שאלה בנוגע לקצבת נכות

avidandan

New member
שאלה בנוגע לקצבת נכות

אחי בן 26, בעל פיגור שכלי קל. עד לפני מס' חודשים הוא קיבל קיצבת נכות מביטוח לאומי. הוא עבד בחברת אסם שלוש שנים עד שפוטר לפני מס' חודשים. במהלך עבודתו (שהייתה בחצי משרה) הוא עבד כפועל פשוט במחסנים של החברה והשתכר שכר נמוך. לעיתים הוא זומן למשמרות נוספות - כי היו מאוד מרוצים ממנו. היו חודשים שהוא עבר את המכסה שהותרה לו. ניסינו להסביר לו שלא יקח משמרות נוספות אבל הוא לא הבין למה, כי הוא אהב את העבודה ואהב ללכת לעבודה. בעקבות הגידול במשכורתו הופסקה לו קצבת הנכות. היום הוא מובטל, וגם קיצבת נכות אין לו. כיצד אנו יכולים לדאוג לו בחזרה לקצבה? שאלה נוספת: מאז שפוטר אחי מאוד מדוכדך, משועמם ועצבני. אין לו מה לעשות והוא חסר מנוחה. ניסינו למצוא לו מסגרת חדשה (פחות בשביל המשכורת ויותר בשביל העיסוק) אבל קשה למצוא מקום שיסכים לקבל אדם מוגבל. רציתי לדעת האם יש מסגרת שדואגת למצוא עבודה לאנשים במצבו? איפה אפשר לנסות ולחפש?

עמיקםרז

New member
שלום רב

שלום רב, העברתי את שאלותיך לאנשי המקצוע באקים ואני ממתין לתשובתם. ב ב ר כ ה , עמיקם

תגובה לאח

אכן, האמא שהגיבה לך צודקת כשהפנתה אותך ל'תעסוקה בדרך אחרת'. תעסוקה בדרך אחרת היא פרוייקט משותף של אקים וביטוח לאומי, שבו מוצאים מקום עבודה לחניכים בעלי פיגור ומוגבלויות אחרות, ומלווים אותם עד להיקלטותם המלאה בעבודה. אינני יודעת היכן אחיך מתגורר,כך שאני לא בטוחה שסניף ת"א הוא הכתובת הנכונה עבורך, אך לידיעתך- חוץ מאיתנו ישנם סניפי אקים נוספים שמפעילים את הפרוייקט והם: רעננה, נתניה, רחובות, חיפה, ירושלים ובאר שבע. בעיקרון- הפנייה לתעסוקה בדרך אחרת צריכה להיות דרך גורם מפנה מוסמך (כפי שציינה האמא), כגון הביטוח הלאומי או עו"ס של הרשות המקומית. סניף ת"א נותן שירותים לכל גוש דן, ובאם אחיך מתגורר בת"א או סביבתה, נשמח לתת לו את השירות. אתה תמיד מוזמן להתקשר למשרדי תעסוקה בדרך אחרת בת"א (אשר עברו לרח' לבונטין 30), ולשוחח עם אמיליה הילר מנהלת הפרוייקט לטלפון- 03-5603653/ 03-5663563. היא תשמח לעזור לכם ולספר על הפרוייקט וגם להפנות אתכם לגורמים המתאימים לצורך הפנייה מסודרת. בהצלחה רבה, אורית

עמיקםרז

New member
תשובה מאקים

שלום רב, עו"ד שרונה מזרחי מאקים השיבה: 1. בנוגע לקצבת הנכות - יש לפנות לביטוח הלאומי והם יסדירו את התשלום מחדש. 2. בנוגע לתעסוקה - ניתן לפנות ל'תעסוקה בדרך אחרת', ולו הייתי יודעת היכן הפונה מתגורר הייתי מפנה אותו לסניף ספציפי. שרונה

avidandan

New member
תודה רבה לכולכם

פשוט מזמן לא נכנסתי לאינטרנט ורק עכשיו ראיתי את התשובות. אחי גר בפ"ת כך שסניף ת"א נראה לי מתאים, אכן, נפנה אליהם. שוב, תודה רבה.

למעלה