שאלה בנוגע לקרב ההפסד של רומא בגרמנ

exit_from_here

New member
שאלה בנוגע לקרב ההפסד של רומא בגרמנ

בגרמניה,לא בדיוק שאלה רק רוצה לברר פרטים מתוך ענין... היה קרב שבו הפסיד אחיינו (ויש גירסה הטוענת שבנו) של הקיסר ששלט אז ביער בגרמניה שהיה מלא ברברים והטעות הטקטית של הכניסה ליער עלתה לרומא ב10% אחוז מצבאה,מישהו יכול לפרט מה היו יחסי הכוחות ומה קרה בעקבות זה?כי הנפילה באה הרבה יותר מאוחר מקרבות בין שרי הצבא של רומא ומלחמות של הליגיונות אחד בשני.

exit_from_here

New member
תגידו

בגלל שהשאלה הזאת לא קשורה ליהודים או לארה"ב אז לא מתייחסים אלייה?

לוו

New member
סליחה לא זה הסיבה

נא תפרט יותר השאלה ואמתי זה היה ?

../images/Emo45.gif זה מה שאני אומרת גם!

ארבל לצערי אני ממש לא בקיאה בנושא אז אני לא יכולה לעזור לך...

פראזניק

New member
אם כל אחד יגיב לכל הודעה..

כמו מה שאני עושה עכשיו למשל, רק כדי לנחם אותך על שאיני יודע על מה כבודו מדבר, תחשוב איך הפורום יראה? אז תבין... מי שלא יודע לא מגיב... (שמעת פראזניק?)

felixL

New member
אם אתה מתכוון ללגיוות של וארוס אז.

בשנת 9 לספירה בזמן הפרינקיפט של אוגוסטוס נחל הצבא הרומי מפלה מאד המקום נקרא " יער הטאוטוברגי" מפקד הלגיונות היה וארוס -- הוא לא היה בנו של אוגוסטוס .. אלא בעלה של נכדתה של אוקטוייה אחותו של אוגוסטוס). המפלה הייתה קשה. מפקד הכוחות הגרמניים ארמיניוס (אזרח רומי ואפילו קצין בלגיון רומי) מרד והנהניג את השבט החרוסקי נגד לגינותיו של וארוס. ארמיניוס הצליח למשוך את וארוס מחוץ למחנה הרומי המבוצר וטבח בליונותיו ביער. -- צבי יעבץ, אוגוסטוס נצחונה של מתינות,הוצאת דביר --- חשוב להדגיש שמפלה זו קשה ככל שהייתה לא הפילה את האמפריה, ורואמ עתידה עוד לזכות בניצחונות רצינים מאד באותה זירה. אם נושא רומא מעניין אותך לצבי יעבץ יש אוסף ספרים שמקיפים את התקופה מתקופת הריפובליקה דרך הקיסרות ועוד . מקווה שעניתי לך על השאלה ביי פליקס

exit_from_here

New member
תודה!

ואני יודע שזה לא מה שהביא לנפילת רומא,להפך זה רק המריץ אותם נפילת רומא הייתה הרבה שנים אחר כך בעקבות הרצון של כל גנרל להיות קיסר

למעלה