שסתם רוצה לדעת מה אנחנו עושים, ובפועל לא ישנה אם היא שחורה, אדומה, ירוקה, כחולה או בצבע צהוב זרחני.

גברבר 1

New member
אז זהו שהתכוונתי

להיכן מניחים את האיבר (בואו נאמר אצבע למשל) כשמגיעים באמבולנס למקרה. הרי צריך לשמור על סטרליזציה, אז היכן ניתן לשמור אותו?

כפי שאמרתי

כדי שלא לזהם את הסביבה ובדם מהאיבר וכדי להעבירו לבית החולים שומרים אותו בשקית שנועדה לזה (נמצאת בכל אמבולנס וצבעה שחור) השקית ניתן לסגירה ע"י שרוך אותו קושרים.

טוף טוף

New member
אממ סתם דעה

לא יהיה יותר נכון להניח אותה על שקית קירור (אם כבר מדברים על שקיות) או דבר דומה מאולתר? הרי ידוע שאם יש קטיעה מלאה יתכן ניתוח לחיבור מחדש וצריך לשמור על הרקמות חיות וזאות כמובן על ידי קירור האיבר. או שבעצם ברמת האמב' לא אכפת ממש כי האיטנרס הוא להביא את החולה בחיים????

שאלה טובה

השערה שלי, לא בטוח ולא ודאי: לפי דעתי השקית לאיסוף איברים מיועדת בגדול לאיברים רציניים, כלומר לא ניתנים לחיבור. לדוגמא רגל. כשמדובר באצבע אני באמת הייתי חושב לשמור אותה בקירור ככל האפשר, אבל שוב, שכל זה בגדר אלתור שאני הייתי מבצע על דעת עצמי. מישהו יכול להחכים אותנו במשהו יותר מוצק?

amitp

New member
טיפול באיבר קטוע

בכל מקרה של קטיעה יש להכניס את האיבר הקטוע לתוך שקית ואת השקית הזו להכניס לתוך שקית נוספת המכילה קרח. את האיבר יש לפנות ביחד עם החולה לביה"ח.

גברבר 1

New member
איפה יש באמבולנס שקיות כאלה?

ולגבי השקיות השחורות, לא נראה לי שבשביל אצבע קטנה, אתה תיקח את השקיות השחורות... הרי הן לא סטריליות, וזה גם לא לעניין לקחת שקית גדולה כזו בשביל אצבע קטנה... פעם שאלתי נהג אמבולנס ותיק, והוא אמר לי שכל פעם שהיה לו כזה מקרה הוא אילתר משהו, פעם בתוך כוסית של מסיכת אינהלציה, ופעם בקופסה של ערכת לידה... זה נכון ככה לדעתכם לאלתר?!... ומדוע שלא יהיו שקיות מיוחדות לכך, סטריליות עם סגירה מיוחדת??

א. יש ב. זה ממש לא רלבנטי

יש שקית לאברים באמבולנס ואפילו צידנית קרור אך לגופו של עניין לעטוף איבר קטן בפדי גזה, להכניס לשקית ניילון (אפילו כזו של כריכים, ואותה להכניס לשקית עם קוביות קרח. בשום פנים ואופן לא ישירות על קרח - ראה דיוניינו האחרון בנושא קרורים. לגבי הסטריליות ברגע שהאיבר נקטע בבית ולא בחדר ניתוח החתך לא סטרילי וכעת הדאגה היא להגעתו ולחיבורו המהיר ביותר כשיגיע לבי"ח כבר יואכל ויושקה בכל מיני האנטיביוטיקה הרלבנטיים למניעת זיהום. כמובן לדאוג למינימום זיהום ואין חובה לטבול ברפש אבל הדגש הוא מהירות הפינוי. גררררררררררררר..................

גברבר 1

New member
מיאוו......

אולי תוכל לומר לי בבקשה היכן יש באמבולנסים שקיות מיוחדות כאלה, ובכלל צידנית קירור?.... באמבולנס?.... איפה יש כזה דבר?.... אתה מדבר על מד``א?.... בישראל?

גברבר 1

New member
טוב, אבקש ממנו

אפילו שאני כבר 3 שנים מתנדב, בודק אמבולנסים, ואף פעם לא נתקלתי בצידנית כזו, גם בטופס בדיקה לא מופיע משהו כזה... בכל אופן תודה על ההתיחסות, במשמרת הבאה אשאל.

לא מכיר צידנית קירור אבל...

בכל אמבולנס יש שקיות קירור - זה שקיות שאתה "שובר" והן מתקררות ע"י תגובה כימית שמתרחשת בפנים. אפשר להשתמש בהן כדי לקרר את האיבר.

חתוליהו

לא אצלנו יקירי. ככל הידוע לי וידוע לי אין באמבולנסים של איילון צידנית. אתה בטוח? אולי רק באיזור שלך (איפה?) ?

למעלה